Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. S.C. Eendr. Aalst
2 0
03.08.2013 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Christophe Delacour

Lijnrechters:
Cédric Lescallier - Tom Vanpoucke
Toeschouwers: 11500

Wedstrijdverslag

Bostock effent het pad, Güvenç zet selectie op rozen
Eigen bericht - Het bezoekersvak mocht het lopende kalenderjaar zelden zoveel volk ontvangen hebben, dan met de komst van SC E. Aalst. Met vijfhonderd en oneven was de fanatieke zwart-witte aanhang, combi-regeling ten spijt. Toch was er geen optornen aan tegen de (11.000) rood-witte kelen die Jimmy Hasselbaink, Richard Stricker, Pieter-Jan Sabbe en de nieuwgevormde selectie van de Great Old kwamen aanmoedigen, de RAFC-Ladies op kop. Grote begankenis langs de lijn dus en ook op het terrein was er heel wat bekijks. Het was een wonder dat de beginstand bij de rust nog op het scorebord stond. Er was vooral veel pech gemoeid met de kopbalpogingen van Jonas De Roeck. Oud-Antwerpspeler Glouftsis kon zeer tot ongenoegen van de debuterende Antwerpcoach enkele keren aan of in het strafschopgebied komen snuffelen. Dat euvel werd na de kampwissel opgelost.

De groep van Jimmy Hasselbaink mocht dan goed gerodeerd en ongeslagen de oefenperiode afgewerkt hebben, zo’n eersteling voor eigen volk blijft toch een serieuze opdracht. De nieuwbakken Antwerpcoach beschikt over ervaring in de lengteas, het was toch even afwachten hoe het geheel in ’t algemeen en de jonkies in ‘t bijzonder zouden reageren op de druk van een bijna volgelopen stadion. Nog voor de bal een keer in beweging was gebracht door sponsors Ligna Hout en Carrosserie Nijsmans, was duidelijk dat ook de tweede uitdaging geslaagd was. De clini-clowns krijgen rood-witte assistentie! Voor de invulling van de rechtsbackpositie koos Jimmy Hasselbaink resoluut voor aanwinst-van-laatste-moment Kelvin Maynard. Het was alvast een aangename kennismaking met de gestalte en het inzicht van de Nederlander. Rechtspoot Roy Bakkenes kreeg de voorkeur op linkervoet Seppe Kil, die tijdens de voorbereiding nochtans goed evolueerde over zijn tegenvoetse flank. Hij mocht zich samen met broer Robbe, nieuwe doelman Jorn Brondeel, spitsen Freddy Mombongo-Dues en Bradley Bubb, allrounder David Iboma en ook verdediger Salomon Nirisarike alvast klaar houden voor een (mogelijke) invalbeurt.
Emmo Güvenç mocht bij zijn eerste balcontact onmiddellijk sprietjes tellen. Je zag zo de harde hand van EA-coach Janssens in de inzet van zijn afweer. John Bostock belandde via de muur in handen van doelman Van Den Noortgaete. Kevin Tano werd lopen gestuurd, maar hij joeg zijn poging over het Aalsterse doel. EA mocht vervolgens heel even van de bal proeven, al claimde rood-wit onmiddellijk opnieuw het bezit. Wim De Decker joeg de rebound na afgeweerde vrijschop van John Bostock rakelings naast. Ondanks een aantal irritant potige ingrepen van de bezoekers, hield de druk aan. Fout op Kevin Tano, Jonas De Roeck richtte zijn kopbal onder de dwarsligger, waar doelman Van Den Noortgaete er nog net de vuist tegenaan kreeg. Emmo Güvenç zag op aangeven van Jordan Faucher zijn poging via de onderkant balk buiten het doelvlak caprioleren. “Het was niet onze bedoeling zo ver terug te plooien, maar we konden niet onder de druk uit”, analyseerde EA-coach Janssens het wedstrijdverloop. Een gezamenlijke inspanning van Jordan Faucher en Emmo Güvenç kende evenmin succes. Halverwege de eerste periode staken de bezoekers voor ’t eerst de middellijn over.

