Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

Lommel United R. Antwerp F.C.
0 1
12.01.2013 Plaats: Soevereinstadion

Scheidsrechter: Peter Vervecken

Lijnrechters:
Peter Hermans - Karel De Rocker
Toeschouwers: 2500

Wedstrijdverslag

De Great Old tankt vertrouwen te Lommel

Eigen bericht - Nadat de jonge rood-witte reserven het weekeinde openden met een deugddoende zege, was het aan de selectie van Dennis van Wijk om dat goede voorbeeld te volgen. Björn Sengier moest opnieuw aan de slag in het Soevereinstadion, maar nu wel in de kleuren van R Antwerp FC. En hoewel het via de sociale media na vier nederlagen op rij afzeggingen regende onder de Antwerpfans, was het (mistroostige) bezoekersvak te Lommel bijzonder aardig volgelopen. Antwerpcoach Dennis van Wijk had de selectie flink afgestoft na de (blamerende) nederlaag tegen KFC Dessel Sport. De keuze niet overweldigend na het vertrek van Karel De Smet, de internationale uitstap van Mady Panandetiguiri, de schorsing van Salomon Nirisarike en de langdurige revalidatie van Freddy Mombongo, kwam de sportieve patron uit bij Robbe Kil op rechtsachter en Lee Colin centraal in verdediging. De beide jonkies wisten meteen waar ze voorstonden, maar wisten zich gesteund door technische staf, medespelers en de onvergelijkelijke rood-witte achterban.

De goede voornemens waren tegen KFC Dessel in het Bosuilgras blijven steken, met een ondermaatse prestatie, een ontgoochelend resultaat en een werkweek onder spanning tot gevolg. Bleek al vlug in het Soevereinstadion dat ook na een (half) mislukte generale repetitie (dixit captain Nicky Haeyen) de Great Old met een aangepaste veldbezetting de thuisploeg van repliek kon dienen. Ook oud-Lommelnaar Björn Sengier hoopte in een gesprek met de digitale media op een mooi resultaat voor zijn huidige club. Zoals verwacht, kwam Lommel United stevig opzetten. Sebastjan Komel werd alweer pal in het gelaat geraakt, gelukkig dit keer zonder verwondingen. Er werd gestreden voor elke centimeter. De inzet van Bruno Carvalho werd in drie minuten tijd twee keer afgestraft door de wedstrijdleiding. Wedstrijdleiding die te elfde ure nog werd toevertrouwd aan Peter Vervecken. En dat bleek een uitstekende keuze voor deze subtopper. Joren Dom kreeg, met Robbe Kil achter zich, in de aanvangsfase vooral defensief werk op te knappen.

Hoewel moeilijk te bespelen, zocht Lommel United middels (Toon) Lenaerts en Scheelen inderdaad de linkerkant op. Liep Dieter Van Tornhout al vlug in de groen-witte buitenspelval, de thuisploeg had het bijzonder moeilijk om zich in de gevaarlijke zone door te zetten. De jonge rood-witte defensie kreeg de zaakjes mooi op een lijn. Oumar Diouck probeerde de omschakeling aan te sturen. De poging van Luke Giverin werd afgeblokt en de herneming van Bruno Carvalho vloog over het doelkader. R Antwerp FC controleerde, maar moest toch even op de rem gaan. Het duel met Robbe Kil. De schwalbe van (Hans) Vanaken werd terecht door scheidsrechter Vervecken met een stevige bolwassing beloond. De doelpoging van diezelfde Vanaken werd even later met grote moeite door Björn Sengier vastgegrepen. Jorn Vermeulen mocht tot twee keer toe aanleggen, stuurde de bal via de muur en rakelings onder doelman Thoelen door in corner. Ondanks bliksemafleider Joren Dom, werd de trap van Luke Giverin centraal weggekopt.

Pal op het half uur belandde het uitzwaaierende schot van Bruno Carvalho in het (mistroostige) bezoekersvak en moest het met een reserve-wedstrijdbal verder. De Lommelse verdediging bleef desondanks onder druk. Doelman Thoelen moest de vuisten gebruiken om de voorzet van Bruno Carvalho weg te werken. Dieter Van Tornhout kopte de bal in handen van de lokale doelman. Nicky Hayen maakte van de verzorging van Bruno Carvalho gebruik om aan de zijlijn nog enige instructies met zijn coach door te praten. Lommel United sleepte er nog een hoekschop voor Gaethofs uit, maar tot scoren kwam geen beide clubs in de slotfase van een atletische eerste periode met een behoorlijke amusementswaarde.

