Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

W.S. Brussel R. Antwerp F.C.
0 3
13.04.2014 Plaats: Fallonstadion

Scheidsrechter: Sven Bindels

Lijnrechters:
Steven Curfs - Claudio De Carolis
Toeschouwers: 505

Wedstrijdverslag

Zonnige zege in het flauwbezette Fallonstadion
Eigen bericht - Terwijl in de coulissen, ver weg van journalistieke luisterbereidheid, het rood-witte bestuur werkt aan een oplossing voor de licentieweigering, bereidde coach J.F. Hasselbaink zijn groep voor op de wedstrijd in Brussel, hoofdstad van Europa en de wereld. De technische staf had aardig wat netelige selectieproblemen op te lossen. Geen overdaad aan keuzemogelijkheden overigens, de kern nog amper 18 spelers groot. Zo kwamen John Bostock, Wim De Decker en Kelvin Maynard geblesseerd uit de ontmoeting met KSV Roeselare. Zo kwam Seppe Kil geblesseerd terug uit de wedstijd met de beloften op Schiervelde. Voor Freddy Mombongo-Dues wenkte de ziekenboeg enkele dagen later na een onzacht contact met zijn coach tijdens de training. Jonas De Roeck, de logische keuze voor de afweer, omgordde opnieuw zijn aanvoerdersband en vervulde de honneurs voor de Great Old in de voorlaatste uitwedstrijd van het seizoen. Billy Clifford kreeg in zijn eerste starter de niet onaanzienlijke taak om John Bostock te vervangen, terwijl Maël Lépicier inschoof op het middenveld als vervanger voor Wim De Decker. Joren Dom beliep opnieuw de flank.

Bleef de thuistribune op een eenzame ziel, enkele journalisten en de lokale mascotte na, bijna geheel leeg, de rood-witte directie kent het gevoel. Is deze club wel leefbaar in de tweede nationale afdeling? Gelukkig voor de lokale kassier, gaven de Antwerpfans aan de hele verre overkant ook deze zondagmiddag wel massaal aanwezig in het Fallonstadion. Imposante verschijning, WSB-coach Bico. Hij kon zijn wedstrijdtactiek evenwel onmiddellijk van het bord halen. Het centrale duo Domrane en Obin liet een aanfladderende verre bal van Jonas De Roeck doorschieten. Goedgevolgde Kevin Tano strafte het foutje onmiddellijk af met zijn zesde treffer van het seizoen, drie minuten ver. Jannes Vansteenkiste werd het slachtoffer van de Brusselse frustratie. Scheidsrechter Bindels liet rustig begaan. Na verzorging probeerde de jonge linksachter te hervatten, maar dat lukte niet. Nog voor de tiende minuut moest J.F. Hasselbaink wisselen. Roy Bakkenes nam over op rechtsachter, David Iboma maakte de oversteek naar linksachter en zou enkele keren gepast van flank wisselen met de invaller. WSB probeerde ondertussen spits De Carvalho Bazile in stelling te brengen, meer dan twee hoog overvliegende knallen stelde dat niet voor. De Antwerpverdediging zocht en vond een aantal keren Billy Clifford in de middenzone, maar probeerde met evenveel succes de diepe pass die de lokale verdediging een aantal keren voor zware problemen stelde. Joren Dom moest net voor het kwartier de thuisploeg een eerste corner van de partij toestaan. Sterke Kevin Tano ontgrendelde aan de eerste paal. Een kopbal van De Carvalho Bazile op voorzet van rechtsachter Mpati was de eerste dreiging voor Jorn Brondeel. Al voor de twintigste minuut was er ook bij WSB een eerste personeelswissel en nog voor half tijd een tweede. De nummers 19 en 31 hadden dan al uitgediend. Rustig meesterschap voor de Great Old, helaas te weinig actief in en rond de fatale zone. Toch wist Emrullah Güvenç seconden voor het rustsignaal een collectieve aanval over rechts doelgericht af te ronden en dus kon de rood-witte groep met een dubbele voorsprong de catacomben van Fallon in.

