Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. R.W.S. Woluwe F.C.
2 2
31.03.2012 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Karim Saadouni

Lijnrechters:
Yves De Neve - Christophe Berbiers
Toeschouwers: 3227

Wedstrijdverslag

Karakter of creativiteit, moeilijke keuze!

Eigen bericht - Bezoekend coach Mazzu had noodgedwongen aan zijn elftal moeten sleutelen vanwege een dubbele schorsing en nog enkele blessures en kwam met een verjongde ploeg aan de aftrap. Ook R Antwerp was fysiek noch mentaal ongeschonden uit de vorige confrontatie, die met AFC Tubize, gekomen. Théo Defourny, dat was op de wedstrijdavond al duidelijk, mocht zich opmaken voor een (langere) herstelperiode en kreeg vanaf zondag prompt het gezelschap van Marvin Peersman in het medisch cabinet. Voor de verdediger wenkt zelfs de operatietafel, zoveel is inmiddels duidelijk. Karel De Smet had deze week af te rekenen met een hardnekkige ziektetoestand en haalde evenmin de wedstrijdvoorbereiding. Antwerpcoach Bart Wilmssen had dus keuzes te maken, de alternatieven evenwel schaars. Sten Vandenbossche mocht na zijn korte debuut op de Bosuil, net als Thomas Phibel (in combinatie met Romeo Van Dessel) en Oumar Diouck, toewerken naar een basisplaats, de eerste in zijn prille carrière. Die andere jonge doelman Jeroen Hofmans, nam een zitje in de dug-out in samen met Andrei Ionescu, Guy Dufour en nieuwingetekende Salomon Nirisarike. "Drastische keuze voor karakterspelers in de plaats van creativiteit", verduidelijkte Bart Wilmssen achteraf tijdens het persmoment.

R Antwerp FC had de aftrap, bezoeker RWS Woluwe richtte, met tribune 3 in de rug, weliswaar het eerste schot richting Antwerpdoel, toch kon Sten Vandenbossche rustig meester worden over de innerlijke onrust die met zo'n groot debuut op het heilige gras van zijn voedsterclub gepaard gaat. Rood-wit wendde inderdaad vlug de steven. Ogen gericht op Zinou Chergui en John Cofie. Het duo bestormde de linkerflank om al heel vlug langs Benjamin Lambot uit te komen bij Bruno Carvalho. John Cofie ontregelde de verdediging aan de tweede paal. De rechtspoot centerde en doelman Devriendt tastte mis. Freddy Mombongo-Dues legde zijn derde van het seizoen in het mandje. Hoewel weer met zo'n zeshonderd kelen minder, ging het volume aardig crescendo. De hoop op een mooie zege was gewekt, zeker als Bruno Carvalho een door Oumar Diouck afgedwongen corner op het voorhoofd schilderde van Thomas Phibel. De centrale verdediger zag zijn bom af de dwarsbalk achter, op of voor de lijn wegketsen. De wedstrijdleiding reageerde pas bij een volgende foutieve ingreep op John Cofie. De beelden stelden Karim Saadouni en zijn assistent dit keer wel in het gelijk. Coach Bart Wilmssen nam deze fase uiteraard mee in zijn wedstrijdbespreking.

Volgde al vlug een nieuwe corner, de kopslag van Benjamin Lambot werd afgeweerd. Weggestuurd door John Cofie richtte Freddy Mombongo naast en werd tevens in de buitenspelval gevangen. Halverwege de eerste periode was daar plots een vrijschop van een specialist. Bryssinck knalde de wolken tegemoet. Terwijl het licht (bijna) overal te lande op uitzondering van de voetbaltempels uitging als afsluiter van 'wereld aarde dag', bleef er voor beide teams nog een heel eind te gaan. Sten Vandenbossche spurtte om buiten de rechthoek te ontzetten voor de aanstormende Bilstein. Het applaus voor de jonge doelman, mondde uit in publieke hoon als bij een zestigmeterpass van Romeo Van Dessel de spurtende Freddy Mombongo-Dues ten onrechte werd afgevlagd. Beide ploegen forceerden elk nog een hoekschop voor inrukken, waarbij doelman Sten Vandenbossche zich opnieuw klemvast toonde. Aan de overkant zag Oumar Diouck zijn schot uit de draai, voorlangs schichten. Rusten met een smalle, maar logische rood-witte voorsprong.

