Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. R. Exc. Virton
1 0
27.09.2013 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Serge Gumienny

Lijnrechters:
Kristof Meers - Dirk Stallaert
Toeschouwers: 8.000

Wedstrijdverslag

Kopslag Calabro allesbeslissend
Eigen bericht - Voor het eerst dit seizoen is het bezoekende elftal zich niet komen ingraven op de Bosuil. Jimmy Hasselbaink had vooraf al gezegd de club uit de Gaume te respecteren en gezien hun klassement was dat ook maar logisch. De Antwerpcoach kon zijn woorden na afloop enkel maar bevestigen. Het werd zodoende een aangename voetbalvrijdagavond in Deurne-Noord in een vrij degelijk bezet stadion. De Antwerpcoach had zijn training gemaakt in functie van zijn vaststellingen tijdens zijn observatie-opdracht van R Excelsior Virton. Knopen doorgehakt: bepaalde keuzes voor zijn basiselftal werden beslist op basis van de kwaliteiten van de tegenstander. Zo kwam Kelvin Maynard met slechts enkele trainingsuren in de benen opnieuw postvatten op rechtsachter. Roy Bakkenes schoof een rijtje naar voren. Centraal naast John Bostock kwam Emmo Güvenç opnieuw van bij het begin ingeschoven. Davide Petrucci moest zich zodoende verzoenen met een rol als bankzitter, terwijl Seppe Kil voor het eerst in weken de wedstrijdselectie haalde ten koste van Tomislav Gomelt. L’embarras du choix voor Jimmy Hasselbaink…

Amper afgetrapt of bezoeker R.E. Virton in groen-witte uitrusting met… rood-witte kousen leverde de bal in bij een opzittende Jannes Vansteenkiste voor de eerste inworp van de partij. Bij de eerste aanval werd Sandro Calabro onmiddellijk afgevangen in buitenspel. Een eerste veldbestraffing door de stijfbenige Gumienny was er eentje tegen de opdringerige Wim De Decker. Hij mag dan ondertussen honderduit praten met pers en media, de wedstrijdleiding kon zijn ‘praatjes’ maar matig appreciëren, zoals in de loop van de tweede periode zou blijken. Eerste doelrijpe kans werd voorbereid door John Bostock, maar jammerlijk door Emmo Güvenç vol op het brede lichaam van doelman Hurbain geknald. De Engelse middenvelder leek dus klaar om zijn ploeg voor meer dan een vol uur doorheen de wedstrijdontwikkelingen te leiden. Hij vond helaas weinig aansluiting bij Kevin Tano, gevangen in de groen-witte verdediging. Sandro Calabro werkte zich een eerste keer op het voorplan. Zijn kopbal na de eerste hoekschop van John Bostock ging weliswaar naast, maar liet het beste verhopen. Op het kwartier kwam John Bostock er zelf heel dicht bij, maar Menessou kon het schot alsnog in hoekschop verwerken.

Via Kelvin Maynard werd Kevin Tano bereikt en het kostte de doelman heel wat werk om het schot in twee tijden te neutraliseren. Bepaald gevaarlijk was de interventie met gestrekt been van Menessou, die prompt in het aantekenboekje van Gumienny verdween. Na enige omzwervingen doorheen de groen-witte gelederen, mocht John Bostock opnieuw naar het hoekje. Afgeblokt. De rebound van Emmo Güvenç kliefde het Virtonese gebied, maar zocht een weg naast het doel van Hurbain. Pech voor John Bostock en R Antwerp FC: de vrije trap draaide soepel rond de muur, maar belandde binnenkant staak. Tweede poging van John Bostock na fout op de aanstormende Roy Bakkenes: pal op de vuisten van de doelman. R.E. Virton loerde wel, maar zonder een muur op te richten, hadden de bezoekers de handen meer dan vol om het offensieve geweld van de Great Old bij te benen. Roy Bakkenes raakte verstrikt in het Bosuilgras en dus kon doelman Hurbain alsnog redding brengen. Overbuur Björn Sengier beleefde een relatief kalme eerste periode, maar moest evenzeer zonder score naar binnen.