Waren beide coaches om uiteenlopende redenen aan de slag geweest met hun bank, na de terugkeer deden de beide teams ongewijzigd verder. Enkele lokale jeugdspelertjes porden hun helden met de hulp van hun Bednet-handjes, maar een doortastende reactie van de Brusselaars kwam er niet. R Antwerp FC schikte zich in een gezapige zondagmiddagtempo, maar hield wel de controle. Kevin Tano vuurde en verplichtte doelman Viviani tot een stevige reactie met de vuist. Hoekschop was het deel van R Antwerp FC. John Bostock schudt geregeld een mooie vrijschop of nog hoekschop uit de voeten, maar zag nu vanop de Brusselse tribune hoe Joren Dom met die eerste corner van de tweede periode de Brusselse verdediging via de hand van Mansour Diop doorkruiste. Zo belandde de bal op de stip. Emrullah Gûvenç nette zijn twaalfde van het seizoen en heeft daarmee de verwachtingen zeker ingelost. De riem kon er vervolgens helemaal af, de Brusselaars nauwelijks tot een reactie in staat. Wel durfde de wankele afweer het aan om de rood-witte infiltranten middels de buitenspelval af te houden. Zelfs Joren Dom werd op aangeven van David Iboma gevangen. Roy Bakkenes kwam na de tactische discipline van de eerste periode los en richtte een aantal keren op het doel van Viviani. Tracy Mpati kreeg de Bednet-handjes op elkaar voor een wat verfomfaaide poging richting Jorn Brondeel. Joren Dom dreigde, maar ook hij belandde buiten het kader, zij het met slechts miniem verschil. Late invaller Sandro Calabro maakte de tijd vol met nog een grondscherende uithaal waarvoor doelman Viviani de handen uit de mouwen moest steken. De Great Old boekte een nieuwe uitzege, maar had door de weinig doortastende leiding uit het G.H.L. een nieuwe blessure te betreuren. Een diagnose over het probleem met de enkel van Jannes Vansteenkiste was er na afloop nog niet, maar echt lekker liep het niet voor de jonge verdediger. Gevraagd door ATV naar de laatste stand van zaken in het licentiedossier, hield voorzitter Jan Michel de lippen logischerwijs stijf op mekaar...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 13/04/2014)

Statistieken

W.S. Brussel R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Jordy Viviani
37 Tracy Mpati Bibuangu
13 Jugurtha Domrane
14 Jérémy Obin (K)
24 Kevin Hatchi
5 Mamadou Fall
16 Ousseynou Ndoye Elhadji
31 Romeo Debefve
22 Mansour Diop Mouhamadou
19 Amadou Diop
39 Salomon De Carvalho Bazile
26 Jorn Brondeel
15 David Iboma
3 Alassane També
4 Jonas De Roeck
5 Jannes Vansteenkiste
11 Kevin Tano
19 Billy Clifford
23 Maël Lépicier (K)
7 Joren Dom
10 Emrullah Güvenç
22 Mathieu Manset

Wissels

12' 19 Amadou Diop (uit)/
11 Malick Hane Elhadji (in)
 
30' 31 Romeo Debefve (uit)/
18 Nabi Soumah Noel (in)
 
72' 22 Mansour Diop Mouhamadou (uit)/
3 Karim El Hany (in)
 
5 Jannes Vansteenkiste (uit)/
2 Roy Bakkenes (in)
8'
 
19 Billy Clifford (uit)/
16 Salomon Nirisarike (in)
69'
 
7 Joren Dom (uit)/
28 Sandro Calabro (in)
81'
 

Begin Match
      Kevin Tano 0-1 3'
14' Mansour Diop Mouhamadou      
18' Tracy Mpati Bibuangu      
      Emrullah Güvenç 0-2 44'
44' Jugurtha Domrane      
Ruststand 0-2
      Emrullah Güvenç (penalty) 0-3 60'
93' Eindstand 0-3 93'
TERUG