Paul Heylen was tijdens de break niet overtuigd van de goede afloop en gelijk kreeg de AD. Precies een uur na de openingstreffer, werd balverlies van Justice Wamfor afgestraft. Guerenne aan de haal en via onderkant lat, zocht de bal dit keer wel de tent op (1-1). Coach Bart Wilmssen nam ook deze fase mee naar de persbabbel. Zijn team was alvast even van slag. Weer loodste het publiek het team door die moeilijke periode. Benjamin Lambot zorgde ei zo na voor een nieuwe bonus, maar richtte in de vlucht over het doel van Devriendt. De vuisten van Sten Vandenbossche behoedden zijn ploeg vervolgens voor achterstand. Linksachter Loeman Gaby had de handen behoorlijk vol aan Bruno Carvalho, het schot van de rechtspoot werd spectaculair uit de korte hoek gehaald door de bezoekende doelman. Benjamin Lambot verplichtte diezelfde Devriendt tot een redding in twee tijden. Tegen de schuiver van Freddy Mombongo-Dues stond hij evenwel machteloos. Zinou Chergui opende indirect voor de spits, die net het juiste gaatje tussen een bos aan benen vond (2-1). Weer ging het volume de hoogte in.

Het vertrouwen groeide. Guy Dufour werd gestuurd om het laatste kwart van de partij mee gestalte geven. Nog voor Andrei Ionescu zijn opwachting maakte, zag het team hoe linksachter Loemba Gaby uithaalde en een beetje onverwacht de Bosuilboys de bonus uit handen rukte. Twee keer nog harkte rood-wit via Bruno Carvalho en Freddy Mombongo de zege bijna binnen. R Antwerp FC bleef echter opnieuw steken op een onbevredigend gelijkspel in eigen huis. Bezoekend coach Mazzu haalde achteraf superlatieven boven om de prestatie van zijn jonge elftal te roemen, enige vorm van overdrijving was hierbij aan de orde. Coach Bart Wilmssen mocht dan de driepunter claimen op basis van vechtlust en werkkracht van zijn spelers, weer bleef de verhoopte beloning uit...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 31/03/2012)

Statistieken

R. Antwerp F.C. R.W.S. Woluwe F.C.

Elftallen

21 Sten Vandenbossche
16 George Blay
2 Thomas Phibel
3 Romeo Van Dessel
14 Zinou Chergui
7 Bruno Carvalho
8 Benjamin Lambot
5 Justice Wamfor (K)
99 Oumar Diouck
19 Freddy Mombongo-Dues
9 John Cofie
24 Jérémy De Vriendt
2 Alexandre Bryssinck (K)
18 Gil Servaes
5 Maxime Chanot
12 Yannick Loemba Gaby
21 Tracy Mpati Bibuangu
20 Marc Crotteux
7 Steve Hercor
17 Frédéric Farin
10 Julien Guérenne
9 Gregory Bilstein

Wissels

72' 99 Oumar Diouck (uit)/
20 Guy Dufour (in)
 
84' 7 Bruno Carvalho (uit)/
10 Andrei Ionescu (in)
 
17 Frédéric Farin (uit)/
4 Saed Menebhi (in)
64'
 
9 Gregory Bilstein (uit)/
16 Frank Ngoma (in)
77'
 

Begin Match
7' Freddy Mombongo-Dues 1-0      
Ruststand 1-0
      Julien Guérenne 1-1 51'
71' Freddy Mombongo-Dues 2-1      
      Yannick Loemba Gaby 2-2 79'
90' Eindstand 2-2 90'
TERUG