Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.S.V. Roeselare
1 1
05.04.2014 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Jeroen Sanders

Lijnrechters:
Mark Strijker - Rens Bluemink

Wedstrijdverslag

Geen toeschouwers en geen winnaar in het Bosuilstadion

Eigen bericht - Nog voor er één bal getrapt was in de immer goedgevulde stadions van de Belgacom League, was het spelletje al afgelopen in Deurne-Noord. Het bestuur van beide clubs en zeker ook de bezoekende coach konden min of meer tevreden huiswaarts na een puntendeling in het lege Bosuilstadion. Zelfs geen jeugdig ballenrapertje te bespeuren, al zijn zij als jeugdspeler van R.A.F.C. ook wel lid van de voetbalbond. De Antwerpfan zat op afstand te kijken naar de reportage bij Belgacom TV. R.A.F.C. speelde zich desondanks net als tegen RWDM Brussels FC en R.B.D.B. een uitgebreid aantal doelkansen bij elkaar. Die ene geslaagde kopslag van Mathieu Manset volstond helaas ook dit keer niet voor de volle buit, want leenspeler Van Tornhout wist van een hoekschop gebruik te maken om een zwaarbevochten remise uit de brand te slepen. In hun nabespreking tijdens de persbabbel gingen de beide coaches een andere richting uit, het punt was weliswaar belangrijk voor de West-Vlamingen, maar verdiend noemde J.F. Hasselbaink dat allerminst. Met de afwerking, kwam eens te meer het pijnpunt van de Great Old gedurende de hele campagne 2013-2014 nogmaals ter sprake...

In tegenstelling tot bezoekend coach Serebrennikov hoefde J.F. Hasselbaink niet persé te sleutelen aan zijn elftal. Wel was er de optie met Joren Dom, hersteld van zijn griepaanval van een week eerder, op de linkerflank en de gratuite aanval van GvA op Sandro Calabro na diens prestatie in het Stade Vedette. Kevin Tano nam de plaats in van de wat verguisde spits en klaar was J.F. Hasselbaink met zijn selectiewerk. Niet zo de technische staf van KSV Roeselare, ondanks de nederlaag van KSK Heist, was er nog geen zekerheid over de playdowns en dus was puntenwinst geen slechte optie. De Roeselaarse coach, in de heenronde nog actief als speler-trainer bij de West-Vlamingen, gaf enige duiding bij de last minute wissels in het basiselftal waardoor het beschikbare wedstrijdblad nogal wat hiaten vertoonde. Veel wijzer werd er niemand van. Drie Nederlandse scheidsrechters mochten het klusje in het verre België komen opknappen. Geen ticketverkoop, geen Daniël Vuylsteke, geen samenstelling van de efltallen, geen ballenjongens en geen sfeer, wel heel veel tactische instructies langs de zijlijn en op de grote, groene rechthoek, zo beleefde de bestuursploegen van beide clubs deze uitzonderlijke voetbalavond. Precies zes uur was er de aftrap op groot scherm en elders in de huiskamers van de Antwerpfans die de wedstrijd wilden volgen.

Hoewel R Antwerp probeerde te gaan, zat de ploeg van Hasselbaink-Stricker in de greep van de ijzeren discipline van de bezoekers. David Iboma beliep efficiënt zijn flank, maar het was toch een tijdje wachten op het eerste gevaar. Mathieu També zorgde voor de eerste corner. De witzwarte verdediging wist raad met de trap van John Bostock. KSV Roeselare was eerst om kennis te maken met de buitenspelval om vervolgens Kelvin Maynard te vangen! De bezoekers stonden dan al met een gele streep na een aantal flink potige ingrepen op smaakmaker John Bostock en infiltrant Kevin Tano. Kelvin Maynard dook vervolgens opnieuw op in de zestien, maar zijn schot was te hoog gericht. Antwerpdoelman Jorn Brondeel stond dan al bijna twintig minuten te wachten op enige dreiging van de bezoekers. Eerste gevaar was meteen een opgelegde kans voor Kelvin Maynard. Doelman Lentz werd door de eigen verdediging gehinderd bij het vuistenwerk op de inzet van Emrullah Güvenç. Bal voor de helemaal vrijstaande, maar overhaaste voet van Kelvin Maynard. Ruimte te over, maar het schot strandde via bezoekend verdediger Bojovic pal in hoekschop. Interventie van de wonderspons vereist en weg grote scoringskans. "Deze misser gaat de wereld rond", vertelde Belgacom TV in alle objectiviteit. Ook de navolgende corner leverde het niet op voor de Great Old. Voorsprong verdiend, maar het was doelman Jorn Brondeel die met de rechtervoet redding moest brengen in de een op een met Di Lallo.

