Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. A.F.C. Tubize
1 3
25.01.2014 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Frederik Geldhof

Lijnrechters:
Kevin Dhondt - Kevin Montheny
Toeschouwers: 4970

Wedstrijdverslag

Storm raast over Deurne-Noord

Eigen bericht - Vorig seizoen kwam AFC Tubize half oktober naar het Bosuilstadion afgezakt. En of er al zo vroeg in het seizoen druk was! De belangstelling was niet uitzonderlijk groot om een zevende wedstrijd zonder nederlaag aan het rijtje toe te voegen in afwachting van de verplaatsing naar de Oostkantons om er KAS Eupen in de ogen te kijken. Het R.A.F.C. anno 2012 omzeilde ook de klip van Kehrweg en werd pas op de twaalfde speeldag in eigen huis door KSV Roeselare geklopt. Eind januari 2014 ziet de realiteit er iets anders uit voor de selectie van J.F. Hasselbaink. De top vier liep in de eerste kalendermaand van het prille jaar verder weg en na de eerste kwam ook de tweede periodetitel niet naar Deurne-Noord. In afwachting van het begin van de allesbeslissende derde periode, werden de messen geslepen op de Bosuil en daar vielen slachtoffers bij. John Bostock en Jordan Faucher vervoegden op woensdag de blessureboeg waar ongelukkig slachtoffer van Kehrweg Emrullah Güvenç op herstel van een lelijk toegetakelde voet ze opwachtte. Het was dus flink puzzelen voor de technische staf om een competitief elftal het gras op te sturen. Er was Kevin Tano, fris en monter terug uit een vertiendaagse schorsing, maar of dat genoeg was om de blessuregolf afdoende op te vangen...

Het was met vijf rood-witte verdedigers op het wedstrijdblad even kijken door wie en op welke posities de geblesseerden werden vervangen. Salomon Nirisarike schoof in op zijn vertrouwde stek centraal in defensie naast aanvoerder Jonas De Roeck. Jannes Vansteenkiste en ook Alassane També kregen voet aan de glibberige grond links en rechts op hun respectieve eigenste flank. Kelvin Maynard schoof een rij naar voren en vormde duo met Wim De Decker centraal op het middenveld. Linkspoot Seppe Kil pakte over van Roy Bakkenes, die een plaatsje in de dug-out kreeg samen met de doelmannen Jorn Brondeeel en Yves Ma-Kalambay, Robbe Kil, David Iboma, Sandro Calabro en Freddy Mombongo-Dues, voor wie ook geen plekje meer in de startersrij was weggelegd. Joren Dom beliep de rechterflank en daarmee pasten alle stukken van het selectiewerk ineen. Nog voor de posities helemaal duidelijk waren, stond er al een doelpunt op de teller. Bij de eerste infiltratie van Kevin Tano mocht Joren Dom naar de hoekschopvlag. Mathieu Manset kopte ongehinderd aan de eerste paal binnen. De avond kon dus moeilijk beter beginnen voor de elf van J.F. Hasselbaink. AFCT reageerde onmiddellijk met twee corners op rij, maar Joost Terol kwam niet in gevaar. Joren Dom was de volgende om zijn kans te gaan. Het schot schoof door de geel-rode verdediging, maar ook links aan het doel voorbij. Een raid van Kevin Tano werd in de zestienmeter met de hand weggewerkt, de wedstrijdleiding bleef er helaas blind voor! De gelekaartenregen begon bij David Vandenbroeck op het kwartier, de regenstorm met felle windstoten raasde even ongenadig door het stadion, onderbroken voor een aantal vervaarlijk indraaiende hoekschoppen en scheidsrechterlijke beslissingen die weinig bijval vonden bij het publiek. Vooral de rode kaart voor Mathieu Manset op aangeven van de overijverige assistent ter zijde van de bezoekersdug-out werd op striemende kritiek onthaald. Op dat ogenblik stond het overigens al 1-1 na een sullig weggeven hoekschop, door Doumbouya ongenadig binnengekopt.

Rusten met een gelijke stand en dat was vooral voor de elf van J.F. Hasselbaink een te kleine beloning en vooral een te kleine marge om in ondertal met kans op succes de tweede periode door te komen. De gele rekening van AFC Tubize liep gestaag op, maar het was telkens een andere speler die met een irritante fout de omschakeling van R Antwerp FC wist te ontregelen. Van de weeromstuit sneden de bezoekers, die pas een uur voor de wedstrijd in het stadion arriveerden, doorheen de middenzone om de kwaliteiten van Joost Terol te testen, maar liepen even vaak in de buitenspelval. Toch zouden ze net voor het uur de score in hun voordeel weten om te buigen. Heris pikte een ontzetten van Salomon Nirisarike op, stuurde in de diepte waar Ndabashinze een schuine streep tussen verdediging en doelman in doel trok. Even later werd Seppe Kil op zijn beurt na twee erg lichte gele kaarten weggestuurd. Bij een gelijkaardige overtreding van Liard bleef de bestraffende rode kaart bij een inconsequent leidende Geldhof in de achterzak. De furieuze reactie werd op last van diezelfde wedstrijdleider door stadionomroeper Daniël Vuylsteke gesmoord. David Iboma kruidde zijn invalbeurt met enkele vlijmscherpe acties. Tot twee keer toe kon de jonge belofte aanleggen, maar hij kende niet het verhoopte en verdiende succes. Enkele minuten voor het einde ging de bittere kelk helemaal tot op de bodem leeg voor Hasselbaink & co na een derde tegendoelpunt van Heris. Bezoeker AFC Tubize komt met een droge 15 op 15 de top vijf binnen en toont ambitie voor het derde eindrondeticket. Rood-wit lijkt er verder dan ooit van verwijderd, al probeerde de Antwerpcoach wel al het vertrouwen op te peppen.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 25/01/2014)

Statistieken

R. Antwerp F.C. A.F.C. Tubize

Elftallen

1 Joost Terol
3 Alassane També
16 Salomon Nirisarike
4 Jonas De Roeck
5 Jannes Vansteenkiste
7 Joren Dom
6 Wim De Decker
25 Kelvin Maynard
20 Seppe Kil
22 Mathieu Manset
11 Kevin Tano
1 Miguel Santos-Pravos
21 Olivier Vinamont
14 David Vandenbroeck
12 Sofian Kheyari
6 Philippe Liard
7 Jonathan Heris
15 Dugary Ndabashinze
5 Grégoire Neels
2 Quentin Laurent
26 Lonsana Doumbouya
31 Leandro Bailly

Wissels

61' 7 Joren Dom (uit)/
12 Freddy Mombongo-Dues (in)
 
78' 4 Jonas De Roeck (uit)/
15 David Iboma (in)
 
31 Leandro Bailly (uit)/
29 Jonathan Okita (in)
78'
 
12 Sofian Kheyari (uit)/
3 Pierre Gevaert (in)
88'
 
15 Dugary Ndabashinze (uit)/
19 Manuel Deotto (in)
89'
 

Begin Match
1' Mathieu Manset 1-0      
      David Vandenbroeck 15'
      Dugary Ndabashinze 30'
      Lonsana Doumbouya 32'
      Lonsana Doumbouya 1-1 36'
39' Mathieu Manset      
Ruststand 1-1
      Sofian Kheyari 55'
      Dugary Ndabashinze 1-2 56'
65' Seppe Kil      
      Olivier Vinamont 67'
70' Seppe Kil      
      Jonathan Heris 85'
      Jonathan Heris 1-3 86'
92' Eindstand 1-3 92'
TERUG