Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.S.V. Roeselare R. Antwerp F.C.
1 1
02.11.2013 Plaats: Stadion Schiervelde

Scheidsrechter: Tim Pots

Lijnrechters:
Jimmy Cremers - Christophe Baillieul
Toeschouwers: 2005

Wedstrijdverslag

Emrullah Güvenç is De rechtvaardige Rechter

Eigen bericht - Doemscenario's allerhande circuleerden in en rond de Bosuil na de nederlaag tegen R.B.D.B. Dag op dag negentig jaar oud, het stadion van R Antwerp FC en ook opnieuw onderwerp van gesprek in krant, weekblad, radio en televisie na een veiligheidsrisico tijdens de zaterdagavondwedstrijd. Ook coach Jimmy Hasselbaink kwam bijna in een mediastorm terecht, maar wel deskundig uit de wind gezet door twee mekaar tegensprekende interviews in een lokale editie van een regionale krant. De Antwerptrainer was zich net als zijn spelersgroep maar al te goed bewust van de consequenties van de smadelijke nederlaag van het voorgaande weekeinde. Allerminst tevreden over de defensieve stabiliteit werd er alweer gesleuteld aan de afweer. Funso Ojo schoof uit de basiself en belandde in de dug-out, terwijl de van blessure herstelde Kelvin Maynard zijn vertrouwde stek op rechtsachter opnieuw innam. Salomon Nirisarike speelde haasje-over bij Papé Diakité die ten voordele van een extra aanvaller uit de kern verdween. Na een weekje bezinning op de bank, werd ook Kevin Tano de startersrij ingestuurd. Aan de andere kant wilde Dieter Van Tornhout allicht het grote ongelijk van de directie bij R Antwerp FC bewijzen. In een heel nieuwe positie en met een heel nieuwe opdracht, speelde de ex-Bosuil inderdaad een opvallende rol voor zijn nieuwe kleuren.

Een (nieuwe) voorzitter die op zijn eentje tussen de tweeëntwintig acteurs en een publiek half om half bestaande uit lokale en bezoekende supporters, de aftrap geeft, het is weer eens wat anders. Ondanks de tegenvallende resultaten, de malaise (dixit ATV), de extra-sportieve zorgen van de club, werden de rood-witte spelers eens te meer gesteund door een leger van bijna duizend (luidruchtige) kelen. Steeds meer lijkt het erop of dé Antwerpfan is de grootste mecenas van de reeks en zou dus met wat meer égards mogen ontvangen worden dan bijeengedreven te worden op schamele staanplaatsen zonder beschutting tegen de elementen. En regenen deed het boven Schiervelde, bijna een hele eerste helft lang. Wie de wind in de rug had, was niet onmiddellijk duidelijk. Wel richtte de Great Old de aanvallen richting eigen kop. John Bostock deelde onmiddellijk een vrijetrap uit waarop Jonas De Roeck kon koppen. Lokale doelman Lentz had er de grootste moeite mee om het projectiel af te weren in hoekschop. De eerste van een indrukwekkend lange reeks. Geen variante die eerste, want afgeslagen aan de eerste paal. KSV zocht en vond een goede imitatie van die eerste beweging. De hand van Björn Sengier moest een einde stellen aan de insnijbeweging van De Rechter.

Twee zwart-witte corners op rij, maar in de omschakeling bleef R Antwerp FC haar eigen geduldige opbouw getrouw. Het leverde op de achtste minuut na vrijschop van John Bostock een doelworsteling in drie bedrijven op, met in eerste instantie doelman Lentz in de afweer en vervolgens Jordan Faucher en Salomon Nirisarike met de doelpogingen. In een duel met Jordan Faucher moest Lentz even later lenigheid en daadkracht demonstreren. In een ongeziene rol in de afweer, maakte Van Tornhout het de rood-witte spelers bijzonder lastig. De oplossing efficiënt voor zijn nieuwe kleuren, maar bepaald irritant de veelvuldige fouten die hij zich daarbij mocht permitteren van de wedstrijdleiding. Voorlopig nog foutloos. Di Lallo zorgde voor opluchting in het eigen kamp en nam meteen ook de hoekschoppen voor zijn rekening. Halverwege de eerste periode besloot Van Tornhout een schaarse aanvallende bijdrage overhoeks naast. Antwerpcoach Hasselbaink moest de geblesseerde Calabro nog voor het half uur terugroepen, Freddy Mombongo-Dues had hij dus al als eerste aanvallende vervanging van doen. Twee kopballen op rij, Jonas De Roeck en Mbuba kopten allebei naast de kooi. R Antwerp FC zou in de slotfase van de eerste periode nog een (klein) aantal corners toegewezen krijgen, maar aan de tussenstand veranderde dat niets.

