15.07.2012 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Cayir Altan

Rudi Henderickx - Jeroen Walschap

Bom van Honour niet genoeg voor verdiend gelijkspel
Eigen bericht - OH Leuven was een mooie tegenstander om de vernieuwde en met zorg gekoesterde groene rechthoek van het Bosuilstadion in te spelen. De Leuvense supporters kregen bovendien het voorrecht als allereerste het nieuwe bezoekersvak op tribune 3 in te nemen, al viel hun aantal voor deze leuke affiche wel bitter tegen. Voor de selectie van Dennis van Wijk was dit een stevige test en een goede gelegenheid om na de mislukte uitstap te Merksem de fans het betere van hun kunnen te tonen. Hoewel opgezadeld met een aantal geblesseerden, kon bezoekend coach Van Geneugden toch een degelijk elftal tussen de lijnen sturen.

R Antwerp FC had de aftrap en deed er onmiddellijk iets degelijks mee. Mady Panandetiguiri (zijn naam blijft voor elke stadionomroeper een geseling voor de tong en dan heeft hij nog niet eens bij Belgacom-live gescoord!) stuurde diep. Sebastian Komel stuurde de hoekschop op de vuist van OHL-doelman Lenaerts. OHL begreep de dreiging, raapte het balbezit op en draaide rondjes op de eigen helft. Het publiek kende nauwelijks namen en posities of Bruno Carvalho mocht alweer naar het hoekje. Doelman Lenaerts bleef eens te meer baas in zijn gebied en kreeg bovendien de fout mee! Dicht tegen de tiende minuut brak OHL een eerste keer uit langs rechts. Vermeulen plaatste de bal naast. Beste kans in het aanvangskwartier was nochtans voor Honour Gombami die een cross van Freddy Mombongo-Dues op de vuisten van Lenaerts joeg en zo nog beloond werd met een nieuwe hoekschop voor zijn ploeg.

De bezoekers haalden nu en dan even het tempo aan, maar vermochten de rood-witte afweer zelden of nooit uit verband te spelen. Dat lukte RAFC een stuk beter. Omar Bennassar trapte evenwel te zacht om Lenaerts echt te kunnen bedreigen. Sebastian Komel trapte de vrijschop na een vieze haakfout op Prince Bobby, ongenadig in de winkelhaak. Scheidsrechter Cayir Altan zag kans het doelpunt desondanks voor buitenspel af te keuren! Antwerpdoelman Sven Van Der Jeugt had zijn twee stevige vuisten hard van doen bij een stevige uithaal van Roelandts. Ook Omar Bennassar mocht nog een keertje aanleggen, maar tilde het schot over de dwarsbalk. R Antwerp FC kon het meest aanspraak maken op voorsprong, maar moest zich tevreden stellen met de dubbele blanco ruststand.

Bij de bezoekers onmiddellijk drie wissels bij de hervatting. Azevedo, De Roeck en Gislason waren amper aangekondigd of de bezoekende fans mochten een eerste keer juichen. Boi ging het rechterlijntje af, Gislason krulde de bal over de verdediging en buiten bereik van Sven Van Der Jeugt tot tegen de nieuwe rood-witte netten. Het was niet lang genieten voor de bezoekers. RAFC was niet aangeslagen. Gesteund door de achterban trok de groep in de achtervolging. Bruno Carvalho was het aflossingspunt, Omar Bennassar werd afgeblokt door doelman Lenaerts. Lee Colin recupereerde en stuurde Mady Panandetiguiri aan, Justice Wamfor en Honour Gombami vervolgden als loopjongens, maar de poging van Freddy Mombongo-Dues zwaaierde helaas uit. Niet zo de bom van Honour Gombami. De linksvoetige combinatie tussen Lee Colin en Sebastian Komel kwam uit bij Bruno Carvalho voor de beslissende assist.

Honour Gombami knalde randje zestien meter met links onderkant lat binnen. RAFC ging vervolgens even controleren op de eigen speelhelft. OHL liet al te rustig betijen, het schot van Bruno Carvalho viel slechts weinige centimeters achter het doel van Lenaerts. De doelman behoefde enige verzorging en dus kregen de spelers even tijd om bij te tanken aan de zijlijn. Het vierde kwartier bijna vol, stuurden beide oefenmeesters beurtelings hun verse krachten tussen de lijnen. Tussendoor trof vroege invaller Azevedo de dwarsbalk, een gelukje voor de thuisploeg. Andrei Ionescu stuitte op doelman Lenaerts. Het was tenslotte Azevedo die het scheidsrechterlijke geschenk vanop de stip benutte om zijn kleuren de gevleide overwinning te bezorgen.

Was er donderdag nog veel tandengeknars bij de achterban te horen, rood-wit heeft zich dit keer kranig verweerd. De ploeg hield over de hele wedstrijd ten minste gelijke tred met de eersteklasser en dat is toch een mooie opsteker voor het verdere verloop van de voorbereiding.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 15/07/2012)

11 Ebrahima Sawaneh

68' 19 Freddy Mombongo-Dues (uit)/
17 Jordan Faucher (in)

77' 7 Bruno Carvalho (uit)/
20 Andrei Ionescu (in)

77' 22 Omar Bennassar (uit)/
15 Tosin Dosunmu (in)

80' 4 Prince Bobby (uit)/
16 George Blay (in)

80' 33 Honour Gombami (uit)/
9 Oumar Diouck (in)

84' 3 Sebastjan Komel (uit)/
8 Artjom Dmitrijev (in)

6 Kenneth Van Goethem (uit)/
27 Stefan Gislason (in)
46'

11 Ebrahima Sawaneh (uit)/
14 Thomas Azevedo (in)
46'

32 Gunther Vanaudenaerde (uit)/
18 Jonas De Roeck (in)
46'

23 Derick Ogbu (uit)/
19 Loris Brogno (in)
54'

10 Kevin Roelandts (uit)/
29 Joren Dehond (in)
54'

3 Nicky Hayen (uit)/
26 Wout Bastiaens (in)
75'

Jorn Vermeulen 41'
      Stefan Gislason 0-1 49'
54' Honour Gombami 1-1
      Thomas Azevedo (penalty) 1-2 89'
90' Eindstand 1-2 90'