Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Hoogstraten V.V.
0 0
23.11.2013 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Laurent Colemonts

Lijnrechters:
Pieter Becquet - Michele Scatorchia
Toeschouwers: 6800

Wedstrijdverslag

De clubmedia na de wedstrijd R Antwerp FC - Hoogstraten VV

Met of zonder spitsen, dat was maar zeer de vraag

Eigen bericht - Er ontspon zich een uitermate pittig gesprek tussen de coaches Jimmy Floyd Hasselbaink en Regi Van Acker tijdens de persbabbel na afloop van de wedstrijd van de Havengemeenschap. Het was misschien een schaars hoogtepunt van een onderkoelde sportavond op de Bosuil. Half open of gesloten, Gazet van Antwerpen kon er helaas niet over belissen, maar tribune 1 werd wel in gebruik genomen door de prominenten en de leden van de pers. Dat was geen nieuwtje van laatste instantie. Wel een grote verrassing, allicht ook voor de incrowd van de club, was het plotse verschijnen van (de nog vrij onbekende) Jorn Brondeel onder de lat bij het team van de Great Old. Het was plots veel stiller in de clubeigen zestien. Vijftig wedstrijden op rij stond Björn Sengier tussen de palen zonder een minuut te missen.

De reeks voorbij deze 23e november, bevestigde clubsecretaris Paul Bistiaux na afloop meteen het einde van de dienstbetrekking en het onmiddellijke vertrek van de doelman. Geen ronkende verklaringen of namen bij de Rooikens, maar wel een stevige super defensieve organisatie zonder spits naar de hand van Regi Van Acker. Ondanks het gevoel van irritatie onder de beide coaches, sprong de oud-Bosuiltrainer zijn jonge collega bij in het zoeken naar een verklaring voor de huidige gang van zaken in Deurne-Noord. Mooi gebaar, maar de sportieve avond was daarmee helaas niet gered! Wat voor de tegenstander(s) al weken wordt voorgesteld als een halve of hele triomf, is helaas voor de de kijker(s) in de tweedeklassestadion een bittere negatie van wat voetbal hoort te zijn: aanvalleeeuh!

En daar weet R Antwerp FC momenteel niet mee om te gaan, want helaas geen power in de offensieve sector, onvoldoende variatie in de opbouw en de afgelopen weken zelf defensief kwetsbaar! Doelman Jorn Brondeel toonde zich deze wedstrijd wel betrouwbaar en dus krijgt hij het vertrouwen, verduidelijkte Paul Bistiaux bij RAFC.tv (PeWe - De ANTWERPSUPPORTER Online).

Bekijk de verklaring van clubsecretaris Paul Bistiaux:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=9w5tIm71rbk

R Antwerp FC houdt de nul, maar dat is niet genoeg

De voorbereiding van deze wedstrijd was voor Royal Antwerp FC behoorlijk tumultueus te noemen. Het ontslag van Björn Sengier beroerde namelijk vele tongen. U kan er hier binnenkort meer over lezen. Jorn Brondeel maakte - mede door de hamstringblessure van Yves Ma Kalambay - zijn debuut als profspeler in de competitie, jeugdspeler Marko Ristovic zat op de bank. Op het veld liet de Great Old wel meteen zien wat de intenties waren. Bostock haalde eerst uit vanop 25 meter en even later nog eens met een dropshot, maar beide pogingen gingen net naast. Jorn Brondeel moest zich voor het eerst laten zien op een schotje van Schrauwen. De volgende kansen waren weer voor Antwerp: Güvenç met een puntertje voorlangs en even later Maynard met een halve volley waar doelman Van Bael raad mee wist. Op de knal van Güvenç moest de bezoekende goalie zelfs een knappe voetreflex bovenhalen. Het schotje van Bakkenes ging tenslotte over doel. Nota bene: we zijn op dit moment nog geen 12 minuten ver in de wedstrijd! Daarna verliep het spel iets stroever. Brondeel kon de poging van Van Huffel stoppen, terwijl de pogingen van Bostock en Güvenç evenmin raak konden treffen. Antwerp en het niet bepaald meevoetballende Hoogstraten gingen met een 0-0 de rust in.

Na de thee werd het er niet gemakkelijker op. Salomon kon wel meteen met het hoofd dreigen na een vrije trap van Bostock, maar Hoogstraten plooide zo mogelijk nog verder naar achter. Al heel de wedstrijd speelden ze zonder echte spits en probeerden de jongens van Van Acker de match te doen kantelen op het middenveld. Güvenç ging dan maar zelf op wandel, maar zijn poging ging net voorlangs. Wanneer Calabro de bal kon inkoppen na een hoekschop van Bostock leek de ban eindelijk gebroken, maar dat was zonder die dekselse doelman Van Bael gerekend. Hij redde het leer nog net op de lijn. Net voor het uur kampeerden de Reds werkelijk voor het doel van Hoogstraten. Met vier opeenvolgende hoekschoppen waren de rood-witten er heel dichtbij, maar het mocht niet zijn. Met nog twintig minuten op de klok was het tijd voor enkele scherpe doelschoten. Eerst Bostock, en dan Roy Van Der Linden en Gommers zagen hun pogingen nipt voorlangs zoeven. Antwerp zette alles op alles en was er weer enkele keren heel dichtbij. De slimme lob van Calabro ging wel over de goalie, maar nét voor de doellijn kon een bezoekende verdediger nog in hoekschop werken. Bostock tekende echter voor de fraaiste poging van de avond. Met een knal vanop meer dan 40 meter verraste hij vriend en vijand, maar de zich terughaastende keeper kon het leer op het nippertje nog tegen de paal werken. Enorm veel ongeluk voor de Engelsman, en voor de hele Antwerpfamilie. De slotfase was er één van veel goede wil en non-stop aanvallende impulsen, maar zonder écht concreet gevaar. Daardoor bleef Stamnummer 1 steken op een 0-0 gelijkspel tegen de Rooikens, een uitslag waarmee vooral de bezoekers blij zijn (www.rafc.be).

