Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.V.C. Westerlo R. Antwerp F.C.
2 1
20.10.2013 Plaats: 't Kuipje

Scheidsrechter: Alexandre Boucaut

Lijnrechters:
Mark Simons - Frédérick Stalport
Toeschouwers: 6.500

Wedstrijdverslag

Opportunisme in de box beslissend over burenduel

Eigen bericht - De Kempen beleefden een feestmiddag met de komst van de oudste club van 't land naar het Westelse Kuipje. Het huis liep aardig vol, dank zij de bijna 3000 Antwerpfans die de verplaatsing richting Westerlo maakten. De sfeer rond het terrein was op een zeldzaam incidentje na opperbest.Tussen de lijnen gaven de spelers van KVC Westerlo blijk van een (gezonde) dosis agressiviteit om de technische superioriteit van de bezoekers te counteren. De kaartenlast voor de thuisploeg tikte aardig aan. Dennis van Wijk had in functie van de kwaliteiten van John Bostock & co. zijn tactisch bord flink aangepast, maar dat belette geen van beide ploegen om er een aangename topper van te maken. Tussen de beide (Nederlandse) coaches wilde het echter niet echt vlotten. De sfeer tijdens de nawedstrijdbabbel was weinig hartelijk, zeg maar behoorlijk gespannen. Geen felicitaties, geen van beide heren noemde de tegenstander bij naam. Antwerpcoach Jimmy Hasselbaink verwoordde zijn ontgoocheling na het verlies van de driepunter. RAFC.tv registreerde ook het wederwoord van oud-Antwerpcoach Dennis van Wijk.

Geen studieronde in het duel tussen de Kemphanen en de Bosuilen. Wel eerst een commerciële aftrap om vervolgens echt van start te gaan met het duo Emrullah Güvenç en Roy Bakkenes. Antwerpcoach Jimmy Hasselbaink had, ondanks het lichamelijke ongemak waarmee Wim De Decker bijna de volledige week sukkelde, niet aan zijn elftal moeten sleutelen. Hoewel er mogelijk geen andere dan een tactisch plan mee gemoeid was, had lokale coach Dennis van Wijk wel met de pionnen geschoven. Er werd met plezier toegekeken hoe R Antwerp FC de vijandelijkheden opende. Roy Bakkenes verlengde een vrijschop van Wim De Decker op de vuisten van doelman Van Langendonck. Sandro Calabro knalde de rebound naast. De eerste hoekschop viel via de muur na vrijschop van Bostock, ook al voor de voeten van de Brit. De variant via Emrullah Güvenç werd gevolgd door een shot van John Bostock af de flank, dat kalm door Van Langendonck werd opgevangen. KVC krabbelde na de bezoekende blitz-start overeind en trok richting overkant waar het centrale duo Salomon Nirisarike en Papé Diakité heerste.

Dik tien minuten ver mocht Molenberghs de eerste hoekschop voor zijn kleuren trappen. MacDonald kon er geen kant mee uit dan ver naast he doel van Björn Sengier. Toch zou het precies de spits zijn die bij zijn eerste echte mogelijkheid de stand voor de Kemphanen opende. Geudens stuurde in de lengte-as aan, MacDonald knalde overhoeks via de tweede paal binnen (17'). Daar hadden de bijna drieduizend rood-witte kelen even niet van terug en ook de Antwerpspelers moesten even bekomen. Uit een nieuwe corner van Molenberghs knikte Cools rakelings naast. Pal op het half uur stuurde Emrullah Güvenç naast. Ook Wim De Decker ging zijn kans, maar het was geduld oefenen tot twee minuten voor het rustsignaal. Kelvin Maynard kopte millimeterprecies de strak aangesneden hoekschop van John Bostock voorbij Van Langendonck. Bordjes in evenwicht en daarmee kreeg KVC misschien iets meer dan het had verdiend.

