0 1
20.07.1994 Plaats: Louis Lucasstadion

Scheidsrechter: Peter Jordens

Oefencampagne 1994-'95 (01)
Na R Cappellen FC - R Antwerp FC - Uitblinker Kurt Van Gompel scoort enige doelpunt tegen potig R Cappellen FC

Het enige doelpunt werd een half uur ver door Bosuilaanwinst Kurt Van Gompel gescoord. Eerder liftte de jonge spits de bal nét naast het Kapelse doel. Cisse Severeyns zag een geldig doelpunt om een onduidelijke reden afgekeurd. Kurt Van Gompel stond op het half uur dus op de juiste plaats om een slecht ontzetten in de Kapelse defensie met een strak twintigmeterschot af te straffen. De thuisploeg, af en toe snedig combinerend tot aan de zestienmeter, kon daar slechts twee pogingen van Vidovic tegenover stellen.

Na de rust liet Antwerptrainer Urbain Haesaert acht invallers opdraven. De enige die zich tegen een zich soms iets té potig verwerend RFC Cappellen nog écht kon onderscheiden, was doelman Stewan Stojanovic. Hij weerde na een uur een poging van Jacobs. De gelijkmaker zat er voor de derdeklasser niet in.

De oefenperiode door Sonja

In deze traditionele oefenwedstrijd kwamen zowel R Capellen FC als R Antwerp FC voor de eerste keer tijdens de oefenperiode aan de aftrap. We konden dan ook meer van een troepenschouw dan van een echte wedstrijd spreken. Slechts drie spelers maakten de negentig minuten voor R.A.F.C. vol. Het was moeilijk te zeggen wie hierin de beste indruk liet.

Een ding was wel zeker: de nieuwelingen lieten zich in gunstige zin opmerken. De supporters keerden dus met een gerust gemoed huiswaarts. Dit was ook te merken aan de score. Het enige doelpunt van de partij werd door nieuweling Kurt Vangompel gescoord. Met deze in de 29e minuut op het bord verschenen stand scheen iedereen zich vlug te verzoenen, geen van beide ploegen zou voor veel gevaar zorgen (Antwerp Clubblad-1 - 27.08.1994).

(bron: GvA & Antwerp Clubblad - 22/07/1995)

9 Cisse Severeyns

46' 14 Paul De Mesmaecker (uit)/
15 Johnny Van Den Bossche (in)

46' 4 Danny Lenie (uit)/
6 Alain Westerlinck (in)

46' 1 Pascal Van Gheem (uit)/
18 Youssef Berrada (in)

46' 10 Marc Adriaenssen (uit)/
13 Dejan Mitrovic (in)

1 Ratko Svilar (uit)/
20 Stewan Stojanovic (in)
46'

4 Carlo Lavigne (uit)/
13 Peter Van Hout (in)
46'

5 George Kulcsar (uit)/
16 Rony Van Rethy (in)
46'

6 Geert Emmerechts (uit)/
3 Nico Broeckaert (in)
46'

7 Wim Kiekens (uit)/
14 William Verbeeck (in)
46'

8 Krist Porte (uit)/
17 Sammy Greven (in)
46'

10 John Aloisi (uit)/
15 Garry De Graef (in)
46'

12 Manu Godfroid (uit)/
18 Noureddine Moukrim (in)
46'

Alain Westerlinck
      Kurt Vangompel 0-1 30'
Ruststand 0-1
90' Eindstand 0-1 90'