Scheidsrechter: Erik Clerkx

Rudi Cammerman - Eli Naulaerts

Oefencampagne 1994-'95 (08)

Na R Antwerp FC - Southampton FC - R Antwerp FC 3 - Southampton 2

R Antwerp FC trad tegen de Engelse eersteklasser Southampton op Rudi Smidts na, met haar typeopstelling aan. De aanvoerder bleef gekwetst aan de kant. De Great Old startte zwierig en kreeg in de beginfase enkele mooie kansen, o.a. via een erg bedrijvige Cisse Severeyns, maar kon ze niet verzilveren. Aan de overkant moest Rudi Taeymans een schot van Allen van de lijn keren.

Na 19' klom R.A.F.C. op voorsprong na een mooie actie. Van Hout bediende met een verre trap Cisse Severeyns die de bal tot bij Itzhacq Zohar bracht die niet aarzelde (1-0). Tien minuten later kwam Southampton langszij via Magilton (1-1). Net voor de rust kwamen de rood-witten opnieuw op voorsprong toen Cisse Severeyns na een pass van Itzhacq Zohar doelman Beassant kansloos liet (2-1).

Ook de tweede helft was een genietbaar kijkstuk en na 55' rondde Severeyns hard af nadat hij door Zohar subliem was vrijgespeeld (3-1). De kansen bleven zich, vooral voor R.A.F.C. opstapelen, maar de doelschoten misten precisie. Southampton kwam acht minuten voor het einde nog op 3-2 nadat Le Tissier eerst heel de Antwerpverdediging had opgerold en doodkalm Ratko Svilar versloeg (Het Volk - 11/08/1994).

R Antwerp FC 3 - Southampton 2

Deurne — De Bosuilen grepen hun nauwelijks opgewarmde tegenstanders onmiddellijk bij de keel. Cisse Severeyns kreeg in het eerste kwartier drie kansen, maar kreeg de bal niet voorbij de doelman.

Toen aan de overzijde Ratko Svilar gedribbeld werd door Allen, kon Rudi Taeymans nog op de lijn redden. Na een center van een secuur spelende Peter Van Hout legde Cisse Severeyns af voor Itzhacq Zohar. De Israëliër opende met een gestrekt schot de score. De lokale gelegenheidsdefensie, zonder de geblesseerden Rudi Smidts en Nico Broeckaert die wegens schorsing de competitiestart mist, liet steken vallen. Daarvan maakte Magilton gebruik om gelijk te stellen. Net voor rust kon Cisse Severeyns na een doorsteekpass van Zohar scoren (2-1) (GvA - 11/08/1994).

ANTWERPEN — Zonder de met een enkelkwetsuur sukkelende Rudi Smidts en Nico Broeckaert, toonde het hart van de Antwerpverdediging zich in de beginfase kwetsbaar en onzeker. Zo moest Rudi Taeymans vroeg een poging van Allen op de lijn wegtrappen. Gaandeweg kwam de thuisploeg meer in de wedstrijd en na een knappe verre voorzet van Van Hout schotelde Cisse Severeyns Itzhacq Zohar de openingstreffer op de wreef. Southampton repliceerde met een mooi uitgespeelde actie, maar op slag van rust trapte Cisse Severeyns een aangeven van een intelligent voetballende Itzhacq Zohar binnen.

lets wat hij tien minuten in de tweede helft keurig overdeed. Rood-wit voetbalde fris, met goed inschuivende vleugelspelers (Peter Van Hout op links, Wim Kiekens op rechts). De bezoeker kwamen zodoende moeilijk uit de omknelling los. Tot in de slotfase de Engelse international Le Tissier met een onwaarschijnlijk nummertje de hele Antwerpafweer uit verband haalde en enig mooi inschoot (D.G. - Het Nieuwsblad - 11/08/1994).

