Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. A.S.V. Geel
1 1
31.08.2013 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Dieter Van Esch

Lijnrechters:
Christophe Baillieul - Thibaud Nijssen
Toeschouwers: 10405

Wedstrijdverslag

Man in zwart beslist alweer eigenmachtig over eindresultaat
Eigen bericht - R Antwerp FC werd voor de tweede thuiswedstrijd op rij in de voet geschoten door de wedstrijdleiding. Was een flagrant geweigerde strafschop na handspel het gelukje (?) voor Sven Van Der Jeugt en K Bocholter VV, wat dan gezegd van het huizenhoge strafschopcadeau waarmee scheidsrechter Van Esch het negatieve voetbal van de Kempense bezoeker ASV Geel beloonde? R Antwerp FC drukte de bezoeker meer dan vijfkwart wedstrijd doorlopend achter de eigen middellijn. Het doelpunt van de verlossing van Kevin Tano volstond echter niet om de oververdiende volle buit in eigen huis te houden. Bleef hij na de bekerpartij beleefd en minzaam en tot geen negatieve uitspraak over de wedstrijdleiding te porren, dit keer beoordeelde een bijzonder boze Jimmy Hasselbaink de scheidsrechterlijke beslissing(en) ronduit negatief. Hij nam daarbij zijn spelers terecht in bescherming, want de afwerking bleef ook tijdens deze wedstrijd in gebreke met nodeloos puntenverlies tot gevolg.

Het leek een redelijk aanvallend georiënteerd elftal waarmee ASV Geel aan de slag om de Bosuil wilde beginnen. Dat was echter zonder coach Eric Franken gerekend, die op spits Boateng na alle bezoekers als bij toverslag omturnde tot verdedigers, voor wie de organisatie heilig was. Het amusement van meer dan tienduizend toeschouwers, daar houden we echt geen rekening mee. Zoveel volk alweer in het Bosuilstadion en ook al enkele tientallen vernieuwde zitjes van tribune 1 ingenomen. Jimmy Hasselbaink wil winnen en dus moet hij ook supergeorganiseerde teams naar de keel grijpen. De technische staf prepareerde de selectie met grote verbetenheid naar deze lastige opdracht toe. De Antwerpcoach joeg een perfecte kopie van het elftal van 11 augustus tussen de lijnen. Salomon Nirisarike en Seppe Kil kregen opnieuw een zitje in de dug-out. R Antwerp FC had tegen K Bocholter VV een wijze les geleerd en startte met een furieus offensief. Een keer slechts in negen minuten wist de Verbroedering te ontsnappen, sleepte ze er meteen ook de eerste hoekschop uit en een kopbalkans voor Frederix, over het doel van Björn Sengier.

Onbekende namen, maar wel kerels met pit en dadendrang. De organisatie stond. De Antwerpdoelman zou in die eerste periode nog twee keer in acuut gevaar worden gebracht. R Antwerp FC toonde zich inderdaad doorlopend op de helft van de bezoekers, maar de overbuur echt op de proef stellen? Een rondje applaus rond de vijftiende minuut voor een mooie beweging over de middencirkel met Wim De Decker en John Bostock. De geweren zwegen echter tot rond de twintigste minuut. Roy Bakkenes haalde verschroeiend, maar te hoog gericht uit op aangeven van Jordan Faucher. Tegen zoveel gestalte was de robuuste aanvaller echter niet opgewassen. ASV antwoordde met een schot voorlangs dat in de rebound op de handschoenen van Björn Sengier werd gericht. Gevaar geweken en dus trok ASV tijdelijk de buitenspelval open. Emmo Güvenç gevangen, maar diezelfde Emmo Güvenç stond even later wel op de juiste plek om een afgeslagen corner van Jordan Faucher enkele centimeters naast de linkerpaal te buigen. Emmo Güvenç knalde een nieuwe hoekschop van meester Bostock in de vlucht over het doel van Coenen. ASV besloot de eerste periode met een stevige knal van Boateng op de dwarsbalk en stapte met een al half-volbrachte opdracht naar binnen.

“We wilden een punt, niet persé, maar toch, want op de Bosuil wat rapen betekent heel wat voor ons”, verduidelijkte de ASV-coach zijn tactische plan na afloop. Beide coaches stuurden het beginnerselftal terug tussen de lijnen. De Great Old had het vaste voornemen die nul zo vlug mogelijk van het bord te schieten. Het leverde onmiddellijk een hoekschop op. Zowel John Bostock in eerste instantie als Emmo Güvenç in de rebound vond vijandelijke onderdelen op hun weg. John Bostock joeg tot twee maal toe een stevige zucht van ontgoocheling doorheen de gelederen. Eerst schichtte zijn poging over het doel van Coenen, om vervolgens de buitenkant van de paal te strelen. De jonge Brit werd afgeblokt en zag hoe Papé Diakité de rebound te hoog richtte met het hoofd. De roep om een doelpunt klonk dominant in het stadion, maar het jonge ASV gaf niet af. De eerste wissel moest de afweer alleen nog maar komen versterken. Snel samenspel haalde de bezoekende defensie heel even uit verband, maar Kevin Tano knalde onbegrijpelijk over het doel.

Roy Bakkenes sleepte er een nieuwe corner uit die na enige omzwervingen langs John Bostock en Papé Diakité uiteindelijk via Wim De Decker in handen van goalie Coenen viel. Freddy Mombongo-Dues was nauwelijks ingevallen of de spits mocht mee vieren. Langdurige balbezit van achteruit kwam langs John Bostock voor de voet van Kevin Tano die (bijna) vanuit stand loeihard in de pin joeg. De Bosuil door het dolle heen. Emmo Güvenç verdubbelde bijna, buitenkantje rechts op de vuist van doelman Coenen leverde slechts een hoekschop op. ASV schakelde onmiddellijk om. Rechtsachter Nuyts verplichtte Björn Sengier tot ingrijpen. Kolev kwam vrij in de zestien, maar kon niet kaderen. Wel tussen de palen belandde de totaal onterechte strafschop die ASV cadeau kreeg van de wedstrijdleiding…
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 31/08/2013)

Statistieken

R. Antwerp F.C. A.S.V. Geel

Elftallen

1 Björn Sengier
25 Kelvin Maynard
3 Papé Abdoulaye Diakité
4 Jonas De Roeck
5 Jannes Vansteenkiste
6 Wim De Decker
2 Roy Bakkenes
8 John Bostock
10 Emrullah Güvenç
11 Kevin Tano
9 Jordan Faucher
22 Patrick Coenen
11 Steve Nuyts
20 Hannes Meeus
3 Ben Santermans
2 Jo Christiaens
17 Thomas Frederix
8 Ken Van Mierlo
16 Arne Hoefnagels
12 Kenneth Kerckhofs
9 Alexander Kolev
19 Gideon Boateng

Wissels

78' 25 Kelvin Maynard (uit)/
12 Freddy Mombongo-Dues (in)
 
85' 9 Jordan Faucher (uit)/
20 Seppe Kil (in)
 
16 Arne Hoefnagels (uit)/
15 William Vanvoorden (in)
57'
 
8 Ken Van Mierlo (uit)/
25 Jason Adesanya (in)
71'
 
9 Alexander Kolev (uit)/
18 Kjell Ven (in)
86'
 

Begin Match
Ruststand 0-0
69' Kevin Tano 1-0      
      Steve Nuyts 80'
      Gideon Boateng (penalty) 1-1 89'
89' Jonas De Roeck      
89' Freddy Mombongo-Dues      
      William Vanvoorden 90'
95' Eindstand 1-1 95'
TERUG