Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.S.K. Heist
3 0
07.12.2013 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Peter Vervecken

Lijnrechters:
Laurent Castel - Bart Leen
Toeschouwers: 5.000

Wedstrijdverslag

Saif Rubie rilde van de kou, maar genoot van de wedstrijd

Eigen bericht - Antwerpcoach Jimmy Floyd Hasselbaink, maar hij lang niet alleen, stond behoorlijk onder druk de afgelopen dagen en weken. In zoverre dat hij de pers toevertrouwde dat dit wellicht zijn moeilijkste werkweek was sinds zijn aantreden op de Bosuil. De nederlaag tegen (het bijzonder matige) SC E. Aalst had het vertrouwen voor de komst van 'zwart beest' KSK Heist alvast niet aangewakkerd. Meer nog het aanvalsduo Faucher - Calabro kwam bovendien fysiek niet ongeschonden uit de ontmoeting met de Ajuinen. Er moest dus een aantal opties uitgeprobeerd worden en vierklauwens een alternatieve offensieve sector geprepareerd worden. De pers tipte op een duo met Kevin Tano en Bradley Bubb. De Brit moest evenwel zijn geduld in de dug-out verbijten terwijl good old 'Fredje' Mombongo-Dues voor het eerst de startersrij haalde. Voor het overige bleef het elftal verrassend ongewijzigd. De supporters verwachtten met steun van Saif Rubie op tribune I, die opnieuw slechts gedeeltelijk werd opengesteld voor het publiek, de driepunter op de Bosuil te houden met liefst geruststellende cijfers, maar bovenal met spicy voetbal.

Aanvallende weelde is er zelden of nooit meer geweest sedert het spitsenduo Patje Goots en Darko Pivaljevic de pensioengerechtigde leeftijd bereikte. Fraizer Campbell en Fangzhuo Dong deden een min of meer geslaagde poging, maar de extra druk die Kevin Oris op de onthoofde aanvalslijn van de Great Old anno 2013 plaatste, leek ondraaglijk zwaar. Heist-coach Bosschaerts had zich ingesteld op de highlights van de tegenstander, maar keek tegen een verrassing aan. Freddy Mombongo-Dues was de keuze van J.F. Hasselbaink ter vervanging van geblesseerden Jordan Faucher en Sandro Calabro. Voor het overige behield de Antwerpcoach wel het vertrouwen in de XI van Aalst. Ook taktisch deed hij geen toegift aan de Zwanen, zo vertelde hij tijdens de persconferentie, ook al liep er ene Webers met grote schutterskwaliteiten bij de Kempenaars. R.A.F.C. greep naar gewoonte naar de bal. Freddy Mombongo-Dues werd in twee minuten tijd evenveel keren in buitenspel bevonden. Nog binnen de vijf eerste minuten kwam ook Kelvin Maynard (!) postvatten in dat rijtje. KSK Heist was evenwel niet gekomen om enkel maar in de weg te lopen. Al vlug in de buurt van Yves Ma-Kalambay, plaatste Vermeiren een schuchtere doelpoging naast. Eerste hoekschop heette John Bostock vanop rechts. De kopbal van Salomon Nirisarike met het gele schoeisel, werd ternauwernood van de doellijn geveegd.

De nieuwe corner vond het hoofd van Freddy Mombongo-Dues, maar nu bleken de grijphanden van Michiels ter plaatse. Ook de doelpoging naar de korte hoek van Kevin Tano onderging hetzelfde lot. Hoewel KSK Heist haar deeltje van de activiteiten opeiste, richtte Vermeiren na doorsteekbal van Webers pas halverwege de eerste speelhelft het eerste echte bezoekende gevaar voorlangs. Er rolde kortstondig publieke hoon doorheen het stadion, al was het moeilijk uit te maken lastens welke speler of welke club. Kelvin Maynard kon trappen op een aangever van Roy Bakkenes, maar plaatste naast. John Bostock werd irritant kort gehouden door de wedstrijdleiding en liep net als Emrullah Güvenç tegen geel aan. Een opluchting voor AS Verbroedering? Het denkwerk is voor coach Hasselbaink, want de geschorste Brit vervangen doe je niet zomaar. John Bostock bediende na balverlies van Grant, Just Berends. De centrale verdediger dropte de bal op het hoofd van Emrullah Güvenç en diens kopbal verraste in blessuretijd vriend en vooral vijand. De Great Old kon met een kleine en welverdiende bonus de kleedkamer onder tribune I opzoeken.

