Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. R. Boussu Dour Bor.
0 3
07.04.2012 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Martin Van den Kerkhof

Lijnrechters:
Erik Kleinjan - Freek Vandeursen
Toeschouwers: 3217

Wedstrijdverslag

Met de banbliksems van 3.217 toeschouwers terug naar af

Eigen bericht - Niet voor het eerst dit seizoen had coach Bart Wilmssen aan zijn elftal gesleuteld in de hoop er dit keer een goed geolied geheel van te maken. Karel De Smet was terug na lichamelijk ongemak en nam de plaats over van Thomas Phibel, de afgelopen dagen volop in de belangstelling met puur extra-sportieve zorgen. Ook terug na een kort rondje bankzitten was Guy Dufour, waarvoor Benjamin Lambot, weliswaar in een andere rol, moest schuiven. Justice Wamfor nam de verdedigende taak van marathonloper over. Oumar Diouck had zich vorige week getoond en bleef in de startersrij. Zo kwam rood-wit in een bijna revolutionaire vier-drie-drie aan de aftrap. Ook bij bezoeker R.B.D.B. herschikte hoofdcoach Arnauld Mercier zijn basiself, hoewel hij in de breedte weinig nieuwe namen meebracht naar Deurne-Noord.

Christophe Préseaux mocht zich op rechtsachter afwisselend meten met de snelheid en de inspiratie van John Cofie en Oumar Diouck. Geen toonbeeld van betrouwbaarheid tijdens zijn passage op de Bosuil, heeft hij zich eens te meer flink opgeladen voor dit duel tegen een ex-club en dat zijn er nogal wat. Hij mag, net als het gehele bezoekende blok, terugblikken op een degelijke verrichting. De elf van Bart Wilmssen zijn op deze vooravond van Pasen helaas niet opgestaan voor hun supporters, dat moest ook assistent Norbert Gadisseur meer dan schoorvoetend toegeven tijdens de persbabbel.

De hoop op een aangename, spannende en sportieve wedstrijd van nog 3.217 toeschouwers, zoals gewenst door stadionspeaker Daniël Vuylsteke, bleef in feite al bijna in het beginsignaal steken. De miniemen van Sparta L.O. (bij wie o.a. Mancunian Charni Ekangamene zijn eerste voetbalpasjes zette) beleefden hun moment de gloire even voor de aftrap. Eens die plichtpleging voorbij, wilde het niet bepaald vlotten. Oumar Diouck (ver naast) en Justice Wamfor met een kopbal aan de tweede paal (naast) lieten nog wel iets verhopen, maar al vlug herviel rood-wit in ongeorchestreerd breiwerk. De tegenstander zag het graag gebeuren. Kon ook een paar keer door de gelederen laveren. Dat gaf meteen de kans om te merken dat het niet echt snor zat in de rood-witte afweer. Sten Vandenbossche geraakte niet bij een voorzet van linksachter El Araichi. Romeo Van Dessel verwerkte in extremis in corner.

Koffi mocht aanleggen en nam alvast de maat van het Antwerpdoel. Halverwege de eerste helft combineerde Zinou Chergui, John Cofie en Guy Dufour over links. Oumar Diouck kopte de voorzet op halve hoogte voorlangs. Karel De Smet en Guy Dufour openden een lange rekening en moesten al van vroeg in de partij op hun gele tellen passen tussen het oplapwerk dat de bezoekers uit de Borinage zich gretig lieten welgevallen. Zo'n zes minuten gingen zo verloren en toch vond R.B.D.B. nog netjes de tijd om voor rusten op voorsprong te klimmen. Laï stuurde de vrijschop (na gele fout van Guy Dufour) in de kleine rechthoek, waar vrijgelaten El Araichi de korte hoek doorboorde (0-1). Koffi had nog graag een strafschop als toetje bovenop gekregen, maar moest zich tevreden stellen met een boeking. Savigny volgde dat slechte voorbeeld als hij Oumar Diouck in blessuretijd neerhaalde. Na de kampwissel zou de jonge spits niet meer weerkeren.

Ook Romeo Van Dessel keerde niet weer. Justice Wamfor schoof de verdediging in. Benjamin Lambot nam de middencirkel over. De Waals-Brabander probeerde vuur in de ploeg te brengen en liep daarbij al vlug tegen een karton aan. Hij is meteen toe aan verplichte rust op woensdag. El Barkaoui (voor de pauze in de achterlijn t.v.v. de aangeslagen Nibombe, nadien opgeschoven naar de middellijn) stuurde de navolgende vrijschop in de korte hoek. De vijftien meegereisde groenwitte fans mochten het thuisfront opnieuw verblijden. De inspiratie leek nu helemaal over. Na het derde doelpunt van Koffi die zomaar de bal uit de voeten van Karel De Smet mocht vissen, ging het Antwerppubliek in de tegenaanval. Coach Bart Wilmssen en zijn wedstrijdkern moesten het eens te meer en terecht ontgelden.

"We zijn bijzonder dankbaar voor de steun van het publiek, al lijkt het er op dat het team met de druk van zoveel volk niet omkan", vertelde assistent Norbert Gadisseur achteraf voor de verzamelde pers. Dat bleek ook, want in het resterende kwart slaagde de Bosuilelf er wel in doelman Dutoit aan het werk te zetten, maar niet een keer echt te bedreigen. Freddy Mombongo-Dues mocht vrolijk zijn kans gaan op vrije trap, maar kende evenmin succes. Hoofdcoach Bart Wilmssen trok onmiddellijk na de wedstrijd huiswaarts en kreeg van AD Paul Heylen een publieke reprimande voor zoveel gebrek aan moed. "En laat je fans maar in de steek", golfde als een banbliksem uit 3.217 ontgoochelde kelen tot een stuk in de nacht door een ijzig verlaten Bosuilstadion...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 07/04/2012)

Statistieken

R. Antwerp F.C. R. Boussu Dour Bor.

Elftallen

1 Sten Vandenbossche
16 George Blay
3 Romeo Van Dessel
6 Karel De Smet (K)
14 Zinou Chergui
7 Bruno Carvalho
5 Justice Wamfor
20 Guy Dufour
9 John Cofie
19 Freddy Mombongo-Dues
99 Oumar Diouck
1 William Dutoit
2 Christophe Préseaux
31 Daré Nibombe
20 Anthony Savigny (K)
88 Chemcedine El Araichi
10 Hicham El Morabit
21 Jean Fassin
7 Samuel Robail
8 Lorenzo Laï
12 Devann Yao
33 Jean-Romaric Koffi

Wissels

45' 3 Romeo Van Dessel (uit)/
10 Andrei Ionescu (in)
 
45' 99 Oumar Diouck (uit)/
8 Benjamin Lambot (in)
 
75' 6 Karel De Smet (uit)/
2 Thomas Phibel (in)
 
31 Daré Nibombe (uit)/
54 Rachid El Barkaoui (in)
42'
 
12 Devann Yao (uit)/
24 Anthony Delplace (in)
70'
 
7 Samuel Robail (uit)/
22 Alexandre Lauriente (in)
73'
 

Begin Match
26' Karel De Smet      
35' Guy Dufour      
      Chemcedine El Araichi 0-1 36'
      Jean-Romaric Koffi 40'
      Anthony Savigny 44'
Ruststand 0-1
51' Benjamin Lambot      
      Rachid El Barkaoui 0-2 52'
54' Bruno Carvalho      
57' Zinou Chergui      
      Jean-Romaric Koffi 0-3 70'
90' Eindstand 0-3 90'
TERUG