Geen doelpunten en geen wijzigingen bij het begin van de tweede spelperiode. Antwerpcoach J.F. Hasselbaink probeerde nog nadrukkelijker tempo in de wedstrijd te jagen, met een nog vroegere corner na vrijschop van Emrullah Güvenç tot gevolg. John Bostock werd aan de eerste paal ontzet, maar de druk op de bezoekende verdediging werd aangevuurd vanuit de dug-out en opgevoerd tussen de lijnen. John Bostock zag even later zijn schot de buitenkant van het zijnet schroeien. Leenspeler Van Tornhout probeerde het aan de overkant, maar kwam bijna aan de cornervlag uit. Het Business Seats gebouw keek onbewogen toe. Bijna twee minuten rood-wit balbezit leverde John Bostock na fout op Kelvin Maynard een vrijschop op. Als de linker van de Engelsman in conditie in, tegenstander let op de score! Trap van John Bostock en een streel met het voorhoofd van Mathieu Manset en de rood-witte voorsprong werd in Kapellen en elders in de provincie gevierd. John Bostock was na aangeven van David Iboma klaar voor de verdubbeling, maar het schot belandde over het doel van Lentz, naar verluidt in de belangstelling van KSV Cercle Brugge. KSV Roeselare wisselde een eerste keer en zocht nu wel de overkant op. Het leverde meteen een tweetal hoekschoppen op voor Camozatto. Van Tornhout kopte via de hand van Jorn Brondeel los de kruising in, al kwam er de assistent aan te pas om het doelpunt te valideren.

Ondanks de inbreng van Joren Dom en Sandro Calabro stond daarmee de eindstand op het bord. Jannes Vansteenkiste bracht tijdens het rood-witte slotoffensief de zwart-witte verdediging enkele keren aan het wankelen, maar voor doel kon ook Mathieu Manset net niet voor de afwerking zorgen. Sandro Calabro kreeg in blessuretijd nog een alleraardigste kopbalkans aangeboden van landgenoot Kevin Tano, maar de bal botste via de grond over het bezoekende doel. Onenigheid tussen beide coaches over de verdeling van de punten, maar "omdat we zoveel kansen misten, was er ook geen winnaar in het lege Bosuilstadion", concludeerde een ontgoochelde J.F. Hasselbaink tijdens de persbabbel.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 05/04/2014)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.S.V. Roeselare

Elftallen

26 Jorn Brondeel
15 David Iboma
3 Alassane També
23 Maël Lépicier (K)
5 Jannes Vansteenkiste
11 Kevin Tano
25 Kelvin Maynard
6 Wim De Decker
8 John Bostock
10 Emrullah Güvenç
22 Mathieu Manset
1 Gilles Lentz
13 Carlo Damman
3 Petar Bojovic
21 Bram Vandenbussche (K)
27 Pietro Perdichizzi
20 Anthony Di Lallo
6 Masis Voskanian
8 Simon Wantiez
10 Sven De Rechter
33 Dieter Van Tornhout
30 Marcos Camozzato

Wissels

83' 8 John Bostock (uit)/
7 Joren Dom (in)
 
83' 10 Emrullah Güvenç (uit)/
28 Sandro Calabro (in)
 
6 Masis Voskanian (uit)/
9 Jean-François Mbuba Oke Wa Lutele (in)
66'
 
20 Anthony Di Lallo (uit)/
2 Yannick Euvrard (in)
89'
 

Begin Match
      Bram Vandenbussche 13'
      Marcos Camozzato 21'
Ruststand 0-0
60' Mathieu Manset 1-0      
      Dieter Van Tornhout 1-1 70'
92' Eindstand 1-1 92'
TERUG