Glouftsis stuurde eerst met de voet en vervolgens met het hoofd naast. Twee doelpogingen in weinig minuten, maar de Bosuil-bekende kreeg dit keer geen striemend fluitconcert over zich heen. Daarvoor waren de Antwerpfans te zeer geconcentreerd op de eigen ploeg, die even de grip kwijt was. Opnieuw Glouftsis en Martin (vanop afstand) belandden evenwel buiten het doelkader. Emmo Güvenç probeerde een zoveelste hoekschop van John Bostock te verzilveren, maar kwam opnieuw een bezoekende voet tegen. Kevin Tano kreeg dat onderdeel tegen het achterhoofd en moest langdurig bijgewerkt worden. Hij zou na de kampwissel niet meer weerkeren, nadat Jordan Faucher in de slotfase nog een enig mooie doelkans niet had weten te benutten.

Bleven de elfduizend en oneven toeschouwers op hun doelpuntenhonger zitten, de hel daverde als vanouds. Bezoeker EA had opnieuw een paar stevige ingrepen nodig om in de stormloop overeind te blijven. Emmo Güvenç werd randje zestienmeter teruggefloten voor vermeend handspel. Vanbelle poeierde een vrijschop richting linkerbovenhoek. Björn Sengier greep gezwind in. Langdurig balbezit over de linkerflank met Jannes Vansteenkiste en John Bostock, belandde via Roy Bakkenes bij Kelvin Maynard voetje precies bij Freddy Mombongo-Dues die snoeihard uithaalde op doelman Van Den Noortgaete. Goedgevolgde Emmo Güvenç stak naast de linkerpaal binnen en opende zo zijn rood-witte rekening. Het dak ging er nu af. Het was nu alles in het verweer bij de bezoeker, al bracht coach Janssens een bijkomende aanvaller tussen de lijnen. Het afgekeurde doelpunt van Freddy Mombongo-Dues voor buitenspel, was slechts uitstel. Niels Martin had maar net de eerste doelpoging van EA van na de hervatting laten noteren, of Jannes Vansteenkiste, John Bostock en Emmo Güvenç gingen aan het combineren. Freddy Mombongo-Dues vond de opkomende Roy Bakkenes die net als tegen Helmond Sport vernietigend uithaalde vanop afstand, dit keer via de vuisten van Van Den Noortgaete. De massa vierde het doelpunt uitbundig.

Freewheelen, daar mocht de groep van Jimmy Hasselbaink nog niet aan denken, want de bezoekende coach stuurde extra aanvallend potentieel tussen de lijnen. Niets dat de stevige rood-witte defensie niet kon behappen. Een keer nog dreigde gevaar, maar Antwerpdoelman Björn Sengier ontzette buiten de zestien met het hoofd. Seppe Kil paste zich naadloos in in het systeem. Ook een late bezoekende corner was onvoldoende om de Antwerpdoelman diens mooie clean sheet afhandig te maken. Iedereen in de wolken… dat vertelde de rood-witte groep, coach Jimmy Hasselbaink op kop, bij RAFC.tv
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 03/08/2013)

Statistieken

R. Antwerp F.C. S.C. Eendr. Aalst

Elftallen

1 Björn Sengier
2 Roy Bakkenes
3 Papé Abdoulaye Diakité
4 Jonas De Roeck
5 Jannes Vansteenkiste
6 Wim De Decker
8 John Bostock
9 Jordan Faucher
10 Emrullah Güvenç
11 Kevin Tano
25 Kelvin Maynard
1 Kevin Vandennoortgaete
22 Mike Smet
5 Predrag Filipovic
17 Jonas Bogaerts
3 Wesley Vanbelle
10 Kevin Janssens
11 Ken Van Damme
12 Armin Cerimagic
7 Tjendo De Cuyper
9 Niels Martin
14 Stavros Glouftsis

Wissels

46' 11 Kevin Tano (uit)/
12 Freddy Mombongo-Dues (in)
 
82' 9 Jordan Faucher (uit)/
20 Seppe Kil (in)
 
7 Tjendo De Cuyper (uit)/
21 Yves Ngasseu (in)
57'
 
12 Armin Cerimagic (uit)/
20 Donjet Shkodra (in)
71'
 
11 Ken Van Damme (uit)/
23 Tevin Devilers Kabeya (in)
76'
 

Begin Match
      Armin Cerimagic 15'
Ruststand 0-0
      Ken Van Damme 50'
52' Emrullah Güvenç 1-0      
61' Roy Bakkenes 2-0      
      Yves Ngasseu 68'
92' Eindstand 2-0 92'
TERUG