Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

Royal Mouscron-Péruwelz R. Antwerp F.C.
1 0
07.09.2013 Plaats: Stade du Canonnier

Scheidsrechter: Sam Loeman

Lijnrechters:
Edwin Rys - Tom Piens

Wedstrijdverslag

Slag om le Canonnier wordt beslecht met een doelpunt
Eigen bericht - Roy Bakkenes, Funso Ojo of pakte Jimmy Hasselbaink alsnog uit met een andere naam op de opengevallen plek op rechtsback. Kelvin Maynard en Salomon Nirisarike om uiteenlopende redenen onbeschikbaar en dus koos de Antwerpcoach voor de vriendelijke Nederlander om te depanneren op de positie. Opnieuw klaar voor de dienst, moest de ex-PSV-er samen met Just Berends, Sandro Calabro, David Iboma Seppe Kil, Freddy Mombongo-Dues en invallersdoelman Yves Ma-Kalambay geduld oefenen in de comfortabele dug-outs. De beide doelmannen startten de partij met een vijandelijke kop in de rug en het was vooral Björn Sengier aan te zien dat hij beslist een beter resultaat dan enkele maanden geleden op het hardbevroren gras van le Canonnier mee naar huis wilde nemen. Sam Loeman mocht proberen de topper in een (op uitzondering van het bezoekersvak) beschamend onderbemand stadion, in goede banen te leiden.

Terwijl de Antwerpsupporters driekwart van het stadion inpakten, moest het lokale heir zich behelpen met een paar honderd die-hards met trom, die zich overigens bijzonder provocatief opstelden na het einde van de partij. R Antwerp FC mocht de partij op gang trappen, zocht onmiddellijk diepte met Davide Petrucci die blindelings in de buitenspelval liep. Jordan Faucher kreeg geen vrijgeleide van de wedstrijdleiding en dus RMP de andere kant op middels een hele korte vrije trap. Lokale doelman Oukidja leek erg onzeker op de corner van John Bostock, maar Jordan Faucher kopte naast aan de tweede paal. RMP moest nog een eerste keer komen dreigen als Davide Petrucci in de tiende minuut op aanstoken van Jonas De Roeck zijn kans ging. Beter had allicht een passing op vrijstaande Jordan Faucher geweest. De Frans spits richtte een van de schaarse rood-witte vrije trappen ruim boven het doel van Oukidja. Vele minuten later, dik na het kwartier, counterde RMP zich in twee passen over de bezoekende helft. Smaakmaker Michel, Julian van de voornaam, stuurde zijn poging voorlangs het doel van Björn Sengier, tot dan onzichtbaar onder het kunstlicht van Canonnier. Emmo Güvens maakte op aangeven van Davide Petrucci zijn aanwezigheid bekend met een schuiver in handen van Oukidja, even bukken en de bal klemmen. Khiter raapte een steekje van Papé Diakité op en trapte tussen drie paar benen de bal pardoes in handen van Björn Sengier, op training en met een geblesseerde doelmantrainer heeft hij het al veel moeilijker meegemaakt. Emmo Güvenç rondde het rood-witte breiwerk met een plaatsballetje naast het RMP-doel af. En dan was het wachten tot voorbij het half uur om de Antwerp-verdediging eindelijk eens aan het werk te zien. Na heel wat geharrewar met Khiter als slotspeler op de vuisten van Sengier, ontzette Wim De Decker in hoge nood, later nog lijdend voorwerp van een publieke vermaning. In het slot nog twee beste kansen voor Jordan Faucher, maar twee keer ging de bal naast. De jonge Franse spits blesseerde zich bovendien in de fase en zou na de kampwissel zijn plaats afstaan aan nieuweling Sandro Calabro.

Ook Arnaud Dos Santos wijzigde zijn elftal. Hij stuurde Badri, herschikte enkele posities en leek een meer aanvallende koers uit te willen zetten. Defensiever zou echt niet meer gelukt zijn! Onder impuls van nieuwe rechterflankspeler Badri trok RMP het initiatief naar zich toe en zou ook al vlug de weg naar de netten vinden. Het begon bij een inworp voor Pichot en het eindigde in doel langs Vandendriessche (48’). De Antwerp-verdediging moest nu vol aan de bak. Bakkenes had begrepen ten koste van een gele kaart. Bij zijn eerste echte balcontact werd Sandro Calabro neergehaald, maar kreeg zelf een uitbrander-van-ken-ik-je-daar van de wedstrijdleiding bovenop. Nog voor de vrije trap gegeven werd, verscheen Funso Ojo voor het eerst in rood-wit shirt tussen de lijnen. De jonge middenvelder sleepte er in combinatie met marathonloper Jannes Van Steenkiste een hoekschop voor zijn kleuren uit. Opleveren deed het niet. Ondertussen moest de verdediging op scherp, want RMP stak plots in razende vaart door. Badri joeg zijn doelpoging evenwel voorlangs. Een hele precieze diepe bal en Mohamed mocht achter de bal op een alleraardigst plekje. Richting was juist, maar de hoogte zat verkeerd. Ook na de wissel van Emmo Güvenç en de inbreng van Freddy Mombongo-Dues kon R Antwerp FC aanvallend geen vuist maken. Funso Ojo vanop afstand, maar ook hier werd het doel gemist. R Antwerp FC trok de buitenspelval open en vond pas heel laat in de partij adem voor een mini-slotoffensief. Het leverde enkele verre pogingen op, maar Jimmy Hasselbaink moest zijn eerste competitienederlaag in koop nemen. Voorlopig dus nog geen hele mooie reeks neergezet. Door de media gevraagd naar oorzaak en gevolg, wees de Antwerpcoach naar de onmondigheid van zijn team voor doel. Hoewel hij een stevig antwoord verwacht in het Stade Leburton, lijkt de eerste periode nu toch al heel ver weg…
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 08/09/2013)

Statistieken

Royal Mouscron-Péruwelz R. Antwerp F.C.

Elftallen

16 Alexandre Oukidja
5 Stéphane Pichot
3 Kévin Boli
25 Benjamin Delacourt
14 Jérémy Huyghebaert
11 Dimitri Mohamed
24 Sanaa Altama
6 Julian Michel
21 Antonio Jakolis
26 Kevin Vandendriessche
22 Seid Khiter
1 Björn Sengier
2 Roy Bakkenes
3 Papé Abdoulaye Diakité
4 Jonas De Roeck
5 Jannes Vansteenkiste
14 Davide Petrucci
6 Wim De Decker
10 Emrullah Güvenç
8 John Bostock
9 Jordan Faucher
11 Kevin Tano

Wissels

46' 21 Antonio Jakolis (uit)/
12 Anice Badri (in)
 
54' 22 Seid Khiter (uit)/
10 Sébastien Alliotte (in)
 
9 Jordan Faucher (uit)/
25 Sandro Calabro (in)
46'
 
14 Davide Petrucci (uit)/
23 Funso Ojo (in)
56'
 
10 Emrullah Güvenç (uit)/
12 Freddy Mombongo-Dues (in)
70'
 

Begin Match
Ruststand 0-0
48' Kevin Vandendriessche 1-0      
      Roy Bakkenes 51'
      Wim De Decker 83'
92' Eindstand 1-0 92'
TERUG