Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K. Berchem Sport R. Antwerp F.C.
0 2
09.07.2013 Plaats: Ludo Coeckstadion

Scheidsrechter: Jan Janssens

Lijnrechters:
Maarten Coeck - Pieter Becquet
Toeschouwers: 2000

Wedstrijdverslag

Jordan Faucher en Emrullah Güvenç beslissen genietbare Stadsderby
Eigen bericht - Drie keer wisselde de rood-witte aanvoerdersband deze avond van eigenaar. Nam Björn Sengier als een seigneur de honneurs waar voor aanvang, was het Jonas De Roeck die de wissels aan de rust mocht aankondigen, om tenslotte uit te komen bij Salomon Nirisarike die samen met zijn jonge ploegmaats het resultaat in het Ludo Coeckstadion wist te consolideren. De technische staf had dit keer een collectieve wissel rond de zeventigste minuut in gedachte. "Aan de rust hebben we enkele jongens gebracht om de laatstingetekenden nog wat respijt te gunnen", verduidelijkte Antwerpcoach Hasselbaink na zijn eerste echte derby der Sinjorenstad.

Toonden de beide ploegen zich op zijn best aan hun respectieve achterban, grote overwinnaar van de avond was de kassier. Met naar schatting ruim 2000 aanwezigen voor deze klassieker onder de Stadsderby's ligt de Antwerpse voetbaltoekomst inderdaad in handen van de twee traditionele Antwerpse clubs. OHL en/of Nottingham zijn niet belangrijker dan de clash om 't stad, vertelden Richard Stricker en Emrullah Güvenç na afloop van de partij. "De focus ligt op drie augustus bij SC E. Aalst", gaf Richard Sticker mee bij RAFC.tv

Grote afwezigen in de kern helaas opnieuw Dieter Van Tornhout en Joren Dom en toch geen testers meer in wat stilaan het rood-witte basiselftal heet te zijn. Wel maakten nieuwingetekenden Wim De Decker centraal op het middenveld en David Iboma op rechtsachter hun grote debuut in wat ooit de 'kleine Derby' werd genoemd. K Berchem Sport spreekt ongegeneerd over titel en promotie en ook bij R Antwerp FC werden de ambities flink in de verf gezet. Een competitietreffen tussen de beide Antwerpse traditieclubs zit er helaas nog niet direct aan te komen, maar een heuse stadsderby in volle voorbereiding brengt wel al de massa op de been.

Naar schatting meer dan tweeduizend aanwezige voetballiefhebbers zagen hoe Björn Sengier voor zijn kleuren de aftrap claimde. Seppe Kil pakte op aangeven van Kevin Tano bijna onmiddellijk uit met een behoorlijke doelpoging. De rijzige Nederlander moest zijn krachten meten met oud-Antwerpverdediger Romeo Van Dessel en dat was een moeilijke oefening. K Berchem Sport deed overigens meer dan zich verdedigen. Vlotjes naar voren en de eerste corner was voor de Rooiploeg. Overigens niet echt goed getrapt en dat was tijdelijk ook het geval aan de overzijde, waar Emrullah Güvenç alsnog geen eigen kopbalspecialist wist te bereiken.

Inzet langs beide kanten, de doelkansen bleven evenwel schaars. Beste mogelijkheid was voor de drankpauze nog voor Olivier Claessens, in zijn te korte Antwerpperiode nog invaller in de Galawedstrijd tegen Manchester Utd. Even voorbij het half uur wist Seppe Kil zijn doelpoging niet laag te houden, al hing er nadrukkelijk een doelpunt in de lucht. Jordan Faucher was even later bij de pinken om een via doelman en rechterstaak terugkaatsend schot van Kevin Tano binnen te prikken. K Berchem Sport ontketende kortelings het slotoffensief, maar wist de opgelopen achterstand voor de kampwissel niet meer op te halen.

