Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Helmond Sport
1 0
26.07.2013 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Dirk Schoenmaeckers

Lijnrechters:
Robby Keuleers - Pieter Becquet
Toeschouwers: 3100

Wedstrijdverslag

Laatste troepenschouw voor aanvang competitie

Eigen bericht - Met 3100, o.w. een zeventigtal bezoekende supporters uit Oost-Nederland, viel de opkomst voor deze laatste oefenwedstrijd van de zomertour van 2013 wel tegen. Hoewel voetbalhongerig als altijd, zaten veel supporters misschien door de bodem van hun portemonnee te graaien. De groep van Jimmy Hasselbaink was opnieuw thuis na een voetbalkamp in de buurt van Kortrijk-Marke. “Moe, maar voldaan”, concludeerde de officiële webstek, al sprak het lichaam van de nieuwe hoofdcoach een heel andere taal tijdens de confrontatie met de landgenoten. De troepen werden bovendien vanuit de dug-out en de goed gevulde tribunes voortdurend aangevuurd en geïnstrueerd tegen de stugge tegenstander. In de tweede periode werd eens te meer veldbezetting en tactiek aangepast aan de omstandigheden. Hoewel (bijna) kurkdroog weer de afgelopen dagen, toch lag het speelveld er behoorlijk mooi bij.

Er was dus hard gewerkt binnen het stadion, maar ook daarbuiten. De technische staf en spelersgroep van het newlook RAFC waren pas terug van een vierdaagse stage of ze mochten de gewezen ploegmaats van de man met de supertruuks Emmo Güvenç en de doelman met de multifunctionele grijphanden Björn Sengier bekampen. Geen verrassingen in de basisopstelling bij rood-wit. De Oost-Nederlanders waren eveneens in vol ornaat komen aanrijden en grepen de Great Old bijna direct naar de keel. De aftrap leverde R Antwerp FC een eerste buitenspel-situatie op, zoals er tot ontzetting van velen nog vele zouden volgen. Eerste corner was voor de bezoekers met een matige kopbalpoging van Jansen tot gevolg. Het vervolg was helaas niet spectaculair. De Nederlanders zetten de boel goed op slot en combineerden het tempo uit de wedstrijd. Mooi gedaan, maar niet echt iets om je aan op te warmen. Een sporadische corner bracht leven in het miezerig bezette bezoekersvak. De mannen van tribune 2 stonden in de rug van hun team, maar hadden nogal wat aanpassingstijd nodig. De eerste rood-witte corner voor John Bostock werd luid toegejuicht, al was het nog voorzichtig een clubeigen hoofd zoeken. de Regt en Weuts hielden de blauwe verdediging kopbalsgewijs recht. De bal recupereren en ook nog actie maken, helaas kende de inzet van Jordan Faucher geen doelrijp vervolg. Björn Sengier werd evenmin bedolven onder hopen werk, al vuurde Elbers wel vanop een afstandje nogal ver naast. Een snelle counter met enkel Seppe Kil en John Bostock in combinatie, bracht ze voor doel, maar goalie van der Steen greep gevat in. Jordan Faucher trok op aangeven van Kevin Tano een streep over het groene Bosuilgras, maar ook dan koos van der Steen de juiste hoek. De Nederlanders claimden het balbezit, maar schoten maar weinig op. Björn Sengier mocht de doelpoging van Jansen vastgrijpen. Na een slippertje van Papé Diakité in de zestien, stuurde Elbers de bal voorlangs. In de slotfase van deze eerste periode greep de wedstrijdleiding naar de gele kaart om onrecht tegen Seppe Kil te repareren.

