Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. St.-Truidense V.V.
0 1
01.03.2014 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Jonathan Lardot

Lijnrechters:
Stijn Hutsebaut - Edwin Rys
Toeschouwers: 5750

Wedstrijdverslag

"Moord op R Antwerp FC" (P. Bistiaux)

De politie meldde de arrestatie van vijf personen…

Het werd geen blij weerzien met Guy Dufour. Niet alleen viel de oud-speler uit de startersrij bij zijn nieuwe club, langer dan vierentwintig minuten heeft de voetbalbedrijvigheid helaas niet geduurd. In een eerste korte raid namen enkele tientallen brandbommengooiers en terreinbestormers de Bosuil in ware commando-stijl over.

Scheidsrechter Lardot gelastte onmiddellijk een afkoelingsperiode in. Stadionomroeper Daniël Vuylsteke deed samen met Jonas De Roeck een vertwijfelde poging om orde en rust te herstellen. De sportieve strijd, onderbroken bij een gevleide 0-1 voorsprong voor de bezoekers na strafschopfout van Jannes Vansteenkiste, werd na een klein kwartier hervat. Even vlug regende het opnieuw projectielen die het heilige gras en de reputatie van de geliefde club tot diep onder de opperhuid schroeiden. Wedstrijdleiding, spelers, ballenjongens en hun begeleider slaagden er ternauwernood in weg te komen… De trots van Zuid-Limburg, bij zijn eerste uitbraak op voorsprong geklommen, claimde onmiddellijk het puntengewin middels forfaitcijfers. J.F. Hasselbaink kon tijdens de na-wedstrijdbabbel niet rond de niet-onlogische Truiense eis.

De Antwerpcoach nam, zoals het hoort, in een beweging zijn linksachter in bescherming. Op sympathie van de Antwerpcoach moesten de aanstokers en uitvoerders van het supportersgeweld niet rekenen, wel integendeel. In niet mis te verstane woorden drukte J.F. Hasselbaink net als CEO Gunther Hofmans, voorzitter Jan Michel en clubsecretaris-g.c. Paul Bistiaux zijn diepste afschuw voor gebeurtenissen en daders uit. Op een officiële en overigens bijzonder lauwe reactie van de Verenigde Supporters was het jammer genoeg wachten tot zondagmiddag. De veroordelingen ten spijt, wacht de club in de eerste plaats zelf en niet de organisatoren of de daders, nog afgezien van een nooit geziene imagoschade, bovendien een zware sanctie. Uitspraak op 11 maart 2014? De politie meldde de arrestatie van vijf personen (De ANTWERPSUPPORTER Online)…

Back To The Future: wedstrijd R Antwerp FC stilgelegd na ongeregeldheden

Erger dan het ergste bevattingsvermogen, de stenenregen van 1997 of de slag om tribune II in 1999, inbegrepen de massahysterie van Massenhoven in 2001; nog onnoemelijk veel erger voltrok zich zaterdagavond 1 maart in nauwelijks enkele sekonden bij het bezoek van de Koninklijke Sint-Truidense VV. Was het aanzicht van de gapend lege tribune II, een bijzonder onaangename dreiging bij aftrap van het sportieve gebeuren, dan was dat slechts een kleine voorafspiegeling van wat het gemaskerde supportersprotest aan projectielenregen liet neerdalen op het speelveld tijdens de wedstrijd. Mogelijk onder druk van de (vroege) achterstand werd de aangekondigde supportersactie met enkele minuten ingekort, meteen de start van een nieuwe, nooit geziene escalatie van "non-verbaal protest" dat het geliefde stamnummer, de geliefde kleuren en de toekomst van de geliefde club, met vestigingsplaats te Deurne-Noord, Bosuilstadion, trof.

Stadionomroeper Daniël Vuylsteke had op instructie van de wedstrijdleiding en met de moedige hulp van ploegkapitein Jonas De Roeck, die alle fans tijdens de onderbreking toesprak, de definitieve schorsing van de wedstrijd een keer kunnen voorkomen. Precies twaalf minuten na de intocht op de twaalfde minuut, brak de hel opnieuw los en werd de sportavond bruusk afgebroken en kon de smeulende split in de supportersrangen opnieuw in alle hevigheid losbarsten in de sociale media.

Ook De ANTWERPSUPPORTER Online is bijzonder aangeslagen door de gebeurtenissen op de Bosuil deze eerste maart 2014. Het webteam dankt aaanvoerder Jonas De Roeck voor zijn moedige poging om alle supporters alsnog achter naam, stamnummer en kleuren te krijgen. We wachten net als alle andere vertegenwoordigers van de club met een bang hart de directe en de onoverzienlijke indirecte praktische en morele gevolgen af van de stopzetting van de wedstrijd ten gevolge van ongeregeldheden binnen de poorten van het stadion.

Coach J.F. Hasselbaink was er het hart van in en reageerde tijdens de persbabbel bijzonder emotioneel. Clubsecretaris Paul Bistiaux verwoordde het kort en bondig als volgt: "R.A.F.C. moet zich aan een (forfait)nederlaag, een (niet geringe) financiële bestraffing en eventueel aan een toegangsverbod voor alle supporters tijdens de eerstkomende wedstrijd(en) verwachten." "Spoedoverleg komt er niet", vertelde Gunther Hofmans aan de verzamelde pers. Daarvoor zijn de geesten al te zeer in de war, vatten we de woorden van de CEO kort samen (De ANTWERPSUPPORTER Online).
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 01/03/2014)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. St.-Truidense V.V.

Elftallen

26 Jorn Brondeel
3 Alassane També
4 Jonas De Roeck (K)
23 Maël Lépicier
5 Jannes Vansteenkiste
6 Wim De Decker
7 Joren Dom
25 Kelvin Maynard
8 John Bostock
11 Kevin Tano
28 Sandro Calabro
1 Davy Schollen (K)
6 Alessandro Iandoli
19 Yvan Erichot
23 Sascha Kotysch
24 Giel Deferm
16 Rob Schoofs
7 Grégory Dufer
21 Matthias Schils
20 Mohamed Youssef Aoulad
11 Joeri Dequévy
9 Ibrahim Salambo Somé

Wissels


Begin Match
10' Jannes Vansteenkiste      
      Grégory Dufer (penalty) 0-1 12'
TERUG