Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.S.K. Heist R. Antwerp F.C.
2 7
11.08.2013 Plaats: Gem. Sportcentrum

Scheidsrechter: Jurgen Brinckman

Lijnrechters:
Rien Vanyzere - Bart Gilen
Toeschouwers: 3000

Wedstrijdverslag

KSK Heist loopt stormschade op
Eigen bericht - R Antwerp FC maakte een aanvankelijke achterstand probleemloos en tot twee keer goed. Eens op voorsprong, was er geen houden meer aan de dadendrang en doelpuntenhonger van de selectie. Hoe indrukwekkend de cijfers ook klonken en dat moest ook Francis Bosschaerts voor het eerst in vijftien jaar trainersschap bij KSK Heist toegeven, Jimmy Hasselbaink bleef zijn eigen bescheiden zelf. Hij complimenteerde zijn collega met het sportieve weerwerk dat de blauw-witten wisten te bieden, al claimde hij wel volop de verdiende zege. Op een incidentje in de loop van de tweede periode (met naar verluidt een mislopen fan van een andere club) in het thuisvak achter het Heistse doel na, was het een feestmiddag in het volledig uitverkochte Gemeentelijke Sportcentrum. Hoewel toch aardig wat gewoon in het Engeland van over de plas, valt John Bostock vooralsnog van de ene verbazing in de andere, zoveel wist hij alvast de GvA en D.N.G. te vertellen. RAFC.tv was ondertussen een en al aandacht voor man-in-vorm en clubtopschutter Jordan Faucher. Plots is de roep om een bijkomende (scorende) spits verstomd, want zijn twee missers van vorige week werden dit keer ruimschoots gecompenseerd.

De kern die tijdens het openingsweekeinde van de nieuwe competitie SC E. Aalst op de Bosuil over de knie legde, kreeg het vertrouwen van het rood-witte trainerstrio. Ook de startersrij was ondanks het medische probleempje voor Kevin Tano identiek aan die van acht dagen eerder. KSK Heist was in de publieke polls telkens weer als grote degradatiekandidaat afgeschilderd en laat dat nu net de tegenstanders zijn waarvoor R Antwerp FC dubbel beducht moet zijn! Hoewel de opener net als het stadion volledig rood-wit kleurde met een enkel streepje blauw daartussen, verraste KSK Heist met de vroege openingstreffer. Kelvin Maynard werd in een duel met Vandermarliere in fout gesteld door scheidsrechter Brinkman. Linksachter Rymenants schilderde de vrije trap op het voorhoofd van Webers en in een vloeiende beweging buffelde hij de bal in de linkerbovenhoek. R.A.F.C. even het noorden kwijt. KSK dwong meteen ook de eerste corner van de partij af. Hersteld van de opdoffer, gingen de elf van Jimmy Hasselbaink als door een horzel gestoken in de achtervolging, evenwel zonder een ogenblik de organisatie te verwaarlozen. Vanderputte moest ten koste van een gele kaart aan de alarmbel hangen bij Emmo Güvenç. Bostock haalde er handenwringend een hoekschop uit voor zijn club. De indraaiende bal werd ternauwernood ontzet of R Antwerp FC veroverde al opnieuw de bal. Wim De Decker en Kevin Tano bereidden voor, John Bostock stak door naar spurtende Kevin Tano en de Nederlandse spits stak ijzig kalm in de verste hoek (1-1). Elf minuten hadden ze mogen dromen bij KSK Heist en even later klommen ze zowaar opnieuw op voorsprong. De voorzet van Vandermaliere werd ongelukkig door Jannes Vansteenkiste voorbij Björn Sengier gekopt. KSK kroop achteruit en weer stormde rood-wit bedachtzaam naar voren. John Bostock splijtte ten tweede male de blauwe afweergordel open. Jordan Faucher dook gevat in de ruimte en bracht de bordjes opnieuw in evenwicht. Nog eens vijf minuten later nam de Great Old helemaal over. Het volume was er al vanaf het prille begin, maar nu leidde R Antwerp FC ook in de cijfers. Wim De Decker recupereerde. Emmo Güvenç vond Jordan Faucher en de Franse spits lepelde over doelman Thys zijn tweede treffer tegen het touwwerk. In volle bezoekende euforie scoorde Rymenants nog een derde, helaas voor hem ongeldig doelpunt. In de slotfase van de eerste periode vergrootte Emmo Güvenç de logische en verdiende voorsprong via de stip na haakfout van doelman Thys op Jordan Faucher. De terechte rode kaart bleef echter in de achterzak bij scheidsrechter Brinkman.