Twee ongewijzigde elftallen en dus mocht Helmond Sport de partij weer op gang trappen. De grasmat nat beregend, startten ze alvast met een lange periode van balbezit en bedienden zich opnieuw van de buitenspelval om R Antwerp FC af te houden. Emmo Güvenç was het eerste slachtoffer. Toch kregen de bezoekers het geleidelijk aan benauwd moeilijk met de infiltraties gedirigeerd door hun oud-speler. Ongelukkig balverlies van Weuts bracht Emmo Güvenç bijna aan te scoren. Kevin Tano maalde meters tot in de zestien. Het schot werd door van der Steen met de voet ontzet. Aan de overkant werd Brouwers op zijn beurt in de (buitenspel)val gelokt. De wedstrijd was nu in volle gang en ook tribune 2 brak uit de voegen. Emmo Güvenç dreigde, van der Steen pakte. Koot maalde de meters, Jansen strandde over de dwarslat. Ook Kevin Tano kwam buiten het doelkader uit, maar sleepte er wel een hoekschop voor John Bostock uit. Het leverde in combinatie tussen Seppe Kil, opnieuw John Bostock en Emmo Güvenc een heet standje op, maar doelman van der Steen kwam er voorlopig nog ongeschonden uit. Freddy Mombongo-Dues was in aantocht. Een magistrale vuist van de bezoekende doelman hield de spits alsnog van de openingstreffer. Ook op de poging na de toegestane corner moest van der Steen redding brengen met twee gebalde vuisten. Op uitbraak van Helmond Sport kopte Jeremias Carlos David nipt naast. Om even op adem te komen, temporiseerde de rood-witte achterhoede een wijle op de eigen speelhelft. Freddy Mombongo-Dues, aangestuurd door Jannes Vansteenkiste, dwong alweer een hoekschop af. John Bostock schilderde op het voorhoofd en de bal boogde het bezoekende doel binnen (0-1). De tegenstander reageerde geïrriteerd op dat voorval. Scheidsrechter Dirk Schoenmaeckers had het even moeilijk. Met nog vijftien minuten op de teller kwam Bruno Carvalho ploegmaat Seppe Kil vervangen die net als bij voorgaande gelegenheden mocht terugblikken op een lekkere prestatie en bovendien geregeld op een open doekje van het Bosuilpubliek getrakteerd was. De realiteit van de dag stuwde Helmond Sport richting Björn Sengier. De rood-witte defensie kreeg een handje toegestoken door Wim De Decker, overleefde de blauw-zwarte stormloop zonder kleerscheuren. Nieuwbakken coach Jimmy Hasselbaink besloot de oefencampagne zonder een enkele nederlaag. Het opent perspectieven voor de nabije toekomst…, te beginnen op de openingsdag van de campagne 2013-2014 in het eigen Bosuilstadion.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 26/07/2013)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Helmond Sport

Elftallen

1 Björn Sengier
2 Roy Bakkenes
3 Papé Abdoulaye Diakité
4 Jonas De Roeck (K)
5 Jannes Vansteenkiste
6 Wim De Decker
8 John Bostock
20 Seppe Kil
10 Emrullah Güvenç
11 Kevin Tano
9 Jordan Faucher
1 Wouter van der Steen
2 Charles Kaslauskas
3 Ferry de Regt (K)
18 Koen Weuts
5 Gillian Justiana
7 Davy Brouwers
31 Karim Bridji
6 Kevin Visser
12 Mark Koot
9 Mark Janssen
11 Stanley Elbers

Wissels

60' 9 Jordan Faucher (uit)/
12 Freddy Mombongo-Dues (in)
 
74' 20 Seppe Kil (uit)/
25 Bruno Carvalho (in)
 
9 Mark Janssen (uit)/
14 Jeremias Carlos David (in)
64'
 
31 Karim Bridji (uit)/
16 Gregory Lammers (in)
77'
 
11 Stanley Elbers (uit)/
29 Maiky Fecunda (in)
83'
 

Begin Match
40' Emrullah Güvenç      
      Ferry de Regt
Ruststand 0-0
73' Freddy Mombongo-Dues 1-0      
92' Eindstand 1-0 92'
TERUG