Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. RWDM Brussels FC
4 1
12.10.2013 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Jeroen Sanders

Lijnrechters:
Mark Strijker - Jermaine Lapar
Toeschouwers: 8800

Wedstrijdverslag

Record Calabro door de mangel, vier andere schutters staan op

Eigen bericht - Geen fusie en toch opnieuw van naam veranderd, gaat de Molenbeekse trots nu als RWDM Brussels FC door het leven. Zes maanden geleden op een zucht van derde klasse, mocht de club van voorzitter Vermeersch zich na het eerste periodekampioenschap op de Bosuil melden met een mooi totaal van twintig punten en dat hele kleine tikkeltje hoop van net als in het verleden te scoren en te winnen in Deurne-Noord. Jimmy Hasselbaink had de tegenstander grondig bekeken en was uiteraard en in hoofdzaak gecharmeerd door diepe spits Ibrahima Sommé. De keuze van de vervanger van de geblesseerde kapitein Jonas De Roeck werd bepaald door de kwaliteiten van de directe tegenstander en dus mocht Papé Abdoulaye Diakité na enkele zwarte zondagen op de bank, zich nu opnieuw basisspeler noemen. Ook Roy Bakkenes verscheen opnieuw in de startersrij, maar was daaruit slechts heel tijdelijk verdwenen vanwege een vervelende blessure. Op de andere posities behield de technische staf het vertrouwen in de titularissen en dus moest Funso Ojo net als op Stayen zich tevreden stellen met een zitje in de dug-out. Dougie & co. presenteerden hun nieuwe supporterslied voor het eerst onder de highlights van de Bosuil en de spelers van RWDM Brussels FC waren, zo vertelde coach Didier Beugnies aan de media, vooral onder de indruk van zoveel volume in het stadion en zulks kan bijzonder vervelende consequenties met zich meebrengen...

Nog geen bal getrapt of de sfeer zat er al goed in in het goed gevulde Bosuilstadion. Daar waren Dougie & co en zijn nieuwe supporterslied niet vreemd aan. De lancering op YouTube leverde een gigantische respons op. Het opzet met de steun van M-Doors, de live-opname en de interactie met de twaalfde man/vrouw leverde de bezoekende spelers knikkende knieën op. Dat bleek alvast van bij het wedstrijdbegin. Ze bleven weliswaar goed 1'15" recht, alvorens de eerste bezoeker in contact met John Bostock neerging. Het leverde ze na de aftrap meteen ook de eerste vrijschop op van de Nederlandse scheidsrechter Sanders. Geen beste vriend van Dennis van Wijk, want vorig seizoen voor twee weken uit de neutrale zone verbannen. Vervanger gedurende die korte periode, Sadio Demba, tekende voor dubbele puntenwinst. Nog voor de eerste hoekschop getrapt was, mocht John Bostock zich op een interessant plekje niet gek ver buiten de zestien opmaken voor een eerste rood-witte vrijschop. Voorbij de muur en pal in de linkerbovenhoek prikte hij de vroege voorsprong op het bord. Er ging een siddering van genot en ook van bevrijding doorheen de supportersrangen.

Fusieclub RWDM Brussels FC reageerde met een flauwe vrije trap van Seoudi, ex-RFC Doornik en ooit nog heel even gelinkt aan de Great Old. Bij een volgende vrijschop van John Bostock stond Wim De Decker (naar afspraak?) pal op het penaltypunt, de rood-zwarte verdediging en vooal nog doelman Sourzac lieten zich niet misleiden. Na de vuist van de bezoekende goalie trok de defensie alsnog de buitenspelval open. Pal op de dertiende minuut mocht Sandro Calabro op aangeven van hyperactieve John Bostock voor het eerst aanleggen van binnen de kleine rechthoek. Het voorwerp zeilde evenwel over het doel van Sourzac. Lanfia Camara (ex-RWS Woluwe) vergreep zich aan... John Bostock en werd prompt uitgesloten. Wat volgde was een georganiseerde raid op het doel van de bezoekers. John Bostock mocht vanop het verste punt van de rechthoek trappen, maar hij richtte te hoog. Emrullah Güvenç pikte het balverlies op. Roy Bakkenes mocht er mee aan de haal en trapte zonder aarzelen vanop afstand op... de hakken van Sandro Calabro. Vervolgens werd Kelvin Maynard zowaar in de buitenspelval gevangen!

De aanvallers beiderzijds hadden nog geen heldenrol gespeeld, al probeerden ze uiteraard wel. Doudouh trachtte tevergeefs Björn Sengier te verschalken met een vallend schot. Somé werd warempel de buitenspelval ingejaagd. De inzet van Sandro Calabro uit de gezamenlijke inspanning van rechterflankers Kelvin Maynard en Roy Bakkenes werd weliswaar afgeblokt, inlopende Kevin Tano kon in de grote rechthoek met de bal aan de haal. Hij stak zonder aarzelen in de rechterbenedenhoek en verdubbelde de score. De noodzakelijke dubbele voorsprong stond bij het rustsignaal op het bord.