Beide ploegen wisselden op enkele posities, de grote make-over bij R Antwerp FC was gepland zo rond de 70e minuut. Jorn Brondel was amper opgewarmd of hij stond face-to-face met Van Minnebruggen die zomaar een cadeaustrafschop na ingebeelde fout van Papé Diakité tegen zijn dwarsligger aankeilde. Clean sheet gered en dat was goed voor een zucht van opluchting doorheen het gehele Ludo Coeckstadion. Ook de rebound werd overigens jammerlijk over het doel gekopt. Hoewel hij geen millimeter toekreeg, vond Seppe Kil vervolgens het voorhoofd van Jordan Faucher. De Franse spits kopte evenwel naast. Even later werd hij op zijn beurt tegen het canvas gewerkt.

De wedstrijdleiding zag er geen graten in en wimpelde het voorzichtige verhaal vanuit de rood-witte dug-out af. Een uur ver haalde de Antwerpcoach zijn bank leeg, maar hij werd voor de wissel(s) geklopt door zijn Berchemse collega. Kevin Tano zag zijn schot vanachter het steunbeen overvliegen. Even later probeerde de boomlange Nederlander het met een stiftertje, maar doelman Vermeylen kon de bal toch nog vastgrijpen. De pionnen bijna aan herschikken toe, liep R Antwerp FC middels een collectief combinatiespel de verdubbeling tegemoet. Het begon vanachteruit met doelman Jorn Brondeel, Jonas De Roeck en Jannes Vansteenkiste over de linkerflank, met Seppe Kil als aflossingspunt, kwam de bal ideaal voor Emrullah Güvenç die prompt de 0-2 nette.

Na de drankpauze haalde KBS nog eens alles uit de kast, maar het nieuwgevormde R.A.F.C. toonde zich krachtdadig in verdediging en in de omschakeling. Het leverde de Great Old nog aardig wat corners op voor Bruno Carvalho. Scoren deed geen van beide ploegen nog, zodat vooral de rood-witte karavaan voldaan huiswaarts kon.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 09/07/2013)

Statistieken

K. Berchem Sport R. Antwerp F.C.

Elftallen

21 Jelle Merckx
2 Mike De Koninck
5 Romeo Van Dessel
24 Sjors Paridaans
28 Yannick Haesevoets
17 Stef Van den Heuvel
6 Aygeman Dickson
16 LeeRoy Keersmaeckers
4 Matti Van Minnebruggen
10 Olivier Claessens
9 Nicky Melkert
1 Björn Sengier
2 David Iboma
3 Jonas De Roeck
4 Papé Abdoulaye Diakité
5 Jannes Vansteenkiste
7 Boy Deul
6 Wim De Decker
10 Emrullah Güvenç
8 Seppe Kil
9 Jordan Faucher
11 Kevin Tano

Wissels

46' 21 Jelle Merckx (uit)/
18 Sam Vermeylen (in)
 
46' 6 Aygeman Dickson (uit)/
11 Brahim Boujouh (in)
 
62' 9 Nicky Melkert (uit)/
19 Victor De Cock (in)
 
62' 4 Matti Van Minnebruggen (uit)/
8 Yannis Van Parys (in)
 
1 Björn Sengier (uit)/
26 Jorn Brondeel (in)
46'
 
6 Wim De Decker (uit)/
17 Robbe Kil (in)
46'
 
2 David Iboma (uit)/
12 Julien Tshiala (in)
46'
 
7 Boy Deul (uit)/
20 Roy Bakkenes (in)
46'
 
9 Jordan Faucher (uit)/
22 Bradley Bubb (in)
73'
 
8 Seppe Kil (uit)/
18 Bruno Carvalho (in)
73'
 
11 Kevin Tano (uit)/
21 Freddy Mombongo-Dues (in)
73'
 
5 Jannes Vansteenkiste (uit)/
16 Jonas Laureys (in)
73'
 
3 Jonas De Roeck (uit)/
14 Salomon Nirisarike (in)
73'
 
4 Papé Abdoulaye Diakité (uit)/
15 Robin Lenaerts (in)
73'
 
10 Emrullah Güvenç (uit)/
19 Oumar Diouck (in)
73'
 

Begin Match
      Jordan Faucher 0-1 39'
Ruststand 0-1
      Emrullah Güvenç 0-2 69'
90' Eindstand 0-2 90'
TERUG