Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Boussu Dour Bor. R. Antwerp F.C.
1 1
30.03.2014 Plaats: Stade Vedette

Scheidsrechter: Jurgen Brinckman

Lijnrechters:
Raphaël Maeck - Nick Senecaut
Toeschouwers: 650

Wedstrijdverslag

Doelman Dutoit speelt zich in de belangstelling

Eigen bericht - Ondanks de inzet van een onvermoeibare stadionomroeper en een groen-witte mascotte in leeuwenpak, waren er vanmiddag ruw geschat meer rood-witte fans in het Stade Vedette dan het lokale R.B.D.B. naar het eigen stadion wist te lokken. De lokale drankenslijter wreef zich in de handen voor zoveel gesluierde zonneschijn, die de rood-witte fans inspireerde tot het verbruiken van een natje en een droogje. Ook Antwerpcoach J.F. Hasselbaink kon, niettegenstaande zijn weinig comfortabele positie binnen de club, een frisse nip gebruiken, gezien zijn niet aflatende verbale instructies die hij zijn elftal af de zijlijn toeschreeuwde. De wedstrijd zat lange tijd op slot mede door de veelvuldige vertragingsmanoeuvers die de lokale fusieclub zich ongestraft vanaf het beginsignaal mocht permitteren. Je moet al flink gek zijn om daarvoor uit de luie zetel en vanachter het televisietoestel uit te kruipen en de wielerkoers van Gent naar Wevelgem te missen! Bezoeker R Antwerp FC deed haar stinkende best om de eigen achterban toch waar voor het geld te bieden, had echter een flinke tik tegen de oren nodig alvorens het ook een van de veelvuldige kansen wist te verzilveren!

Antwerpcoach J.F. Hasselbaink had zijn selectie met zorg voorbereid op de opdracht tegen R.B.D.B. Hij had gehoopt om niets aan zijn basiselftal dat KVC Westerlo puntenloos huiswaarts stuurde, te hoeven wijzigen. Zo was David Iboma opnieuw verzekerd van een plaatsje in de startersrij. Een ziektebeeld hield Joren Dom echter aan het bed gekluisterd. Emrullah Güvenç was er zo van bij aanvang bij om het oud-Antwerpspeler Préseaux en de overige torens van R.B.D.B. knap lastig te maken. De aftrap was weliswaar voor de lokalen, de eerste hoekschop viel voor de linker van John Bostock. Emrullah Güvenç werd in zijn dadendrang beperkt door de wedstrijdleiding tot er later in de partij een onvermijdelijk geel karton bovenop kwam! John Bostock legde aan voor het eerste gevaar, maar het schot van afstand belandde naast het doel van Dutoit. Kreeg Kevin Koffi recent weinig lovende woorden van zijn (Westerlo-)coach te horen, bij R.B.D.B. wordt hij enorm gemist. Zijn vervanger Cortelletti zou negenenveertig minuten lang worstelen met de buitenspelregel tot hij kort na de kampwissel naar de kant gehaald werd. Zijn vervanger deed het overigens niet echt beter. Op het kwartier veroverde R.B.D.B. haar eerste hoekschop na een doortastende ingreep van Alassane També, samen met aanvoerder Maël Lépicier een stevig bewaker van de rood-witte nul.

Twee corners op rij lukte dat prima, maar zo'n vijf minuten later klommen de lokalen toch op voorsprong. Vlotte balcirculatie ter rechterzijde, de vallende voorzet van Laurienté werd door Mourabit met een gelukje tot voorbij Jorn Brondeel gedevieerd. Rood-wit trok vervolgens het tempo op. Een nieuwe hoekschop van John Bostock was inkoppensklaar aan de tweede paal, maar Sandro Calabro richtte verkeerd. De linkerflank draaide inmiddels op vol toerental. Matthieu Manset richtte de voorzet van Jannes Vansteenkiste via de vuist van doelman Dutoit op de staak. R Antwerp FC legde een rustig meesterschap aan de zonnige dag. Sandro Calabro dook net te laat in een door Emrullah Güvenç gecreëerde opening. Even later mocht de lokale club van geluk spreken dat de foutieve ingreep op Kelvin Maynard van Préseaux in de zestien niet bestraft werd met de logische uitsluiting. Mathieu Manset poeierde wel de strafschop staalhard voorbij doelman Dutoit. John Bostock had even later een tweede treffer aan de voet, maar hij kon zijn persoonlijke actie niet doelrijp afronden. In de laatste twee minuten voor de kampwissel had doelman Dutoit tot twee keer toe een bliksemreflex in huis om Jannes Vansteenkiste en de rebound van John Bostock te pareren. De navolgende hoekschop leverde opnieuw gevaar op, maar weer kwam R.B.D.B. goed weg dank zij puik vuistenwerk van haar doelman.

