Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.F.C. Dessel Sport R. Antwerp F.C.
2 0
16.11.2013 Plaats: Armand Melisstadion

Scheidsrechter: Nicolas Laforge

Lijnrechters:
Jean-Marie Dans - Nicolas Ponsar

Wedstrijdverslag

Met Princelijke groeten van Asubonteng

Eigen bericht - In aanloop naar de wedstrijd in het Armand Melis Stadion heerste er onrust op de Bosuil. Niet onder de technische staf of spelersgroep of het moest diep in het binnenste opnieuw knagen bij doelman Björn Sengier, een van de weinig overblijvers van de kern van het voorgaande seizoen. Een campage met hoogtes en laagtes, maar de (zoveelste) pandoering die de Great Old te incasseren kreeg van KFC Dessel Sport in het Armand Melis Stadion? Al wie langer dan enkele maanden fan is van R Antwerp FC herinnert zich die tweede speeldag alsof het gisteren was. Sommige supporters kregen als het ware een voorafspiegeling van nieuw naderend onheil in de Kempen. Met een zes op zes uit de laatste twee uitwedstrijden kregen de Kempenaars o.l.v. Guido Brepoels opnieuw winstkansen toegeschreven. Met Francisco Carratta en Omar Bennassar als oud-spelers in het andere kamp, leek de opdracht nog zoveel moeilijker, al hadden ze mogelijk geen van beide een basisplaats te verwachten vanwege andere opties van de coach. Antwerpcoach Jimmy Hasselbaink deed opnieuw beroep op Sandro Calabro ten koste van Kevin Tano, behield het vertrouwen in Seppe Kil op rechtsmidden, schoof enkel met Kelvin Maynard van linker- naar rechterflank en posteerde voor de tweede wedstrijd op rij John Bostock in de dug-out.

Dit keer geen lichtpanne die het begin van de partij vertraagde en ook de mist was tijdig opgelost zodat Patje Goots even over de klok van half acht kon aftrappen. R Antwerp FC nam over, maar bij zijn eerste baltoets trapte Papé Diakité zijn ploegmaatje op linksachter Jannes Vansteenkiste bijna uit het gelid. Een voorteken? De wraak van Bennassar werd gevreesd door de achterban, maar die zat op de bank, terwijl spitsbroeder Van Simpsen voor het eerste zij het futiele gevaartje zorgde met een poging in het zijnet. Rood-wit probeerde de drang naar voren te kanaliseren, maar werd geremd door de eigen slordigheid in de passing. Geblesseerd als hij was aan de enkel diende Jonas De Roeck zijn aanvoerdersband al vlug aan Björn Sengier af te geven. KFC kwam ondertussen goed mee, Seppe Kil kreeg het even aan de stok met linksachter Meeus, de vrijschop ging richting Björn Sengier. Ook KFC kreeg er nauwelijks lijn in, al probeerde Tapoko wel om de richting te bepalen. Roy Bakkenes maakte meters en doelman Burhan moest zich voor het eerst onderscheiden met de vuist. De rebound van Wim De Decker werd op zijn beurt afgeblokt. Twintig minuten ver en het was de beurt aan Björn Sengier om zijn kamp met een stevige beenveeg te vrijwaren, de terugkaatser van Willems ging naast. Werklustig, maar nog niet erg gelukkig, mocht Jordan Faucher al over half weg de eerste rood-witte hoekschop afvuren. Onmiddellijk gevolgd door een tweede, die hij evenwel over de achterlijn krulde. Petersen haalde het schot van Sandro Calabro uit de richting ten koste van opnieuw een corner. R Antwerp FC zette aan voor een slotoffensiefje. Verder dan een slechtgerichte poging na vrijschop van Jordan Faucher kwam Emmo Güvenç niet, zodat het rusten geblazen was met een stevige brilscore op het elektronische scorebord.

Het vroege uitvallen van kapitein Jonas De Roeck, had misschien de plannen van J.F. Hasselbaink doorkruist, waardoor ingrijpen na de kampwissel met enkele minuten werd uitgesteld. Was het baltempo laag geweest in de eerste periode, rood-wit begon een stuk gedrevener aan de tweede periode. Doelman Burhan moest al vlug een uithaal van Sandro Calabro tegemoet en in de rebound ook in de clinch met Jordan Faucher. Wim De Decker, geraakt in een duel, moest evenwel het voordeel aan Tapoko laten. Na vijftig en oneven minuten maakte John Bostock zich van de bank los ter aflossing van Seppe Kil. De invaller dwong onmiddellijk een hoekschop af voor z'n kleuren. Zelf getrapt en teruggekregen van Roy Bakkenes werd de middenvelder evenwel in de buitenspelval gevangen. KFC was inmiddels een paar keer naar de overkant getrokken. Björn Sengier bracht redding op een poging van Hannes, maar tegen de uithaal van Asubonteng stond hij machteloos. KFC op voorsprong en dat bezorgde de troepen van Brepoels blijkbaar vleugels, al werkten de activiteiten van de Dessel-coach scheidsrechter Laforge zodanig op het systeem dat hij hoogstpersoonlijk tot kalmte maande. Nog voor de bezoekers van de oplawaai bekomen waren, stond daar Asubonteng opnieuw klaar om een leuke combinatie in de lengte-as doelgericht in de linkerbenedenhoek te prikken. Zelfs met de inbreng van extra aanvallend geweld Freddy Mombongo-Dues was het 'zonneklaar' dat de thuisploeg zegezeker was. John Bostock, Sandro Calabro, noch Freddy Mombongo-Dues wisten de eerredder te netten, zodat de Great Old (doel)puntenloos huiswaarts moest. Brepoels kijkt na een negen op negen richting linkerkolom, Antwerpcoach Jimmy Hasselbaink ziet de concurrenten opnieuw uitlopen...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 16/11/2013)

Statistieken

K.F.C. Dessel Sport R. Antwerp F.C.

Elftallen

21 Tanju Burhan
12 Gregory Willems
4 Andrew Petersen
7 Wouter Vosters
11 Roy Meeus
15 Zico Gielis
25 Kevin Tapoko
9 Hans Hannes
14 Prince Asubonteng
23 Bart Goor (K)
19 Ratco Vansimpsen
1 Björn Sengier
25 Kelvin Maynard
3 Papé Abdoulaye Diakité
4 Jonas De Roeck (K)
5 Jannes Vansteenkiste
2 Roy Bakkenes
20 Seppe Kil
6 Wim De Decker
10 Emrullah Güvenç
9 Jordan Faucher
28 Sandro Calabro

Wissels

75' 19 Ratco Vansimpsen (uit)/
17 Omar Bennassar (in)
 
83' 15 Zico Gielis (uit)/
8 Dries Van Lommel (in)
 
90' 23 Bart Goor (uit)/
6 Jari Breugelmans (in)
 
4 Jonas De Roeck (uit)/
22 Just Berends (in)
17'
 
20 Seppe Kil (uit)/
8 John Bostock (in)
53'
 
10 Emrullah Güvenç (uit)/
12 Freddy Mombongo-Dues (in)
73'
 

Begin Match
39' Gregory Willems      
Ruststand 0-0
63' Prince Asubonteng 1-0      
69' Prince Asubonteng 2-0      
86' Prince Asubonteng      
93' Eindstand 2-0 93'
TERUG