Björn Sengier meldde zich als eerste na de koffie, KSK was dan al enige minuten wachtende. Coach Bosschaerts had nog op een kantelmoment gehoopt, maar dat zou er na een tweede strafschopfout nooit meer komen. Emmo Güvenç werd inderdaad met de hand afgestopt en hij pakte doelman Thys zelf tegenvoets met een streep in de linkerbenedenhoek. De rood-witte druk rolde ongenadig aan. Na een intermezzo aan het cornerpunt, vond John Bostock eens te meer Jordan Faucher in de diepte. Meters pakken en maar meteen ook vernietigend uithalen, het lukte allemaal (2-6). Jannes Vansteenkiste zette voor, Emmo Güvenç trapte doelgericht, maar schampte naast. Na de dubbele wissel bij KSK Heist en alweer een buitenspelgeval voor Kevin Tano, haalde Jannes Vansteenkiste verschroeiend uit en herstelde daarmee bijna zijn eerdere foutje. Zonder aarzelen ging de bal (na een lichte fout in de zestien op Emmo Güvenç) voor een derde keer op de stip. Emmo Güvenç stuurde opnieuw de linkerhoek aan, doelman Thys kwam er dit keer aardig dicht bij, maar aan tegenhouden moest hij niet denken. KSK leek dus op een ware catastrofe af te stevenen, maar na een incident op de staantribune achter het Heistse doel, een spelonderbreking vanwege de wedstrijdleiding, bemiddeling van Jimmy Hasselbaink, Björn Sengier en Jonas De Roeck, trokken de bezoekers de handrem aan. Seppe Kil mocht Roy Bakkenes komen opvolgen, maar een echte staande ovatie viel enkel John Bostock al tijdens de partij te beurt. De beide coaches pompten inderdaad vers bloed in hun respectieve elftallen, al kon enkel KSK die inspanningen bijna ten nutte te maken. De lokalen gebruikten hun laatste restjes energie om nog enkele keren te dreigen. Webers kon net niet bij de indraaier van invaller Vermeiren. Tussen enkele verdienstelijke pogingen van Freddy Mombongo-Dues door, moest Antwerpdoelman Björn Sengier nog scherp naar de linkerbenedenhoek om onheil te voorkomen. Coach Jimmy Hasselbaink vond dit een opdracht met groot risicogehalte, al hield KSK Heist het niet droog tijdens de rood-witte tsunami in het Gemeentelijk Sportcentrum. Patje Goots nam onbewogen het jaartal 2000 in de mond en elke rechtgeaarde Antwerpenaar, Leona Detiège incluis, weet wat er de fans van de oudste club van 't land toen overkwam...
( PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 11/08/2013)

Statistieken

K.S.K. Heist R. Antwerp F.C.

Elftallen

21 Raphaël Thys
23 Yannick Rymenants
2 Bram Put
5 Roel Grant
20 Matthias Pittoors
8 Jorn Rijmenams
3 Bart Webers
6 Jeroen Vanderputte
11 Jonas Vadermarliere
7 Bram Criel
17 Alex Fisher
1 Björn Sengier
25 Kelvin Maynard
3 Papé Abdoulaye Diakité
4 Jonas De Roeck
5 Jannes Vansteenkiste
2 Roy Bakkenes
6 Wim De Decker
8 John Bostock
10 Emrullah Güvenç
9 Jordan Faucher
11 Kevin Tano

Wissels

56' 8 Jorn Rijmenams (uit)/
10 Simon Vermeiren (in)
 
56' 17 Alex Fisher (uit)/
Jonah Remans (in)
 
61' 7 Bram Criel (uit)/
4 Fergus Bell (in)
 
2 Roy Bakkenes (uit)/
7 Seppe Kil (in)
64'
 
11 Kevin Tano (uit)/
12 Freddy Mombongo-Dues (in)
70'
 
8 John Bostock (uit)/
15 David Iboma (in)
79'
 

Begin Match
3' Bart Webers 1-0      
10' Jeroen Vanderputte      
      Kevin Tano 1-1 14'
20' Jannes Vansteenkiste
(own-goal) 2-1
     
      Jordan Faucher 2-2 25'
      Jordan Faucher 2-3 35'
44' Raphaël Thys      
      Emrullah Güvenç (penalty) 2-4 44'
Ruststand 2-4
      Emrullah Güvenç (penalty) 2-5 46'
      Jordan Faucher 2-6 53'
      Emrullah Güvenç (penalty) 2-7 58'
92' Eindstand 2-7 92'
TERUG