Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.V. Oostende
0 2
14.04.2013 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Jonathan Lardot

Lijnrechters:
Jo De Weirdt - Tom Vanpoucke
Toeschouwers: 3500

Wedstrijdverslag

Kampioen zijn is plezant

Eigen bericht - Eindelijk lente en volop zon in de kuip van Deurne-Noord. Er stond volk gereed in de middencirkel om kampioen KV Oostende gepast in te halen in Deurne-Noord. Ideaal moment ook om met de hulp van Vic Mees Jr. tribune drie te vernoemen naar diens onlangs overleden vader en club-icoon Vic Mees Sr. Eeuwig in onze gedachtenis, dat gaf ook Eddy Braem graag toe in het Antwerp Clubblad in gesprek met Brigitta. Ook Ratko Svilar stond voor het eerst sedert lang aan de aftrap, het begin van de viering 'Wem-be-lie, twintig jaar later' waarvoor de club massaal en met de helden van '93 mobiliseert op 26 mei e.k.

Ergens in de schaduw stond Kevin Baert te mijmeren over zijn voetbaltoekomst na twee jaar verblijf aan de kust en zag hoe een nagenoeg ongewijzigd Antwerpelftal de voetbalmiddag op gang trapte. Op de geblesseerde Justice Wamfor na, kwam R Antwerp FC inderdaad met de winnaars van Stayen tussen de lijnen. "We verwachtten ons aan een moelijke wedstrijd, want Dennis van Wijk weet inderdaad hoe hogergerangschikte ploegen punten afhandig te maken", reageerde diens jonge collega Vanderbiest. Ook de bezoekende coach gaf, ondanks de stilgevallen trainingsarbeid aan het 'zeitje', een bijna identieke doorslag van de kampioenenploeg het vertrouwen. R Antwerp FC opende overtuigend. De bezoekende afweer moest al vlug Oumar Diouck ten koste van een geel karton torpederen. Jordan Faucher had op aangeven van Joren Dom de eerste kans aan de voet. De afwerking was helaas niet precies. Björn Sengier mocht even later simpel de kopbal van Jonckheere grijpen. Eerste hoekschop was voor Seppe Kil. De Oostendse verdediging had er even wat moeite mee, maar de rebound van Jordan Faucher ging opnieuw naast. Brouckaert maakte het eerste kwartier vol met de eerste echte doelpoging van de kersvers kampioen. Topschutter Depoitre vond even later zelfs de netten, maar vertrok vanuit buitenspelpositie. Bezoeker KVO forceerde op zijn beurt enkele corners. Björn Sengier hoefde pas echt weer in te grijpen op een hobbelend schot van linksachter Kaminiaris. De kmapioen voelde zich steeds beter in zijn sas. Na een ongewilde drankpauze voor verzorging van doelman Kudimbana, schoot Dissa hoog over doel. Toch was de bezoekende voorsprong nog vrij onverwacht. Het half uur gepasseerd, haalde Siani vanop grote afstand balkscherend uit. R Antwerp Fc opnieuw aan de aftrap. Joren Dom haalde op zijn beurt van ver uit, maar het schot schichtte naast de buitenkant kant van de staander. Jordan Faucher had nog de laatste kans van de eerste periode aan de voet, maar scoren deed hij niet.

Jorn Vermeulen moest vanwege een blessure aan de kuit zijn plaats afstaan. R Antwerp FC kwam met vervanger Conor Laerenbergh in een nog jongere versie terug om alsnog terug te slaan. Robbe Kil stuurde Jordan Faucher de diepte in, maar doelman Kudimbana was eerder bij de bal. Joren Dom reageerde overhaast op de assist van Jordan Faucher. R Antwerp FC had ook nu de eerste corner beet. Doelman Kudimbana deed zijn vuist stevig spreken. KVO aan de haal. In een poging Depoitre te achterhalen, liep Robbe Kil tegen de gele kaart aan. David Vandenbroek verlengde de vrijschop van Seppe Kil naast het bezoekende doel. De Antwerpfans wilden dolgraag en het volume ging de hoogte in. "Ik ben teleurgesteld, want sportief wogen we iets te licht, maar onze supporters zijn wel de beste van het land. Zoals ze ons een heel seizoen lang elke week hebben gesteund, dat is vette klasse," balde Dennis van Wijk de middag met weinig woorden samen. Jordan Faucher had net zo goed in de complimenten kunnen vallen, maar doelman Kudimbana haalde de stevige kopslag van de pocketspits vanonder de balk vandaan. Even later viel het verdict aan de overkant. Brouckaert joeg een goedkoop gekregen vrijschop naar de tweede paal. De Schutter maakte met een uitvallende kopslag het kampioenenfeest af. R Antwerp Fc had nog een kwartier, maar slaagde er niet meer in de opgelopen achterstand goed te maken. In de slotfase spatte de verdiende eerredder van Lee Colin op de vuist van doelman Kudimbana. Wachten nog twee opdrachten en het doek valt over de matige campagne 2012-2013.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 14/04/2013)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.V. Oostende

Elftallen

26 Björn Sengier
4 Dimitri Daeseleire
6 David Vandenbroeck (K)
16 Salomon Nirisarike
2 Lee Colin
8 Joren Dom
15 Jorn Vermeulen
18 Robbe Kil
20 Seppe Kil
9 Oumar Diouck
17 Jordan Faucher
1 Mulopo Kudimbana
2 Xavier Luissint (K)
6 Baptiste Schmisser
21 Gertjan Martens
13 Georgios Kaminiaris
10 Michael Jonckheere
3 Niels De Schutter
7 Sebastien Siani
16 Yohan Brouckaert
9 Laurent Depoitre
23 Mahamadou Dissa

Wissels

46' 15 Jorn Vermeulen (uit)/
14 Conor Laerenbergh (in)
 
65' 9 Oumar Diouck (uit)/
7 Bruno Carvalho (in)
 
87' 20 Seppe Kil (uit)/
3 Nicky Hayen (in)
 
23 Mahamadou Dissa (uit)/

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 601

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 601
Wouter Moreels (in)
63'
 
21 Gertjan Martens (uit)/
4 Guillaume Dequaire (in)
80'
 

Begin Match
      Michael Jonckheere 3'
      Sebastien Siani 0-1 34'
Ruststand 0-1
56' Robbe Kil      
      Gertjan Martens 57'
      Niels De Schutter 0-2 73'
92' Eindstand 0-2 92'
TERUG