Trainersreacties

Ook de spelers van de Rooikens weten dat hun team maar één vedette telt en dat is ex-coach Regi Van Acker. Na het fris en fruitig voetbal tijdens de eerste competitieduels van Hoogstraten VV, opteerde de Waaslander sinds enkele weken voor resultaatvoetbal en op de persconferentie na de wedstrijd was hij er nadrukkelijk op uit om geroemd te worden voor zijn tactisch inzicht en zijn perfect neergezette verdedigende organisatie. Regi Van Acker had een heus plan opgesteld om zonder spits de Bosuiljongens te bekampen, te ontregelen en vooral het scoren te beletten.

De voormalige succescoach van R Antwerp FC, K Lierse SK en Bregenz stak gezwind van wal met de volgende statements: "We hebben bewust de bal gelaten aan bepaalde spelers van R Antwerp FC die moeite hebben met opbouwen. Uiteraard moesten we als ex- derde klasser het spel ondergaan, maar ik weet nog van mijn tijd hier dat het kritische Antwerppubliek met de minuut ongeduldiger wordt en dan komen er gecrispeerde toestanden van. Gaandeweg trokken we meer vooruit, maar meer dan enkele kansjes leverde dat niet op. De voorbije wedstrijden brachten ons wel lovende kritieken op maar geen punt(en). Tot overmaat van ramp werd onze thuiswedstrijd tegen CS Wezet dan nog uitgesteld zodat we hier wel moesten oogsten om de kloof met de middenmoot aanvaardbaar te houden. Dit is een onverhoopt punt, tegen een titelkandidaat kan je alvast van een opsteker spreken want het zal de spelersgroep een enorme boost geven voor de volgende wedstrijden. Verder hoop ik voor de Great Old dat ze de trainersstaf blijven steunen maar spelers halen uit de Nederlandse Eerste Divisie blijft een risicofactor, omdat ze een aanpassingsperiode nodig hebben om te gewennen aan het Belgische voetbal uit tweede klasse. Ze verdienen echter alle krediet en dan zal spoedig het vereiste rendement wel volgen tot groot genoegen van mijn beide zonen die uiteraard fervent Antwerpsupporter zijn."

De geplaagde thuiscoach Jimmy Floyd Hasselbaink (5 punten uit de laatste 6 wedstrijden) gaf Regi Van Acker in een partijtje verbaal kickboksen lik op stuk: "Ik heb en mag Regi heel graag. Hij is uitstekend gezelschap om over voetbal te praten en hoe hij de dingen ziet, maar wat zijn team vandaag neerzette was je reinste anti-voetbal. Zo erg heb ik het dit jaar op de Bosuil nog niet geweten. Dat je als degradatiekandidaat niet open komt spelen, tot daar aan toe maar alleen maar de counter hanteren en zonder spits tart alle verbeelding. Niettemin telde ik 5 grote kansen voor ons en 1 voor HVV. Het zit ons echter niet mee, het 40-meter schot van John Bostock trof keeper, doellat en doellijn en dan zeggen de voetbalwetten dat het niet je dag zal zijn. We hebben gestreden in moeilijke omstandigheden. Positief om mee te nemen naar volgende wedstrijden is dat we de nul hebben gehouden. Resumerend stel ik vast dat als de 1-0 niet snel valt (en de tegenstander dan wel uit zijn egelstelling met 11 man achter de bal moet komen) we het lastig krijgen. De conclusie na de heenronde is dat we beter moeten presteren en meer punten moeten oogsten om nog in aanmerking te komen voor een eindrondeticket (Frank Nicola - www.rafc.be)."

(bron: Clubmedia - 23/11/2013)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Hoogstraten V.V.

Elftallen

1 Jorn Brondeel
25 Kelvin Maynard
16 Salomon Nirisarike
22 Just Berends
5 Jannes Vansteenkiste
2 Roy Bakkenes
6 Wim De Decker (K)
8 John Bostock
11 Kevin Tano
10 Emrullah Güvenç
28 Sandro Calabro
1 Ben Van Bael
8 Koen Gommers
4 Glenn Van Der Linden
7 Juri Meyvis (K)
3 Roel Engelen
25 Ruben Tilburgs
6 Thijs Schrauwen
21 Nick Van Huffel
11 Roy Van Der Linden
23 Zakaria M'Sila
9 Michiel Lanslots

Wissels

67' 10 Emrullah Güvenç (uit)/
20 Seppe Kil (in)
 
75' 11 Kevin Tano (uit)/
9 Jordan Faucher (in)
 
80' 2 Roy Bakkenes (uit)/
12 Freddy Mombongo-Dues (in)
 
9 Michiel Lanslots (uit)/
10 Moussa Traoré (in)
65'
 
11 Roy Van Der Linden (uit)/
14 Kevin Lauryssen (in)
81'
 

Begin Match
36' Roy Bakkenes      
Ruststand 0-0
54' John Bostock      
      Ben Van Bael 54'
87' Seppe Kil      
93' Eindstand 0-0 93'
TERUG