Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. Bocholter V.V.
0 1
18.08.2013 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Dieter De Naeyer

Lijnrechters:
Dirk Stallaert - Pieter Becquet
Toeschouwers: 3900

Wedstrijdverslag

K Bocholter neemt Bosuilscalp mee richting vijfde bekerronde
Eigen bericht - Warme zondagmiddag in de Bosuilkuip, niet tropisch heet zoals in de voorbereidingsweken en toch kwam R Antwerp FC raar maar waar, geen ogenblik onder stoom. “We hebben exact dezelfde voorbereiding gehad als voor de competitiematchen tegen SC E. Aalst en KSK Heist”, opende de Bosuilcoach zijn analyse van de bekerwedstrijd tegen K Bocholter VV. “We moeten de tegenstander complimenteren voor de puike organisatie die ze een hele wedstrijd lang hebben kunnen volhouden. Met z’n allen achter de bal kruipen, is hun volste recht.” Net als zijn collega Ronny Vangompel had Antwerp coach Jimmy Hasselbaink de rekensom van het aantal (gemiste) kansen gemaakt. Beiden reageerden uiteraard heel verschillend op de eindafrekening. Het Antwerp-publiek zag zich onrecht aangedaan door de wedstrijdleiding en verwenste de man-in-‘t-zwart in niet mis te verstane bewoordingen. Jimmy Hasselbaink had begrip voor die emotionele reactie, maar ging niet mee in die gedachtegang. “De schuld afschuiven op de scheids doe ik niet. We waren gewoon niet scherp genoeg vandaag”, concludeerde de Antwerp-coach.

Niet afgeladen vol als bij de eerste competitiedag in het eigen stadion, toch mocht de ploeg op de steun rekenen van ruim vierduizend fans in de strijd met ex-doelman Sven Van Der Jeugt. De rood-witte startersrij zag er veelbelovend uit. Geen van de helden van Heist werd opgeofferd aan rotatie. De kracht en het enthousiasme van de tegenstander gekend, stuurde coach Jimmy Hasselbaink zijn sterkste elf tussen de lijnen. Dit keer wel met Salomon Nirisarike centraal in defensie en Seppe Kil geposteerd op zijn tegenvoetse rechterflank. R Antwerp FC had de aftrap en ging meteen achterom en bleef helaas een tijdje rondjes draaien op de eigen speelhelft. Seppe Kil dreigde als eerste, het gekrulde schot ging echter hoog over. Bocholter coach Vangompel was daarmee best tevreden. Kelvin Maynard kende een moeizaam wedstrijdbegin en ook het lamleggen van het duo Bostock-Güvenç kostte krachten, maar verliep voorbeeldig. Pas in de negende minuut tekende zich een doelkans af voor John Bostock die perfect tegengewerkt werd door de vuisten van zijn ex-ploegmaat Van Der Jeugt. De hoekschop werd even feilloos uit de lucht geplukt, al zou de Great Old er in de volgende minuten toch een aardig aantal weten af te dwingen. Helaas zonder doelrijp gevolg. Halverwege de eerste periode leek de kopslag van Jonas De Roeck na een zoveelste Bostock-corner wat te worden, maar ook dan bleef de Bocholter verdediging overeind. Wim De Decker probeerde het net als John Bostock van ver, geen van beiden vond het kader. Doelman Sven Van Der Jeugt kon zijn slippertje na samenspel tussen Seppe Kil en John Bostock eigenhandig herstellen. Alweer op hoekschop van John Bostock buffelde Kelvin Maynard via Goessens staalhard op de balk. Vijf minuten voor rusten, moest Antwerpdoelman Björn Sengier zijn kunnen tonen. Hij haalde ten koste van de eerste bezoekende hoekschop het vluchtschot van Berben eigenhandig vanonder de dwarsligger vandaan. Emmo Güvenç kon in de allerlaatste minuut van de eerste periode nog even dreigen, maar kon (hoe fel de fans er ook om smeekten) de nul niet van het bord halen.

K Bocholter VV kwam na de eigen aftrap even opzetten en had onmiddellijk een hoekschop beet. Hoewel heel even onder druk, loste de rood-witte verdediging onder aanvoering van Jonas De Roeck het probleempje op. Kevin Tano dwaalde af naar de flanken en kon zo Emmo Güvenç bereiken. Van Der Jeugt bracht redding op de hoofdknik. De bezoeker stak opnieuw het terrein over en mocht alweer naar de hoek. Car liet zich in de buitenspelval opsluiten. Scheidsrechter De Naeyer haalde zich een eerste keer de woede van het publiek op de hals na een foutieve ingreep in de zestien op Emmo Güvenç. Hoewel geduldig in combinatie en opbouw, kon ook Kevin Tano niet de gepaste opening creëren. Twee keer op rij miste de spits een zelfgecreëerde doelkans. Kelvin Maynard werd door Peeters ten koste van een gele kaart van de sokken gelopen. De rechtsachter bediende Kevin Tano die prompt door een hand werd afgeremd en even prompt weigerde de wedstrijdleiding de logische en gepaste sanctie te treffen! Hoewel slechts sporadisch op rood-witte helft, zorgde KBVV toch voor enige dreiging. Het afstandsschot van Mennes kwam binnen bereik van de grijphanden van Sengier, maar tegen de gekruiste bal van invaller Scheelen stond de Antwerpdoelman machteloos. Restte de Great Old nog amper tien minuten en wat straftijd om de opgelopen schade recht te zetten. Losgelaten kon Emmo Güvenç aan de tweede paal koppen, maar de richting zat verkeerd. Beste mogelijkheid kwam er nog voor de voet van Kelvin Maynard maar ook diens doelpoging kwam buiten het kader uit. In blessuretijd redde Van Der Jeugt een pegel van Emmo Güvenç en kreeg onder het goedkeurende oog van de wedstrijdleiding ook nog assistentie met de hand van Corstjens. Zo bleef de achterstand op het bord en nemen de Limburgers de kwalificatie voor de vijfde bekerronde mee naar huis.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 18/08/2013)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. Bocholter V.V.

Elftallen

1 Björn Sengier
25 Kelvin Maynard
4 Jonas De Roeck
16 Salomon Nirisarike
5 Jannes Vansteenkiste
6 Wim De Decker
20 Seppe Kil
8 John Bostock
10 Emrullah Güvenç
11 Kevin Tano
9 Jordan Faucher
22 Sven Van Der Jeugt
5 Kristof Goessens
6 Wim Mennes
8 Ruben Corstjens
9 Hasan Bilican
10 Andy Peeters
12 Geert Berben
13 Richard Culek
15 Bekir Car
18 Cedric Geijssels
23 Jean-Michel Vansteenberghe

Wissels

53' 20 Seppe Kil (uit)/
2 Roy Bakkenes (in)
 
70' 9 Jordan Faucher (uit)/
12 Freddy Mombongo-Dues (in)
 
83' 5 Jannes Vansteenkiste (uit)/
19 Bradley Bubb (in)
 
23 Jean-Michel Vansteenberghe (uit)/
4 Ruben Scheelen (in)
64'
 
9 Hasan Bilican (uit)/
19 Dennis Klaps (in)
76'
 
10 Andy Peeters (uit)/
11 Ramon Van Veldhoven (in)
89'
 

Begin Match
      Hasan Bilican 28'
Ruststand 0-0
      Andy Peeters 68'
74' Wim De Decker      
      Ruben Scheelen 0-1 80'
94' Eindstand 0-1 94'
TERUG