Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.V.C. Westerlo
2 0
15.03.2014 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Claude Bourdouxhe

Lijnrechters:
Peter Hermans - Mathias Hillaert
Toeschouwers: 6000

Wedstrijdverslag

Emrullah Güvenç dropt een bom achter Van Langendonck

Eigen bericht - Ze zaten er een hele voetbaljaargang en bij uitbreiding sinds de dubbele zege tegen S.T.V.V. in het seizoen 2012-'13 op te wachten, op een nieuwe klinkende overwinning tegen een topper(tje) uit de reeks. Dat het uitgerekend op de 29e speeldag tegen de nieuwe club van oud-coach Dennis van Wijk gebeurde, is niet geheel toevallig. Sprak de Westelse coach vol trots over (industriële) spionage tijdens de trainingen van de afgelopen dagen tijdens de na-wedstrijd babbel. Dat hij een groot liefhebber van scouting is, was geweten in Deurne-Noord. Het opzet was klaar, maar wie er in z'n opdracht langs de lijn op de Bosuil zijn ogen had geleend aan de blauw-gele coach was niet geheel duidelijk, wel dat het de Kemphanen geen baat gebracht heeft.

Zo eerlijk was hij ook nu, Dennis van Wijk. Je zou hem inderdaad zo de punten en de promotie gunnen, maar dat zou de weer talrijke rood-witte achterban niet gepikt hebben, nog niet geheel verzoend met het doel en laten van opvolger J.F. Hasselbaink. Zoveel was opnieuw duidelijk bij de wissels. "De bank zal een rol van betekenis spelen", zo voorspelde aanvoerder Jonas De Roeck al tijdens de beginweken van het seizoen, deze avond zelf in de dug-out beland. Zeg nu zelf, wat is er mooier dan twee invallers die de beslissing over de wedstrijd maken? De Antwerpcoach was dus best tevreden.

Niet boer Charel, wel Nonkel Jef stond te blinken aan de aftrap. Gelukkig had hij zijn ezel thuisgelaten, want voor een spelletje 'Schijt je rijk' werden wel steunkaarten voor de jeugdafdeling verkocht, maar 'ezeltje strek je' is pas gepland tijdens de jaarlijkse Funday van 26 april op de Bosuil. Er zit leven in de club. Ook Districtsraadsvoorzitter Peter Wouters mocht een balletje trappen, maar dan was het aan de echte professionals. R Antwerp FC bracht de bal in beweging en dwong meteen de bezoekers achteruit. De eerste corner was voor Joren Dom. Gelanceerd door doelman Van Langendonck joeg MacDonald zijn eerste poging af de rand van de rechthoek voorlangs. David Iboma dwong met een kopballetje de Westerlo-goalie tot ingrijpen. Echt gevaarlijk noemde Radio Een de ontwikkelingen op de Bosuil niet, al had KVC Westerlo het dan defensief al behoorlijk lastig.

Amper tien minuten ver en het centrale duo Geudens en Paulussen stonden geelgeboekt. Een afgeweerde hoekschop van John Bostock, was via Alassane També vliegensvlug terug en bezorgde de geel-blauwe verdediging opnieuw werk. De Westelse spitsen wisten zich geen raad met de rood-witte buitenspelval. Gevaarlijk, maar het functioneerde perfect. Er zat pit in de wedstrijd. De grote bezoekende clan probeerde zich onder de druk van het thuispubliek uit te zingen, maar dat lukte niet echt. Niet gehinderd door de aanvoerdersband of welke zorgen ook, had ook Wim De Decker een ruim aandeel in de offensieve bevliegingen van de Great Old. Sandro Calabro kon net niet voldoende kracht ontwikkelen om diens voorzet voorbij Van Langendonck te tikken.

KVC zette er twee totaal mislukte uitzwaaierende doelpogingen van Paulussen en Lecomte tegenover. John Bostock bracht op rebound van een slecht afgeweerde voorzet van David Iboma Van Langendonck in problemen. De goalie had twee pogingen nodig om de strakke bal te klemmen. Mathieu Manset stond in de slotfase van de eerste periode paraat om een terugkaatsende vrijschop van Joren Dom naast het doel te verlengen. De Fransman werkte hard, maar beleefde een ongelukkige avond. Echt moeilijk werk kreeg hij niet op te knappen, Jorn Brondeel sleepte in de laatste minuten van de eerste periode wel mee de nul over het rustsignaal heen door MacDonald categoriek tegemoet te snellen en de poging met de voet te ontzetten. Coach Dennis van Wijk leek wat meer te willen claimen...

