Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

S.C. Eendr. Aalst R. Antwerp F.C.
1 0
01.12.2013 Plaats: Pierre Cornelisstadion

Scheidsrechter: Istvan Lagaert

Lijnrechters:
Jeroen Walschap - Tom Piens
Toeschouwers: 3.000

Wedstrijdverslag

Carnaval in Aalst: de Ajuinen dansen de sirtaki!

Eigen bericht - 'Big M' binnen langs de grote poort of R Antwerp FC verder op de sukkel? Antwerpcoach Jimmy Hasselbaink blijft werken aan zijn type-ploeg. Hij posteerde alvast de 26-jarige Yves Ma-Kalambay tussen de palen in het Pierre Cornelisstadion, achter een ongewijzigd verdedigend viertal Maynard, Nirisarike, Berends en Vansteenkiste. Dit viertal moest het defensief georiënteerde SC E. Aalst van het vege lijf proberen te houden en daarbij vooral Glouftsis geen seconde uit het oog verliezen. De stats van de Griekse schutter ogen niet zo geweldig in rood-witte kleuren, maar eens als tegenstander schoot hij telkens weer flink raak. Alle Antwerpfans herinneren zich allicht de tweeklapper van de oud-speler in december van het vorige kalenderjaar, waardoor de Ajuinen de volle buit in eigen huis hielden. Voor het overige roteerde de Antwerpcoach precies nog op de positie van diepe spits! Kevin Tano vormde dit keer tandem met Jordan Faucher. Sandro Calabro begon zodoende de partij in de dug-out. Het was overigens drummen aan de zijlijn, want de spits kreeg er voor het eerst ook het gezelschap van Joren Dom, eindelijk terug na maandenlang afzien in de blessureboeg.

De Ajuinen hadden Jean Arnolis uitgenodigd voor de aftrap en de oud-speler zag zijn oud-club meteen de diepte inspurten. Een knal van Janssens tegen de dwarsligger was het eerste (gevaarlijke) wapenfeit van de partij. De rood-witte afweergordel had onmiddellijk begrepen. De bezoekers zochten en kregen inderdaad van de weeromstuit onmiddellijk de controle over de partij opgedrongen. Jordan Faucher richtte een eerste gevaartje over de balk, maar Emrullah Güvenç met een lage schuiver en vooral Roy Bakkenes hadden veel meer gekund. Kevin Tano maakte de voorbereiding over de rechterflank, Jordan Faucher vuurde pal op doelman Verhoeven. Roy Bakkenes kreeg de terugspringende bal voor de voet, had de hoek maar voor het kiezen, maar knalde pal op het geheven been van verdediger Filipovic. De Great Old haalde er slechts een hoekschop uit die in de omschakeling een mooie aanval over rechts voor de Aalstenaars opleverde. Janssens supersnel weg, De Cuyper het aflossingspunt voor de puntgave voorzet tot op de dij van Glouftsis. Controle en schot in de draai. 'Big M' Ma-Kalambay moest zijn clean sheet meteen inleveren. De lokale supporters grepen weliswaar het volume, maar de Great Old had al vlug de controle opnieuw beet. Eens aan de zestien, gaven helaas enkel de zwart-witte verdedigers thuis. Roy Bakkenes vond de juiste richting niet na een languitgesponnen rood-witte combinatie. Salomon Nirisarike kopte een John Bostock-vrijschop naast. De thuisploeg mocht dus met een gevleide voorsprong naar binnen.

Ook de tweede periode moest de Great Old vol aan de bak en bovendien opletten voor de gretige Aalsterse omschakelmomenten. Glouftsis lag immer op de loer en maakte bij momenten het leven van Kelvin Maynard en Salomon Nirisarike tot een ware hel. De rechtsachter schakelde zich desondanks volop in het offensief in, daarbij gesteund door de invallers Joren Dom en later ook nog Davide Petrucci die centraal de rol van John Bostock overnam. Marathonloper en sedert kort ook aanvoerder van de Great Old Wim De Decker werkte zich de pleuris, maar kon ook niet voor de juiste openingen zorgen voor de ook al ingevallen Sandro Calabro. De diepe bal deed zijn intrede, maar daarmee wisten de rood-witten de fortengordel rond Verhoeven niet te slopen. De hoekschoppenreeks van Bostock was daarmee ook ten einde. Enkel Davide Petrucci kon nog een keertje dreigen met een schot over doel. Zijn vrijschop op zo'n vijfentwintig meter recht voor doel belandde pardoes in handen van lokale doelman Verhoeven. Yves Ma-Kalambay had maar een keer zijn talenten moeten aanspreken met een keurige redding in de eerste periode, maar kon evenmin verhinderen dat zowel zijn eerste optreden als het wederoptreden van Joren Dom in mineur eindigden. R Antwerp FC degradeerde daarmee zichzelf tot 'leider' van de subtop, waar de club het gezelschap kreeg van R.B.D.B. en in de verte van... SC E. Aalst, dat periodeleider Lommel United in het vizier heeft!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 01/12/2013)

Statistieken

S.C. Eendr. Aalst R. Antwerp F.C.

Elftallen

25 Gertjan Verhoeven
4 Arnaud De Greef
6 Matthias Lievens
5 Predrag Filipovic (K)
3 Wesley Vanbelle
7 Tjendo Decuyper
22 Mike Smet
19 Gianni De Neve
10 Kevin Janssens
14 Stavros Glouftsis
20 Donjet Shkodra
21 Yves Ma-Kalambay
25 Kelvin Maynard
16 Salomon Nirisarike
22 Just Berends
5 Jannes Vansteenkiste
2 Roy Bakkenes
6 Wim De Decker (K)
8 John Bostock
10 Emrullah Güvenç
9 Jordan Faucher
11 Kevin Tano

Wissels

69' 10 Kevin Janssens (uit)/
8 Thomas Weydisch (in)
 
78' 20 Donjet Shkodra (uit)/
23 Tevin Kabeya Devliers (in)
 
84' 7 Tjendo Decuyper (uit)/
9 Niels Martin (in)
 
2 Roy Bakkenes (uit)/
7 Joren Dom (in)
58'
 
9 Jordan Faucher (uit)/
28 Sandro Calabro (in)
58'
 
8 John Bostock (uit)/
14 Davide Petrucci (in)
68'
 

Begin Match
24' Stavros Glouftsis 1-0      
Ruststand 1-0
58' Gianni De Neve      
      Just Berends 78'
93' Eindstand 1-0 93'
TERUG