Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

KV Woluwe-Zaventem R. Antwerp F.C.
2 2
05.08.2011 Plaats: Gemeentelijk Sportstadion Zaventem

Scheidsrechter: Nico Verlooy

Lijnrechters:
DaniŽl Elskens - Gerard De Veirman

Wedstrijdverslag

Allebei langs de stip passeren voor een gelijkspel

Eigen bericht - R Antwerp FC kwam naar Zaventem, zag dat de accomodatie er wel geschikt was, maar kon voor de tweede keer op rij niet overwinnen. Bij gebrek aan fitte aanvallers (Kevin Oris en Tosin Dosunmu worden behandeld voor uiteenlopende blessures) mocht eenzame spits Yens Peeters zich aan een moeilijk avondje verwachten in de vijandelijke zestien. Coach Bart De Roover stuurde inderdaad een nogal defensief getint elftal tussen de lijnen in het Gemeentelijke Sportstadion. Desondanks slaagde KVW Zaventem, dat de oudere generatie maar wat graag FC woluwe zou willen blijven noemen, er als eerste tijdens deze oefencampagne in de rood-witte spelers tot twee keer toe op verlies te plaatsen in de eerste spelperiode en bovendien met achterstand de rust in de sturen. Na de pauze joeg rood-wit door en maakte via de stip gelijk te maken. Het blok leverde toch te weinig bruikbare voorzetten af in de zestien om de score helemaal te laten kantelen.

Het begon inderdaad niet fraai voor de Bosuilboys. Nauwelijks op de stoeltjes of banken plaatsgenomen of KVW Zaventem overspeelde de linkerflank. Issam Fariat kopte tussen de roodwitte torens door de flankvoorzet van Weynants staalhard via de overhoekse paal binnen (4'). Het was niet lang genieten voor de lokale aanhang. Linksachter Zinho Chergui dreigde op het doel met een vrijschop. Even later mocht Wouter Smeets vanop hetzelfde plekje na nieuwe fout op Yens Peeters trappen. Karel De Smet, overigens niet echt gelukkig bij de eerste goal van KVWZ, buffelde aan de eerste paal binnen. Bij gelijke stand trokken beide ploegen opnieuw wat achteruit. Kevin Wauthy moest wel een pegeltje van Ouahabi met de vuist bewerken. Wouter Smeets joeg de assist van Bart Van Zundert keihard over de dwarsbalk. Dan was het al opnieuw aan de thuisploeg om zich in de zestien te melden. Een aarzeling tussen Karel De Smet & Kevin Wauthu leidde naar de stip. Enkelen hoopten op een mirakelsave van de Antwerpdoelman, maar hij werd middels een streep over de grond van Hermans gepasseerd. Yannick Put probeerde het tevergeefs vanop afstand. Yens Peeters nuttig afzetten in de zestien lukte niet. Doelpogingen, laat staan doelkansen waren beiderzijds vlug geteld. Even dreigdde een gevaartje. Een vrijschop van De Pauw schoot door de muur heen, maar belandde uiteindelijk toch buiten het doelkader. Bart De Roover kwam en zag dat het niet denderde bij zijn team.

Toch liet de Antwerpcoach lange tijd zijn invallersbank onberoerd. Pas halverwege de tweede periode stuurde hij alsnog (verdediger) Marvin Peersman. Wel een ingreep bij KVW Zaventem. Coach De Cock herschikte zijn verdediging en liet Buyuktopac (ex-KV Turnhout) achter in de kleedkamer. De lokale kenners waren daarmee verre van tevreden. Het leverde aanvankelijk meer van hetzelfde op en daar werd haast niemand blij om. R Antwerp FC kroop hoog in de verdediging. Beide ploegen ontwikkelden veel middenveldspel, gekruid met een oneindig aantal korte combinaties in en rond de cirkel. De gevaarlijke zone bleef maagdelijk onbelopen, als ook diepe spits geregeld tot aan de middellijn afhaakte om even de bal te kunnen raken. Weynants beliep de linkerflank, maar kwam geregeld tot staan in de buurt van Wesley Pollemans. Gounongbe won geregeld het kopduel, maar opleveren deed het evenmin. De ommekeer leek net voor het kwartier toch in de maak. Wesley Pollemans stuurde vanop rechts tot bij Wouter Smeets. Een onbepaald duel aan de tweede paal belandde geheel onverwacht op de stip. Kapitein Bart Van Zundert eiste de bal op en stuurde zonder aarzelen bal en even later ook doelman Vujadinovic naar de linkerbenedenhoek. Rood-wit kwam nu wat feller opzetten. De lokale coach compenseerde de ademnood met verse krachten. De contacten werden wat bitser, maar niets dat scheidsrechter Nico Verlooy niet kon oplossen. Een grote kans nog. Thomas Phibel kopte de vrijschop van Bart Van Zundert over het lokale doel.

Zo eindigde het uiteindelijk net als dinsdag te Hoogstraten opnieuw in remise. Weliswaar twee doelpunten gescoord, maar aanvallend had rood-wit een bleek gelaat getoond. Ook in verdediging liep het af en toe nog niet echt lekker. Moet na Jos Verhaegen ook die andere 'Mister Fifty Percent' nog op de Bosuil landen?

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 05/08/2011)

Statistieken

KV Woluwe-Zaventem R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Radenko Vujadinovic
19 Ugo Nwadikwa
9 Jente Van Ongeval
8 Gerd Hermans
3 Sami Buyuktopac
15 Mohamed Ouahabi
22 Steven De Pauw
2 Dieter Vandenbroeck
24 Issam Fariat
7 Maurice Weynants
13 Frederic Gounongbe
1 Kevin Wauthy
29 Wesley Pollemans
6 Karel De Smet
2 Thomas Phibel
14 Zinou Chergui
4 Bart Van Zundert
8 Benjamin Lambot
22 Christophe Meyers
24 Yannick Put
7 Wouter Smeets
19 Yens Peeters

Wissels

46' 3 Sami Buyuktopac (uit)/
4 Julien Drugmand (in)
 
51' 15 Mohamed Ouahabi (uit)/
14 Yves Etumba (in)
 
76' 19 Ugo Nwadikwa (uit)/
6 Jonas Buyse (in)
 
76' 9 Jente Van Ongeval (uit)/
17 Hicham Abdar (in)
 
19 Yens Peeters (uit)/
43 Marvin Peersman (in)
68'
 

Begin Match
4' Issam Fariat 1-0      
      Karel De Smet 1-1 11'
28' Gerd Hermans (penalty) 2-1      
Ruststand 2-1
      Bart Van Zundert 2-2 56'
72' Maurice Weynants      
90' Eindstand 2-2 90'
TERUG