KVC trapte de tweede periode op gang. Geen wijzigingen, al stonden drie bezoekers met een gele vlek achter de naam. Vleugelveranderingen tussen Lecomte en Cools ten spijt, kwamen de Kemphanen maar moeilijk voetballend over het middenveld. Passing vanachteruit zorgde voor enige commotie op de rood-witte terreinhelft, echt gevaarlijk werden de geel-blauwe topschutters niet. Paulussen stak voor het eerst in de tweede periode vuur aan de lont. Mathieu Manset stak eigenvoetig het terrein over, maar zag zijn poging afgeblokt worden. Antwerpcoach J.F. Hasselbaink had begrepen en stuurde Kevin Tano mee de vuurlinie in. De voorzet van Jannes Vansteenkiste zag er via de ingreep van Maertens bijzonder gevaarlijk uit.

De opvolgende korte hoekschop via John Bostock en Joren Dom werd in extremis afgeweerd door rechtsachter Cools. Echt te laat kwam de sliding van Maertens op het schot van Emrullah Güvenç. Pas op het terrein of de kleine veldheer plofte een bom achter Van Langendonck. David Iboma was de eerste om de schutter te feliciteren. Ook de voorbereiding was mooi om zien geweest. MacDonald probeerde zich onder een interventie van het duo Maël Lépicier en Wim De Decker uit te wringen. Wim De Decker pikte het balverlies op, lanceerde zichzelf voor een kort terugleggertje op de invaller en het stadion kende een eerste geweldig hoogtepunt! Molenberghs probeerde een onberispelijke Claude Bourdouxhe te verleiden tot strafschop. De schwalbe van de Kempenaar kreeg geen vervolg.

Nog voor KVC hersteld was van de klap, was daar al opnieuw een langdurige rood-witte combinatie. Begonnen bij Jannes Vansteenkiste en zo van voet naar voet via John Bostock, Emrullah Güvenç, opnieuw Jannes Vansteenkiste ter linkerzijde, Sandro Calabro, John Bostock en eindigend bij Kevin Tano. Even versnellen en overhoeks Schuermans en Van Langendonck in de wind zetten voor de tweede Bosuiltreffer van de avond. Weer was David Iboma als eerste ter plaatse om te vieren! Dennis van Wijk bracht ultiem Vandenbergh, maar het was John Bostock die ei zo na voor een afstraffer zorgde. Van Langendonck had er moeite mee.

Zijn coach was niet echt opgetogen over de prestatie van zijn aanvallende blok, klonk strijdvaardig, maar eerlijk in zijn analyse. J.F. Hasselbaink genoot van het moment, al weet de Antwerpcoach dat er daarvan net iets te weinig waren geweest tijdens de voorgaande maanden.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 15/03/2014)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.V.C. Westerlo

Elftallen

26 Jorn Brondeel
15 David Iboma
3 Alassane També
25 Kelvin Maynard
23 Maël Lépicier
7 Joren Dom
6 Wim De Decker (K)
8 John Bostock
5 Jannes Vansteenkiste
28 Sandro Calabro
22 Mathieu Manset
30 Koen Van Langendonck
24 Jens Cools
4 Birger Maertens
17 Kenneth Schuermans
5 Jeroen Vanthournout
23 Jarno Molenberghs
8 Laurens Paulussen
6 Kevin Geudens (K)
10 Raphaël Lecomte
19 Sherjill MacDonald
3 Kevin Jean Romaric Koffi

Wissels

65' 22 Mathieu Manset (uit)/
11 Kevin Tano (in)
 
76' 7 Joren Dom (uit)/
10 Emrullah Güvenç (in)
 
88' 28 Sandro Calabro (uit)/
4 Jonas De Roeck (in)
 
8 Laurens Paulussen (uit)/
9 Kevin Vandenbergh (in)
87'
 
10 Raphaël Lecomte (uit)/
22 Jeffrey Rentmeister (in)
87'
 

Begin Match
      Laurens Paulussen 9'
      Kevin Geudens 18'
      Jens Cools 39'
Ruststand 0-0
59' Alassane També      
62' John Bostock      
81' Emrullah Güvenç 1-0      
85' Kevin Tano 2-0      
94' Eindstand 2-0 94'
TERUG