Scheidsrechter: Jurgen Brinckman

Edwin Rys - Chris Schelstraete
Toeschouwers: 400

Gemiste penalty beslist over resultaat

"Derde keer, goede keer," was het devies voor aanvang van de wedstrijd White Star Woluwe FC - Royal Antwerp FC. Tweemaal eerder was de (aangekondigde) sneeuw de spelbreker, maar ditmaal had de dooi net op tijd zijn intrede gedaan. Laat deze wedstrijd een bewijs zijn van de impact van een afgelasting net voor de winterstop! De thuisploeg hield in de wintermercato grote kuis in haar kern en haalde een resem nieuwe spelers in ruil. Die waren, net als Antwerpversterkingen Dimitri Daeseleire, David Vandenbroeck en Conor Laerenbergh, uiteraard niet speelgerechtigd voor deze inhaalwedstrijd. Tel daarbij de geschorsten en geblesseerden en men begrijpt dat er vandaag twee ongewone elftallen tegenover elkaar stonden. Zodoende zag Antwerp-youngster Jovan Stojanac zijn dromen uitkomen, want hij kreeg een plaatsje op de bank.

Met de kern van voor de winterstop had RWS knap indruk weten te maken. Het toonde zich onhoudbaar in het seizoensbegin en haalde meteen de eerste periodetitel binnen. Sindsdien kende de jonge club een lichte terugval, waardoor het haar titelambities moest opbergen. Toch beloofde de ploeg van Felice Mazzu een stevige uitdaging te gaan worden voor de mannen van Dennis van Wijk. Rood-wit had na enkele tegenvallende resultaten absoluut nood aan de punten, dus wou het zich vanavond extra dubbelplooien in het Stade Fallon.

De Reds startten vinnig en gingen meteen hoog storen. Toch mocht de thuisploeg als eerste aanleggen: de knal van Amoah ging ver over. Jordan Faucher zorgde voor het Antwerpse antwoord, maar zijn afstandsschot hobbelde naast. Even later was het weer Stamnummer 1 dat gevaarlijk was, ditmaal met twee pogingen van Bruno Carvalho. Doelman Minsart liet zich echter niet kisten. Ook Dieter Van Tornhout testte het kunnen van de thuisgoalie, evenzeer zonder succes. Aan de overzijde was het De Oliveira die een uitgelezen kans kreeg om de score te openen, maar de prijsschutter slaagde erin van kortbij voorlangs te pegelen. Na 17 minuten kon R.A.F.C. weer uitbreken. Een knappe aanval belandde uiteindelijk in het strafschopgebied, waar Jordan Faucher slim kon terugkoppen voor Dieter Van Tornhout. De aanvalsleider stond paraat om met een verschroeiende volley voor de eerste Antwerpse voorsprong in vijf wedstrijden te zorgen. RWS Woluwe was niet zinnens om fors tegen te prikken, de dubbele pogingen van Loemba en De Oliveira misten de overtuiging om het Björn Sengier echt lastig te maken.

Bruno Carvalho ging zijn kans met een verrassingsschot vanop 35 meter, het scorebord deelde zijn optimisme niet. De slotminuten van de eerste helft hadden nog wat spektakel in petto. Goalie Minsart moest zich helemaal strekken om een knappe vrije trap van Luke Giverin uit zijn kruising te halen, waarna Faucher de scherpe rebound niet voorbij het bos verdedigers kreeg. Ook Salomon Nirisarike zag zijn inzet op slag van rust niet beloond. Denis Dessaer kopte zijn halve omhaal op de valreep nog uit de winkelhaak. Helaas was het onheil toen al geschied. Drie minuten eerder had Diowo namelijk een vrije trap van Bryssinck onhoudbaar binnengebuffeld en zo voor de gelijkmaker gezorgd. De bordjes hingen dus in evenwicht bij het uitgaan van de eerste helft.

In de tweede helft ging het spelbeeld zich almaar meer sluiten, al begon het veelbelovend. Dieter Van Tornhout kreeg de bal heerlijk op de slof aan de rand van het strafschopgebied, maar richtte zijn knal recht op dat ene obstakel in het doelvlak. Aan de overzijde was het weer De Oliveira die gevaarlijk was, ditmaal met een pegel voorlangs. Wanneer Camara een voorzet met de hand controleerde, wees de ref meedogenloos naar de stip. Doelman Minsart kon zijn berematch echter bevestigen en pakte de nochtans redelijk getrapte strafschop van Bruno Carvalho. Nadien slaagden beide elftallen er beter in te verdedigen dan aan te vallen en speelden ze zich vast in het moeras van het middenveld. Eén van de weinige kansen kwam er dan ook nadat een ver schot van Camara helemaal van richting veranderde via het lichaam van Justice Wamfor, en zo naast het doel van Björn Sengier caprioleerde. Aan de overkant kon de ingevallen Omar Bennassar een zeldzame opening induiken. Hij forceerde zijn poging hoog over. Een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied van Luke Giverin was het laatste wapenfeit van de avond.

Het schot van de Mancunian vloog echter over doel, zodat de ruststand ook de eindstand werd: 1-1.

24 Dieter Van Tornhout

46' 21 Tracy Mpati (uit)/
25 Michael Jonckheere (in)

68' 10 Julien Guerenne (uit)/
26 Yvan Yagan (in)

74' 6 Thomas Regnier (uit)/
17 Frederic Farin (in)

7 Bruno Carvalho (uit)/
22 Omar Bennassar (in)
73'

Dieter Van Tornhout 0-1 17'
41' Emongo Diowo Wetsi 1-1
Ruststand 1-1
90' Eindstand 1-1 90'