Roy Bakkenes opende de vijandelijkheden na de kampwissel. Zijn schot was evenwel een beetje te breed uitgemeten. Sandro Calabro leek aan zijn moment de gloire toe. Aanpakken en controleren met rechts en met links op doel richten. Helaas kwam ook hij buiten het kader terecht. Kevin Tano kon een doorsteek van John Bostock belopen, knalde, bracht het stadion aan het juichen, bleek helaas direct dat hij in het zijnet uitgekomen was. John Bostock bekocht zijn werk lastens rechtsachter Labor met de gele kaart. Hij zou al (heel) vroeg onder een daverend applaus zijn plaats afstaan aan Funso Ojo. Het nieuwgevormde centrale verdedigersduo Salomon Nirisarike en Papé Diakité was baas in zijn regio en had zich bovendien op geen half foutje laten betrappen. Even na het uur klapte de buitenspelval echter niet. Somé ging achter een doorsteek van Seoudi aan en knalde overhoeks voorbij Björn Sengier. Even ging het stadion aan het twijfelen. Als door een horzel gestoken reageerden de XI van Jimmy Hasselbaink. Sandro Calabro vond zijn coole zelf niet en kopte de corner van John Bostock over het doel.

Emrullah Güvenç zag op zijn beurt zijn doelschicht over de balk klimmen. Nauwelijks op het terrein of Funso Ojo bediende vanop de cornerpunt via een Brussels hoofd Salomon Nirisarike die zijn tweede van het seizoen tegen de touwen joeg. Even later bracht Jannes Vansteenkiste in samenspel met Funso Ojo het netwerk aan het trillen, maar het schot belandde boven op het dak van Sourzac. Net voor hij zijn deugddoende applausvervanging tegemoet mocht, knalde Wim De Decker in de vlucht over. Seppe Kil kreeg precies zeventien speelminuten en de jongeling zou zich zo lang laten gelden. Zijn eerste voetbaldaad maakte linksachter Cabeke meteen duidelijk wie er tegenover hem stond en joeg de gele rekening van de wedstrijd met een eenheid omhoog. Het lijkt wel het kwartiertje van de invallers te worden. Björn Sengier moet onverschrokken in de voeten van Bouyfoulkitne. Jordan Faucher maakte het feestje helemaal rond. Vier minuten klaarkijkend op het terrein pikte hij het balverlies van Kéré op, zette het gecontroleerd op een lopen met de bal. Het schot belandde vol in het doel van Sourzac.

De actieve rol van Labor en Funso Ojo in een opstootje na een overtreding van Seppe Kil (?) leverde de beide kemphanen in extremis nog een officiële uitbrander op. Eindigen deed het even indrukwekkend als het begon bij de twaalfde man van de Great Old, die voor inzet en steun bedankt werd door Jimmy Hasselbaink tijdens de persbabbel. "Met tien tegen twaalf, daar is geen beginnen aan", verzuchtte bezoekend coach Beugnies. Het record van Calabro ging door de mangel, de supporters houden er dus twee te goed voor het duel in het Westelse Kuipje.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 12/10/2013)

Statistieken

R. Antwerp F.C. RWDM Brussels FC

Elftallen

1 Björn Sengier (K)
25 Kelvin Maynard
16 Salomon Nirisarike
4 Papé Abdoulaye Diakité
5 Jannes Vansteenkiste
2 Roy Bakkenes
6 Wim De Decker
10 Emrullah Güvenç
8 John Bostock
11 Kevin Tano
28 Sandro Calabro
1 Martin Sourzac
14 Yakouba N'Diaye
2 Jérémy Labor
16 Mahamadou Kéré
11 Geoffry Cabeke
3 Lanfia Camara
8 Sami Lkoutbi
10 Abdelmajid Doudouh
15 Mickael Seoudi
5 Kevin Nicaise (K)
19 Ibrahima Somé

Wissels

68' 8 John Bostock (uit)/
22 Funso Ojo (in)
 
73' 6 Wim De Decker (uit)/
20 Seppe Kil (in)
 
81' 11 Kevin Tano (uit)/
9 Jordan Faucher (in)
 
8 Sami Lkoutbi (uit)/
4 Hasan Bilgic (in)
65'
 
10 Abdelmajid Doudouh (uit)/
9 Hamid Bouyfoulkitne (in)
73'
 
5 Kevin Nicaise (uit)/
18 David Habarugira (in)
87'
 

Begin Match
5' John Bostock 1-0      
      Ibrahima Somé 7'
      Lanfia Camara 17'
      Yakouba N'Diaye 22'
34' Kevin Tano 2-0      
Ruststand 2-0
53' John Bostock      
      Mickael Seoudi 53'
      Ibrahima Somé 2-1 63'
69' Salomon Nirisarike 3-1      
75' Seppe Kil      
84' Jordan Faucher 4-1      
90' Funso Ojo      
      Jérémy Labor 90'
93' Eindstand 4-1 93'
TERUG