Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Lommel United
1 0
15.09.2013 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Carlos-Manuel Alho-Guerreiro

Lijnrechters:
Michele Scatorchia - Lieven Verheyen
Toeschouwers: 7800

Wedstrijdverslag

De schutter met de blauwe schoenen slaat opnieuw toe!

Eigen bericht - Precair, maar niet uitzichtloos, zo vatte coach Vreven de situatie van zijn nieuwe club Lommel United samen aan de vooravond van de reis naar het Bosuilstadion. Hij putte moed uit de zes op zes die hij het voorgaande seizoen behaalde met de bescheiden middelen van KFC Dessel Sport. Jimmy Hasselbaink had weliswaar te rekenen met enkele geblesseerden en enkele twijfelgevallen, hij mocht uiteindelijk dezelfde elf namen van de midweekwedstrijd tegen AFC Tubize op ‘de elektronische feuille’ laten noteren. Ook geen wijzigingen in de dug-out, al is Superturk Emmo Güvenç te goed voor de rol van supersub, aldus coach Jimmy Hasselbaink na aflloop. Opvallend hoe uiteenlopend de aanwezige fans reageerden op de eerste herfstkilte. Lommel United mocht dan dringend nood hebben aan puntengewin, een overtal aan defensieve spelers moest in de eerste plaats de tegenpartij het scoren beletten. De bijna achtduizend supporters toonden zich bereid zich achter het rood-witte elftal te scharen, al zou geen defensief slippertje getolereerd worden!

Lommel United mocht dan de aftrap hebben, lang balbezit was ze niet gegund. Rood-wit trok onmiddellijk ten aanval en de bezoekers moesten na een zwierige voorzet van Kevin Tano een eerste corner toestaan. John Bostock trapte, Funso Ojo kaatste, John Bostock werd in de buitenspelval gevangen. Geen erg, Funso Ojo recupereerde, stuurde Davide Petrucci aan, die venijnig trapte, maar net over de dwarsbalk uitkwam. John Bostock mocht opnieuw op avontuur, maar belandde in de zeis van Delande, die direct opgeschreven werd. Funso Ojo bracht de bal in beweging, John Bostock knalde fel, maar vergat de juiste richting mee te geven. R Antwerp FC bleef geduldig tikken, maar Lommel United kneep ten koste van een hele reeks hoekschoppen de achterlijn toe. “We bleven mooi in de organisatie”, zette coach Vreven de borst breed tijdens de persbabbel. De toeschouwers verdienen natuurlijk beter! Bal in het zijnet van Sandro Calabro op het kwartier, zo dicht kwam de spits met het blauwe schoeisel bij, al was het gejuich dus voorbarig.

Funso Ojo brak bijna de ban. Halverwege de eerste periode was er een schoenmaat te weinig om de heerlijk gedraaide voorzet van Roy Bakkenes in doel te verlengen. Bijna dertig minuten ver kwam bezoeker Lommel United een eerste keer gras ruiken op de rood-witte helft. Linksachter Ryckx zag zijn schot naast de tweede paal vallen. Het schot van Neven landde in de grijphanden van Björn Sengier. Ook jonge Loris Brogno ging zijn kans. Hij stuurde zijn poging met links naast. Beste kans viel na voorbereidend werk van Funso Ojo en Kevin Tano, voor de vrije voeten van Davide Petrucci, maar de Mancunian stuurde de bal het doel van Thoelen voorbij. De vrije trap van John Bostock vond vervolgens de kruising op zijn weg. Daar kroop Lommel United werkelijk door het oog van de naald. Sandro Calabro zette met een vallende kopbal het bezoekende doel onder druk. Beiderzijds liepen twee spelers zich warm en was het dan al duidelijk dat de beide coaches plannetjes smeedden. In de slotseconden stuurde Salomon Nirisarike zijn kopbal op aangeven van John Bostock naast en dus was het keren met een voor R Antwerp FC te magere nul op het bord en toch herbeginnen in ongewijzigde samenstelling.

Jannes Vansteenkiste was de eerste om flink van leer te trekken. Zijn schot was, na dubbelpas met Sandro Calabro, helaas te hoog gericht. De komst van Emmo Güvenç schudde de Lommelse zekerheden door elkaar. De bezoekers gingen er nu werkelijk met de grove borstel door. Wim De Decker, Jonas De Roeck en vooral toch Superturk zelf werden met de regelmaat van de klok op onsportieve manier tot staan gebracht. Het leverde de bezoekers ademruimte op en veroorzaakte een toenemend gevoel van innerlijke onrust bij de bijna achtduizend rood-witte fans. Funso Ojo en Wim De Decker oogstten applaus. Echt door het dak ging de Bosuil pas bij de lang verhoopte voorsprong! Linksachter Ryckx kwam met een hakje onder de druk van Roy Bakkenes uit. Het leverde R Antwerp FC wel een hoekschop op die John Bostock millimeterprecies op het voorhoofd van Sandro Calabro schilderde die haarfijn naast de staander binnenkopte. De bezoekers verlieten prompt hun egelstelling, maar leken plots kwetsbaar. Björn Sengier moest weliswaar in de voeten van Gaethofs, maar Vanaken moest de spurtende Emmo Güvenç ten koste van een gele kaart afstoppen.

De Lommelse verdediging pakte er niet Neven(s) en werd prompt weggestuurd door de wedstrijdleiding. Na verzorging kon Emmo Güvenç heelhuids verder. Hij kwam in het laatste kwartier, dat beide coaches gebruikten om elk twee wissels door te voeren, het dichtst bij verdubbeling, maar stuurde zijn poging voorlangs. Tevredenheid bij coach Jimmy Hasselbaink, R Antwerp FC sluit immers aan bij de top van de rangschikking, terwijl bij Lommel United de dagen van coach Vreven geteld lijken…

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 15/09/2013)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Lommel United

Elftallen

1 Björn Sengier
2 Roy Bakkenes
16 Salomon Nirisarike
4 Jonas De Roeck (K)
5 Jannes Vansteenkiste
23 Funso Ojo
8 John Bostock
6 Wim De Decker
14 Davide Petrucci
11 Kevin Tano
25 Sandro Calabro
1 Yannick Thoelen
19 Toon Lenaerts
4 Christophe Delande
16 Sam Vanaken (K)
5 Jelle Ryckx
8 Yentl Gaethofs
14 Ken Debauve
6 Glenn Neven
25 Christopher Verbist
7 Zinho Gano
13 Loris Brogno

Wissels

52' 14 Davide Petrucci (uit)/
10 Emrullah Güvenç (in)
 
76' 11 Kevin Tano (uit)/
9 Jordan Faucher (in)
 
89' 25 Sandro Calabro (uit)/
12 Freddy Mombongo-Dues (in)
 
14 Ken Debauve (uit)/
18 Wouter Scheelen (in)
64'
 
13 Loris Brogno (uit)/
11 Bram Poell (in)
79'
 
5 Jelle Ryckx (uit)/
26 Niels Bogaerts (in)
81'
 

Begin Match
      Ken Debauve 4'
      Loris Brogno 42'
Ruststand 0-0
66' Sandro Calabro 1-0      
      Sam Vanaken 71'
      Glenn Neven 74'
93' Eindstand 1-0 93'
TERUG