Ook lokale speler-coach Serebrennikov was genoodzaakt nog voor de kampwissel te wijzigen. De diagnose viel voor het lokale nummer acht bijzonder zwaar uit, bevestigde assistent De Corte. Inmiddels was de bedrijvigheid terug van start met de aftrap van de lokale club. R Antwerp FC richtte opnieuw het eerste gevaar aan. De kopbal Jordan Faucher was evenwel te zwak om de lokale goalie te verontrusten. Björn Sengier veegde de bal uit richting voor de aanstormende Mbuba. Eenentwintig acteurs op een speelhelft, Antwerpdoelman Sengier voelde zich inderdaad bijwijlen eenzaam voor de bijna lege zittribune. John Bostock veroverde de volgende corner voor zijn kleuren, de eerste van na de rust. Het bleef evenwel jachten op die ene die wat zou opleveren. Roy Bakkenes testte de reflexen van Lentz. Björn Sengier moest niet ingrijpen bij twee overhaaste, te hoog gerichte pogingen van De Rechter. Nog één rood-witte corner te goed of de lokalen vonden het (beslissende?) gaatje in de rood-witte afweer. Di Lallo prikte in de verdediging, De Rechter vond de paal en de voorsprong (17'). Er was R Antwerp nog 28 en een oneven aantal minuten gegund om iets terug te doen. Jimmy Hasselbaink reageerde met de onmiddellijk inbreng van Emrullah Güvenç en zou er later in de partij ook nog Bradley Bubb aan de aanvalskracht toevoegen.

Pas ruim voorbij halverwege de periode, prikte Superturk zijn eerste gevaartje voorbij de verste paal. De lokale hoop groeide, dixit assistent De Corte tijdens de na-wedstrijd babbel. Zijn wissels zouden evenwel een stuk minder effectief of nog beslissend blijken dan die uit de rood-witte dug-out. Er zat inderdaad venijn in het slot. Helemaal in zicht van het eindsignaal braken en Jannes Vansteenkiste vanop links en Freddy Mombongo-Dues vanop rechts de verdediging open, Emrullah Güvenç vond de weg naar de netten voor zijn tweede veldgoal van het seizoen. Nog was de Great Old niet voldaan. Al helemaal in blessuretijd sneed Guiro Kevin Tano de benen over. De beelden van RAFC.tv waren dodelijk voor de interpretatie van de wedstrijdleiding, moest Hij zelf toegeven na afloop. Nu moest de Antwerpspits afdruipen met een fout tegen gefloten en een onterechte gele kaart bovenop. Het moet zo zijn, de Antwerpfan is en blijft sponsor van de reeks en de lokale penningmeester wreef zich opnieuw in de handen...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 02/11/2013)

Statistieken

K.S.V. Roeselare R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Gilles Lentz
2 Yannick Euvrard
4 Cedric Guiro
3 Petar Bojovic
15 Kjetl Borry
20 Anthony Di Lallo
14 Sergiy Serebrennikov
8 Simon Wantiez
33 Dieter Van Tornhout (K)
10 Sven De Rechter
9 Jean-François Mbuba
1 Björn Sengier
25 Kelvin Maynard
16 Salomon Nirisarike
4 Jonas De Roeck (K)
5 Jannes Vansteenkiste
11 Kevin Tano
8 John Bostock
6 Wim De Decker
2 Roy Bakkenes
9 Jordan Faucher
28 Sandro Calabro

Wissels

46' 8 Simon Wantiez (uit)/
25 Yohan Boli (in)
 
80' 33 Dieter Van Tornhout (uit)/
26 Thom Dorian Mpoto (in)
 
84' 9 Jean-François Mbuba (uit)/
11 Nils Sarrazyn (in)
 
28 Sandro Calabro (uit)/
12 Freddy Mombongo-Dues (in)
28'
 
9 Jordan Faucher (uit)/
10 Emrullah Güvenç (in)
63'
 
8 John Bostock (uit)/
19 Bradley Bubb (in)
71'
 

Begin Match
9' Kjetl Borry      
Ruststand 0-0
62' Sven De Rechter 1-0      
      Kevin Tano 90'
      Emrullah Güvenç 1-1 93'
95' Eindstand 1-1 95'
TERUG