Geen wissels en dus opende een combinatie over de rechtflank tussen Kelvin Maynard en Kevin Tano de rush naar voren. Roy Bakkenes leverde meteen een latscherend schot af. R.E.V. aan de overzijde, maar het schot van Kehli miste de juiste kadrering. Ook de linkerflank liet zich onbetuigd. John Bostock en Jannes Vansteenkiste liepen over hun kant. Sandro Calabro vond weliswaar Roy Bakkenes, maar het vizier stond niet scherp. Ook Sandro Calabro kon even later zelf de panklare voorzet af de flank van John Bostock niet doelgericht gebruiken. R.E. Virton reageerde met drie hoekschoppen op rij. Hoewel minder nadrukkelijk aanwezig, kon Wim De Decker heroriënteren. Emmo Güvenç op de loop met Jannes Vansteenkiste. Kevin Tano krulde de gemeten assist naast de buitenkant van de rechterpaal. Rood-wit joeg verbeten en met overleg achter dé treffer en daar maakte Funso Ojo zich als eerste invaller los van de bank. Virton-coach Defays reageerde prompt. Wim De Decker herstelde een foutje in de middencirkel ten koste van een gele kaart. Ook John Bostock had het in een duel met Raboteur verkorven bij de wedstrijdleiding. Doelman Hurbain redde ondertussen opnieuw zijn kleuren voor achterstand, dit keer met een snedige voetveeg. John Bostock vond na overtreding ter rechterzijde op Kevin Tano het voorhoofd van Sandro Calabro en de Bosuil mocht eindelijk juichen.

Lang geleden dat een Antwerpspeler vier wedstrijden op rij scoorde! De man met het blauwe schoeisel wordt dus stilaan een fenomeen op de Bosuil. Als door een horzel gestoken, reageerden de bezoekers op de achterstand. De Antwerpdefensie mocht nu voluit mee in de strijd, onderbrak tijdig de infiltraties en behield uiteindelijk samen met doelman Björn Sengier de clean sheet. Krappe, maar uiterst belangrijke zege en dus ging er een zucht van opluchting doorheen het goedgevulde Bosuilstadion.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 27/09/2013)

Statistieken

R. Antwerp F.C. R. Exc. Virton

Elftallen

1 Björn Sengier
25 Kelvin Maynard
16 Salomon Nirisarike
4 Jonas De Roeck
5 Jannes Vansteenkiste
2 Roy Bakkenes
6 Wim De Decker
10 Emrullah Güvenç
8 John Bostock
11 Kevin Tano
9 Sandro Calabro
30 Julien Hurbain
28 Demba Thiam
22 Romain Grevisse
16 Arsène Menessou
27 Yoann Grosperin
29 Gary Raboteur
20 Valentin Focki
11 Samy Kehli
19 Yohan Croizet
9 Yohan Dufour
12 Grégory Molnar

Wissels

61' 2 Roy Bakkenes (uit)/
22 Funso Ojo (in)
 
76' 10 Emrullah Güvenç (uit)/
14 Davide Petrucci (in)
 
87' 11 Kevin Tano (uit)/
12 Freddy Mombongo-Dues (in)
 
9 Yohan Dufour (uit)/
7 Jordan YéYé (in)
63'
 
19 Yohan Croizet (uit)/
24 Matthieu Cornet (in)
74'
 
20 Valentin Focki (uit)/
17 Maryron De Almeida (in)
80'
 

Begin Match
      Arsène Menessou 20'
Ruststand 0-0
63' Wim De Decker      
66' John Bostock      
66' Sandro Calabro 1-0      
70' Kevin Tano      
      Jordan YéYé 71'
93' Eindstand 1-0 93'
TERUG