Ondanks de klap van net voor de rust, berustte de bezoekende coach niet en bracht Criel mee en zou even later ook Antwerpleenspeler Bruno Carvalho tussen de lijnen jagen. Eerste kans was evenwel opnieuw voor de rood-witten. Saif Rubie keek aandachtig toe en zag Kevin Tano, Emrullah Güvenç en John Bostock in een en dezelfde scrimmage uithalen, telkens ging er wel wat mis. Toch zou de Great Old verrassend vlot naar de verdubbeling werken. John Bostock onderbrak een bezoekende combinatie en dan ging het via Roy Bakkenes tot voor de voet van Emrullah Güvenç. Superturk haalde vanop zo'n 30 meter verschroeiend uit in het dak van het doel van Michiels (2-0). Nog gaven de bezoekers niet op, al kwam Joren Dom zijn ploegmakker bijstand verlenen. De rechtspoot krulde voor doel, waar Emrullah Güvenç de afgeblokte voorzet alsnog over het vijandelijk doel verlengde. Jannes Vansteenkiste besloot een persoonlijke inspanning op doelman Michiels. De rebound van Emrullah Güvenç belandde uiteindelijk in corner. Joren Dom joeg de tweede paal aan, maar vond er de vuist van de bezoekende goalie.

Freddy Mombongo-Dues was danig verrast door de voorzet van Kevin Tano. Weg kans. Weg ook KSK Heist richting Yves Ma-Kalambay. Vanderputten werd in de buitenspelval gevangen. Dachelet kon koppen op een hoekschop van Carvalho en al ging de kopslag voorlangs, het zag er behoorlijk gevaarlijk uit. Freddy Mombongo-Dues zag zijn inspanning afgeblokt worden. Salomon Nirisarike kopte de hoekschop van Joren Dom over het Heistse doel. Bradley Bubb legde klaar voor Freddy Mombongo-Dues, maar de spits krijgt zijn (vermoeide) voet niet meer tegen het leer. "Vriend van de bezoekers", zongen de Antwerpfans de wedstrijdleiding toe en dat inspireerde tot het uitdelen van nog twee gele kaarten aan Antwerpspelers. Ook al wilde hij geen commentaar leveren op de scheidsrechter, Jimmy Hasselbaink vond de gelekaarten rekening nauwelijks om dragen! Tussen dat gele geweld door zag de Antwerpcoach kans 'man van de match' Emrullah Güvenç een applausvervanging te bezorgen. Invaller Davide Petrucce bedankte zijn coach met diens eerste doelpunt in rood-witte dienst. Joren Dom, Kevin Tano, de inworp van Kelvin Maynard en de loopactie van Freddy Mombongo-Dues in de voorbereiding, de Mancunian rondde doeltreffend af.

Er was net nog tijd voor een laatste aftrap. De reacties van de beide coaches, Saif Rubie, Bradley Bubb en matchwinnaar Emrullah Güvenç volgden na het laatste fluitsignaal bij RAFC.tv.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 07/12/2013)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.S.K. Heist

Elftallen

21 Yves Ma-Kalambay
25 Kelvin Maynard
16 Salomon Nirisarike
22 Just Berends
5 Jannes Vansteenkiste
2 Roy Bakkenes
6 Wim De Decker (K)
8 John Bostock
11 Kevin Tano
10 Emrullah Güvenç
12 Freddy Mombongo-Dues
1 Dean Michiels
20 Matthias Pittoors
5 Roel Grant (K)
17 Miguel Dachelet
19 Bryan Van Den Bogaert
11 Jonas Vandermarliere
8 Jorn Rijmenams
23 Yannick Rymenants
6 Jeroen Vanderputte
3 Bart Webers
10 Simon Vermeiren

Wissels

64' 8 John Bostock (uit)/
7 Joren Dom (in)
 
74' 11 Kevin Tano (uit)/
19 Bradley Bubb (in)
 
83' 10 Emrullah Güvenç (uit)/
14 Davide Petrucci (in)
 
23 Yannick Rymenants (uit)/
7 Bram Criel (in)
46'
 
8 Jorn Rijmenams (uit)/
4 Bruno Carvalho (in)
60'
 
10 Simon Vermeiren (uit)/
14 Jonah Remans (in)
74'
 

Begin Match
30' John Bostock      
42' Emrullah Güvenç      
44' Emrullah Güvenç 1-0      
Ruststand 1-0
56' Emrullah Güvenç 2-0      
      Jeroen Vanderputte 76'
85' Yves Ma-Kalambay      
87' Freddy Mombongo-Dues      
89' Davide Petrucci 3-0      
92' Eindstand 3-0 92'
TERUG