Scheidsrechter: Marcel Javaux

Willy Boven - Guido Nuyens

Oefencampagne 1994-'95 (06)

Na R Antwerp FC - Norwich City - Rode kaart voor Sammy Greven

Deurne - De Engelsen, met een vijftal basisspelers en voor de rest een aantal jongeren en verschillende testers, duwden hun gastheren dadelijk in de verdrukking. Meer dan een vijftal hoekschoppen leverde ze dat niet op. R Antwerp FC speelde met Smidts op de liberoplaats en herstelde na ongeveer een kwartier het evenwicht in het spel. Halverwege de eerste helft moest Ratko Svilar met de voet een poging van Enoku verijdelen. Niet veel later stopte hij met een gelukje een kopbal van Prior. Het antwoord van de Bosuilen mocht er wezen. Na een collectieve aanval, opgezet door Itzhacq Zohar, schoot Carlo Lavigne echter voorlangs.

Na de rust nam Rony Van Rethy niet alleen de aanvoerdersband van Rudi Smidts over, ook diens plaats als laatste man. Krist Porte ter vervanging van Monteiro Rubenilson en Garry De Graef waren de verse krachten. Laatstgenoemde geraakte echter vrij snel geblesseerd waardoor John Aloïsi zijn verschijning deed. Vlak daarvoor had Enoku de stand geopend. Het werd 0-2 toen Sammy Greven de bal met de hand uit het doel sloeg en met een rode kaart mocht afdruipen. De strafschop werd feilloos omgezet door Robins (J. CLA. - GvA - 6/08/1994).

De oefenperiode door Sonja

Voor deze eerste wedstrijd op eigen terrein waren de verwachtingen bij de supporters hoog gespannen. R Antwerp FC kon, na de slopende trainingsweek in Den Helder, echter geen beroep doen op verschillende pionnen. Met een onuitgegeven elftal dienden de rood-witten onmiddellijk alle hens aan dek te roepen tijdens een sterk eerste kwartier van de bezoekers.

Nadien was er veel meer evenwicht in de partij, al bleven de gasten gevaarlijkst. Toen na rusten Rudi Smidts in de kleedkamer bleef en verse kracht Garry De Graef na tien minuten eveneens met een blessure het veld diende te verlaten, zat R.A.F.C. door haar beste krachten heen. De bezoekers klommen op voorsprong. Sammy Greven sloeg na mistasten in de verdediging een bal met de hand uit het doel. R.A.F.C. moest vervolgens 23 minuten met tien volmaken. Norwich city kon vanop de penaltystip de einduitslag vastleggen (Antwerp Clubblad-1 - 27/08/1994).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 06/08/1994)

11 Robert Ullathorne

46' 11 Rubenilson Monteiro Ferreira (uit)/
15 Krist Porte (in)

46' 5 Rudi Smidts (uit)/
14 Garry De Graef (in)

59' 14 Garry De Graef (uit)/
16 John Aloisi (in)

78' 9 Cisse Severeyns (uit)/
17 William Verbeeck (in)

80' 10 Itzhaq Zohar (uit)/
13 Noureddine Moukrim (in)

7 Jeremy Goss (uit)/
Daryl Sutch (in)
70'

9 Mark Robins (uit)/
Jamie Cureton (in)
83'

Jeremy Goss 49'
      Enoku 0-1 57'
      Mark Robins 0-2 67'
67' Sammy Greven
79' Rony Van Rethy
      Mike Milligan 87'
90' Eindstand 0-2 90'