Net als in de eerste periode had de Great Old het ook in de beginminuten van de tweede bijzonder lastig. Lommel United trok voluit in het offensief en had al vlug twee hoekschoppen vast. Het contigent was met heel veel bussen en auto's komen aanrijden en trok de geliefde kleuren door deze moeilijke periode. De twaalfde man moest bovendien niet gek lang wachten om helemaal uit het dak te gaan. Joren Dom zwiepte op de vuisten van Thoelen. Luke Giverin controleerde en stuurde de bezoekende voorsprong (randje zestien meter) door een bos tegenstanders tot tegen de touwen. Lommel United toog onmiddellijk in de achtervolging. Ook Oumar Diouck moest defensief een voetje bijsteken. Björn Sengier had weinig moeite de Lommelse hoekschoppen te bezweren. Geduldig op zoek naar de gelijkmaker, lag er ruimte in de rug van de groen-witte verdediging. Robbe Kil stuurde keer op keer aan vanop zijn rechtsachterpositie. Doelman Thoelen moest tot buiten de zestien spurten om met het hoofd te ontzetten.

De navolgende hoekschop werd door Dieter Van Tornhout doelrijp verlengd, al werd de bal in extremis door Wisniowski van de doellijn geschraapt. Een ver vluchtschot van Joren Dom vond ook al de weg naar het cornerpunt. In eerste instantie afgeblokt, stuurde Oumar Diouck de rebound over de dwarsbalk. Lommel-coach Haagdoren bracht vervolgens met Maes een verse kracht. Even later reageerde diens collega van Wijk met de inbreng van Justice Wamfor. Het leek wel of ook Jorn Vermeulen en Nicky Hayen van positie waren gewisseld. Hoewel vaak in de middenzone, dook Omolo in het laatste kwartier ook over de middellijn. De thuisaanhang hoopte tevergeefs dat de spelverdeler er in een spurtduel Björn Sengier een strafschop uit te slepen. Zeer tot woede van de lokale aanhang kwam de zwaarste sanctie er evenmin in blessuretijd nadat een van de Antwerpverdedigers de bal met de hand getoucheerd zou hebben. Björn Sengier moest nog een keer straf naar de rechterbovenhoek om een (onterechte) vrijschop van Omolo weg te ranselen.

Ruim in blessuretijd kreeg Robbe Kil alsnog zijn applausvervanging. Daarmee zat de werkdag er voor de jonge belofte nog niet op. Net als Nicky Hayen mocht hij het verhaal van deze mooie overwinning uit de doeken doen bij RAFC.tv. De fans opnieuw op weg naar de eindronde, hield Dennis van Wijk tijdens de persbabbel zijn selectie met de voetjes op de (stevig bevroren) grond. R Antwerp FC steekt alvast de neus aan de linkerkolom van de rangschikking...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 12/01/2013)

Statistieken

Lommel United R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Yannick Thoelen
2 Bart Goossens
16 Sam Vanaken
3 Egon Wisniowski
19 Toon Lenaerts
22 Johanna Omolo
6 Jérome Colinet
10 Hans Vanaken
18 Wouter Scheelen (K)
13 Jentl Gaethofs
11 Roy Meeus
26 Björn Sengier
18 Robbe Kil
3 Nicky Hayen (K)
2 Lee Colin
11 Sebastjan Komel
8 Joren Dom
15 Jorn Vermeulen
25 Luke Giverin
7 Bruno Carvalho
9 Oumar Diouck
24 Dieter Van Tornhout

Wissels

66' 11 Roy Meeus (uit)/
17 Alexander Maes (in)
 
80' 6 Jérome Colinet (uit)/
9 Thomas Jutten (in)
 
80' 18 Wouter Scheelen (uit)/
14 Ken Debauve (in)
 
7 Bruno Carvalho (uit)/
5 Justice Wamfor (in)
74'
 
9 Oumar Diouck (uit)/
10 Kevin Roelandts (in)
89'
 
18 Robbe Kil (uit)/
23 Omar Bennassar (in)
90'
 

Begin Match
27' Egon Wisniowski      
Ruststand 0-0
      Luke Giverin 0-1 55'
72' Alexandre Maes      
94' Eindstand 0-1 94'
TERUG