Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.A.S. Eupen
0 0
04.09.2013 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Thierry Derycke

Lijnrechters:
Kevin Dhondt - Erwin Hermans
Toeschouwers: 11.450

Wedstrijdverslag

Harde werk nu wel beloond?
Eigen bericht - Hoogspanning onder de vele duizenden rood-witte supporters bij de komst van KAS Eupen, dat met negen op negen de tabel van de Belgacom League aanvoerde. Na het onterechte puntenverlies door een verachtelijke strafschop van de blunderende wedstrijdleiding, had de ploeg alle steun nodig in strijd met de titelkandidaat uit de Oostkantons. Zo wist ook coach Jimmy Hasselbaink. Hoewel hij bij het einde van de zomermercato nog drie nieuwe rekruten zag neerstrijken in Deurne-Noord had hij vooral alle opties overwogen om geblesseerde Kelvin Maynard te vervangen. Hoewel op training vele opties uitgeprobeerd werden, kwam de Bosuilcoach een beetje verrassend uit bij Rwandees internationaal Salomon Nirisarike. Ondanks de berichten en speculaties in de pers, kwam KAS Eupen zeker met zijn sterkste elftal tussen de lijnen. Topschutter Lallemand kreeg een zitje in de dug-out en duidde mogelijks op een wat terughoudender veldbezetting. Bij R Antwerp FC kwam Davide Petrucci na slechts een training in de basis, andere nieuwkomers Sandro Calabro en Just Berends acclimatiseerden net als Freddy Mombongo-Dues, Roy Bakkenes, David Iboma, Seppe Kil en invallersdoelman Yves Makabu-Ma-Kalambay Bukasa aan de zijde van hun coach langs de zijlijn. Thierry Derycke kreeg de niet-onaanzienlijke taak het rood-witte publiek te verzoenen met de scheidsrechterij en is daar helaas slechts in heel beperkte mate geslaagd.

Wie al bijna veertig jaar de doelpunten aan de vervangingen en ploegsamenstellingen praat, kreeg vanavond zijn moment de gloire op de Bosuil. Daniël Vuylsteke werd door voorzitter Jan Michel getrakteerd op een magnum fles en door het publiek op een minutenlange ovatie. Wie van beide protagonisten dat goede voorbeeld twee uur later mocht volgen, moest bij de aftrap van KAS Eupen nog blijken. KAS Eupen claimde het vroege balbezit. Debutant Davide Petrucci schoof goed in en zou bij zijn eerste balcontact meteen voeling krijgen met de heilige grond. Later kreeg hij naar goede Belgische gewoonte ook de gele kaart toegestoken van een matig geïnspireerde wedstrijdleider. Voor Kevin Tano volstond een vroege uitbrander vanwege ‘spelbederf’. KAS Eupen had een beetje voor het zeggen. Salomon Nirisarike had het lastig op zijn nieuwe positie. Eupens nieuwkomer Taulemesse zorgde voor de eerste kleine bezoekende dreiging na wat flauw weerwerk van de Rwandese rechtsachter. Jannes Vansteenkiste kwam ten koste van de eerste hoekschop van de partij goed tussenbeide bij een Eupense combinatie richting Björn Sengier. De Antwerpdoelman werd overigens veelvuldig betrokken in het vrij statische balbezit bij de rood-witten. Emmo Güvenç schoot een eerste keer uit zijn sloffen zo rond de twintigste minuut. De poging scheerde de bovenkant van de lat. De kleine middenvelder had het overigens niet onder de markt met de opzittende Oostkantonners, al kregen zij in de duels veelvuldig het voordeel van de twijfel (?)van de matig geïnspireerde wedstrijdleider. Een vrije schop na haakfout op Emmo Güvenç met gele kaart bovenop, zorgde voor een overbezette zwart-witte helft. Geen gaatje te vinden en dus ging het wederom achterom. Jordan Faucher joeg de beste kans van de hele partij op de vuisten van doelman Deumeland. Na Davide Petrucci moest ook Wim De Decker in de slotfase van een wat ontgoochelende eerste periode een onbenullige gele kaart in koop nemen van de matig geïnspireerde wedstrijdleider.