Gelijkspel bij de kampwissel en daar waren vooral de lokalen heel erg blij mee. Ook Sandro Calabro maakte kennis met de buitenspelval. Kelvin Mayanard (na de wedstrijd opnieuw door zijn coach gecomplimenteerd voor zijn veelzijdigheid, kracht en spelinzicht) stuurde Mathieu Manset aan, maar diens schot uit een moeilijkhe hoek ging rakelings voorlangs. David Iboma had inmiddels overwicht op zijn rechterflank veroverd en stuurde mee de zestien aan. Toch was het even kijken hoe klemvast Jorn Brondeel reageerde op een aanjager van Elaraichi. David Iboma zag zijn voorzet afgeblokt door Dikaba en dus mocht John Bostock de zoveelste rood-witte corner trappen. De bal belandde uiteindelijk opnieuw bij rechtsachter Iboma, maar werd in het duel teruggefloten. Kelvin Maynard sleepte er onmiddellijk al een nieuwe hoekschop uit. Sandro Calabro mikte aan de eerste paal over het doel. Nog binnen de eerste vijftien minuten kwamen er daar nog twee bovenop. Doelman Dutoit was telkens weer ter plaatse om het gevaar te keren. Een kopbal van Kelvin Maynard leek buiten bereik, maar ging ook aan het doel voorbij. De lokale doelman had wederom beide vuisten nodig om het gestrekte schot van John Bostock af te weren. Geklopt was hij even later wel, maar de kruising stond een treffer voor Emrullah Güvenç in de weg.

Kevin Tano, de voorgaande dagen intenstief verzorgd voor rugklachten, stuurde de rebound over het dwarshout. De bezoekers soupeerden het allergrootste stuk van de 'kansenkoek' op, zagen met boekingen voor Alassane També en Wim De Decker ook de gelekaartenbalans nog doorhellen, de groen-witte afweer wist echter tot het einde toe het verdiende tweede rood-witte doelpunt te voorkomen. Er klonk toch wat ontgoocheling door in de reacties van coach J.F. Hasselbaink en de spelers Mathieu Manset en Maël Lépicier bij RAFC.tv

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 30/03/2014)

Statistieken

R. Boussu Dour Bor. R. Antwerp F.C.

Elftallen

3 William Dutoit
2 Christophe Preseaux
10 Alexandre Lauriente
11 Enzo Cortelletti
14 Anthony Fournier
16 Rachid Mourabit
17 Chemcedine Elaraichi (K)
18 Rodrigue Dikaba
19 Julien Berthomier
25 Ngoumou Leon Rodrigue Mbenti
26 Lilian Bochet
26 Jorn Brondeel
3 Alassane També
25 Kelvin Maynard
23 Maël Lépicier (K)
5 Jannes Vansteenkiste
6 Wim De Decker
15 David Iboma
8 John Bostock
10 Emrullah Güvenç
22 Mathieu Manset
28 Sandro Calabro

Wissels

50' 11 Enzo Cortelletti (uit)/
23 Romain Tainmont (in)
 
77' 14 Anthony Fournier (uit)/
22 Stefan Belic (in)
 
78' 26 Lilian Bochet (uit)/
7 Nassim Saadi (in)
 
22 Mathieu Manset (uit)/
11 Kevin Tano (in)
77'
 
28 Sandro Calabro (uit)/
12 Freddy Mombongo-Dues (in)
85'
 

Begin Match
21' Rachid Mourabit 1-0      
33' Christophe Preseaux      
      Mathieu Manset (penalty) 1-1 34'
Ruststand 1-1
      Emrullah Güvenç 51'
83' Julien Berthomier      
      Alassane També 90'
      Wim De Decker 92'
92' Eindstand 1-1 92'
TERUG