Ook de tweede periode startte fel. Nu kwamen de Antwerpverdedigers na de aftrap van de kemphanen handelend in beeld bij de volgers van Belgacom TV. Molenberghs kopte vol in handen van Björn Sengier. En nog was de Westelse aanvalsdrift niet over. John Bostock ontzette weliswaar aan de tweede paal, maar dan was de actie al afgevlagd vanwege buitenspel. De rood-witte verdediging zou in de komende periode de val vaker spannen. Hoewel Wim De Decker onvermoeibaar bleef werken, moest Björn Sengier zich met lijf en leden in de baan van de poging van Vandenbergh werpen. Aan de overkant richtte John Bostock een fractie te hoog. Op het kwartier kon Roy Bakkenes na langdurig rood-wit balbezit waarbij ook Calabro en Tano bertrokken waren, aanleggen. Hij richtte evenwel naar de verkeerde kant van de staak. Echt gelukkig was hij er niet mee, maar Maertens werd vanwege een overdreven forse charge ten laste van Emrullah Güvenç opgeschreven. Volgde al vlug een eerste Westelse vervanging die de thuisploeg adem en ruimte opleverde op de rechterflank, maar aan kansen kwamen geen van beide clubs, al moest Björn Sengier zich strekken om de inzet van Cools te overwinnen.

Hoewel niet zo bedoeld, schoot de corner van John Bostock doorheen de geel-blauwe zestien en werd zo nog een degelijke doelpoging. Geheel in overeenstemming met zijn aanvallende inborst, bracht Jimmy Hasselbaink Jordan Faucher voor de moegestreden Emrullah Güvenç. De invaller kon sekonden later net niet bij de voorzet van Kevin Tano richting tweede paal. Jannes Vansteenkiste liep de linkerflank aan flarden, maar John Bostock kon er net geen gebruik van maken. Zijn schot scheerde weliswaar de paal, maar leverde niets op. Doelman Van Langendonck stuurde diep, Cools verlengde doorheen het centrale hart van de rood-witte defensie, aan de tweede paal tikte MacDonald opportunistisch binnen. Er restte de bezoekers amper een kwartier om de scheve situatie nog een tweede keer recht te trekken. De vermoeidheid speelde de Bosuilen evenwel parten. Ook de inbreng van Bradley Bubb, voor zijn competitiedebuut bij R Antwerp FC, leverde niet meer het gewenste resultaat op. Sandro Calabro kopte de allerlaaste mogelijkheid naast en dus moest het geweldige rood-witte heir ontgoocheld huiswaarts.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 20/10/2013)

Statistieken

K.V.C. Westerlo R. Antwerp F.C.

Elftallen

30 Koen Van Langendonck
24 Jens Cools
4 Birger Maertens
17 Kenneth Schuermans
22 Jeffrey Rentmeister
8 Lauerens Paulussen
25 Maxime Annys
6 Kevin Geudens (K)
23 Jarno Molenberghs
19 Sherjill MacDonald
9 Kevin Vandenbergh
1 Björn Sengier (K)
25 Kelvin Maynard
16 Salomon Nirisarike
4 Papé Abdoulaye Diakité
5 Jannes Vansteenkiste
2 Roy Bakkenes
8 John Bostock
6 Wim De Decker
10 Emrullah Güvenç
28 Sandro Calabro
11 Kevin Tano

Wissels

64' 9 Kevin Vandenbergh (uit)/
14 Philippe Janssens (in)
 
79' 19 Sherjill MacDonald (uit)/
11 Alfonso Jaime Ruiz (in)
 
88' 23 Jarno Molenberghs (uit)/
5 Jeroen Vanthournout (in)
 
10 Emrullah Güvenç (uit)/
9 Jordan Faucher (in)
71'
 
11 Kevin Tano (uit)/
14 Davide Petrucci (in)
79'
 
5 Jannes Vansteenkiste (uit)/
19 Bradley Bubb (in)
87'
 

Begin Match
17' Sherjill MacDonald 1-0      
      Kelvin Maynard 1-1 43'
43' Maxime Annys      
Ruststand 1-1
63' Birger Maertens      
75' Sherjill MacDonald 2-1      
90' Lauerens Paulussen      
93' Eindstand 2-1 93'
TERUG