De tweede helft begon en zou ook veel vuriger eindigen. Super Güvenç veerde hoger dan wie ook op en kopte de voorzet van Davide Petrucci vol op de tweede paal. KAS reageerde onmiddellijk, maar ook de bezoekers kenden pech bij de afwerker. Invaller Pedro Lourenco Mukoni Mata maakte meters, knalde op de rechterpaal, maar sleepte er wel meteen nog een hoekschop uit ook. Jannes Vansteenkiste was bij de pinken. Terwijl de inloopzone voor de invallers met drie spelers per club dichtbevolkt was, knalde Kevin Tano vanop afstand met links tegen de dwarsbalk aan. Hoeveel dichter kan je er nog bijkomen? Mooie insnij van Bassey, maar het schot met links ging al vlug uit koers. Nog voor het uur kwam debutant Sandro Calabro de moegestreden Jordan Faucher vervangen. Terwijl ook de debutant bij rood-wit in de tang ging bij het duo Ochoa en Kabasele, trok Jannes Vansteenkiste op avontuur en stuurde zijn schot tussen drie verdedigers door, maar helaas ook buiten bereik van het doelkader. Emmo Güvenç werd dan weer onbegrijpelijk afgevlagd. Kevin Tano neerschoffelen kostte Ochoa geel en even later werd ook Schouterden opgeschreven na een weinig fraaie interventie ten koste van diezelfde Kevin Tano. Net voor zijn vervanging trok Bassey door, maar ook diens schot belandde buiten het doel. Bij het begin van het laatste kwartier, remde KAS het spel steeds verder af. Toch kregen ze nog bijna het deksel op de neus. Emmo Güvenç stuurde Roy Bakkenes lopen. De Nederlander kreeg in volle loop in de grote rechthoek een por in de rug, ging neer, maar de enig juiste beslissing werd prompt gevolgd door de enig verkeerde: een doeltrap! Penalty, schwalbe of corner waren de reglementair voorziene keuzemogelijkheden. John Bostock bracht in blessuretijd de vuist van Deumeland nog een keertje in actie. Sandro Calabro joeg de rebound overhaast over het doelhout. Zo bleef het uiteindelijk bij een doelpuntenloos gelijkspel, waarmee bezoeker KAS Eupen beter gecompenseerd werd dan de Great Old, al zal GvA zeer zeker een veel negatiever oordeel ontwikkelen.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 04/09/2013)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.A.S. Eupen

Elftallen

1 Björn Sengier
16 Salomon Nirisarike
3 Papé Abdoulaye Diakité
4 Jonas De Roeck
5 Jannes Vansteenkiste
14 Davide Petrucci
6 Wim De Decker
10 Emrullah Güvenç
8 John Bostock
9 Jordan Faucher
11 Kevin Tano
1 Jonas Deumeland
6 Raoul Prisse Kenne
27 Christian Kabasele
44 Ochoa Lopez Juan Cruz
12 Radebe Ntuthuko
13 Allassene Diallo
10 Samuel Asamoah
5 Diawandou Niang Diagne
11 Anthony Bassey
18 Nils Schouterden
19 Florian Taulemesse

Wissels

55' 9 Jordan Faucher (uit)/
25 Sandro Calabro (in)
 
70' 14 Davide Petrucci (uit)/
2 Roy Bakkenes (in)
 
6 Raoul Prisse Kenne (uit)/
7 Pedro Mata (in)
46'
 
13 Allassene Diallo (uit)/
21 Michael Lallemand (in)
58'
 
11 Anthony Bassey (uit)/
9 Manuel Exposito (in)
74'
 

Begin Match
      Raoul Prisse Kenne 25'
35' Davide Petrucci      
44' Wim De Decker      
Ruststand 0-0
      Diawandou Niang Diagne 66'
      Nils Schouterden 67'
79' Papé Abdoulaye Diakité      
93' Eindstand 0-0 93'
TERUG