DEURNE — Vooral de combinaties tussen Itzhacq Zohar en Cisse Severeyns klikten wonderwel. Het duo was samen ook goed voor de doelpunten. Rudi Smidts, met wat trainingsachterstand, mocht aan de kant blijven (S.M.M. - D.N.G.).

Itzhacq en Cisse goeie maatjes

Deurne - Lichte paniek gisteren op de Bosuil toen drie kwartier voor aanvang van de oefenwedstrijd tegen Southampton de tegenstander nog niet aanwezig was. De Engelsen, op oefenkamp in Doorwerth (bij Arnhem), hadden op de Antwerpse ring de afrit gemist. Ze reden meer dan een halfuur verloren in de regio Wijnegem. Het gevolg was een aftrap met zeven minuten vertraging.

De Bosuilen grepen hun nauwelijks opgewarmde tegenstanders onmiddellijk bij de keel. Francis Severeyns kreeg in het eerste kwartier drie kansen, maar hij kreeg de bal niet voorbij de doelman. Aan de overzijde werd Ratko Svilar gedribbeld door Allen. Rudi Taeymans kon nog op de lijn redding brengen. Na een center van een secuur spelende Peter Van Hout legde Cisse Severeyns het leer af voor Itzhacq Zohar. De Israëliër opende met een gestrekt schot de score. De lokale gelegenheidsdefensie - zonder de geblesseerde Rudi Smidts en Nico Broeckaert die wegens schorsing de competitiestart mist - liet vervolgens steken vallen. Daarvan maakte Magilton gebruik om gelijk te stellen. Net voor rust kon Francis Severeyns na een doorsteekpass van Itzhacq Zohar toch scoren (2-1).

R Antwerp nam in de tweede helft de beste start en op aangeven van weer Itzhacq Zohar maakte Severeyns er 3-1 van. Het klikt blijkbaar tussen Itzhacq en de Cisse. Le Tissier scoorde nog tegen (bron: onbekend - 11/08/1994).

De oefenperiode door Sonja

De inspanningen van de doorgedreven oefencampagne beginnen stilaan hun vruchten af te werpen. R Antwerp FC trok van in het begin van de wedstrijd gretig in de aanval.

Cisse Severeyns kreeg onmiddellijk enkele goede kansen, maar kon ze nog niet verzilveren. Het was wachten tot de negentiende minuut toen een verre voorzet van Peter Van Hout door de Cisse werd teruggelegd tot bij de goed gevolgde Itzhacq Zohar die beheerst de score kon openen. Halverwege de eerste periode konden de bezoekers de stand in evenwicht brengen toen de rood-witte verdediging een steekje liet vallen. Net voor rusten kon Cisse Severeyns op voorzet van Itzhacq Zohar zijn doelpuntje meepikken.

Ook in de tweede periode konden ltzhaq en Cisse enkele gevaarlijke standjes in elkaar knutselen. Dit resulteerde in de 55e minuut in een derde treffer voor R.A.F.C. via Cisse Severeyns. Le Tissier kon Southampton even terug in de match brengen, de overwinning van R.A.F.C. kwam niet meer in gevaar (Antwerp Clubblad-1 - 27/08/1994).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 11/08/1994)

Neil Heaney

60' 6 Geert Emmerechts (uit)/
15 Carlo Lavigne (in)

68' 10 Itzhaq Zohar (uit)/
12 Kurt Vangompel (in)

78' 11 Manu Godfroid (uit)/
14 John Aloisi (in)

83' 9 Cisse Severeyns (uit)/
13 Rubenilson Monteiro Ferreira (in)

Neil Maddison (uit)/
Jason Dodd (in)
68'

Ken Monkou (uit)/
Richard Hall (in)
70'

Nicky Banger (uit)/
Craig Maskell (in)
81'

19' Itzhaq Zohar 1-0
      Jim Magilton 1-1 28'
44' Cisse Severeyns 2-1
Ruststand 2-1
55' Cisse Severeyns 3-1
      Matthew Le Tissier 3-2 83'
90' Eindstand 3-2 90'