Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

S.K. Sint-Niklaas R. Antwerp F.C.
2 1
22.01.2012 Plaats: Meesterstraat

Scheidsrechter: Gerd Bylois

Lijnrechters:
Lieven Verheyen - Karel De Rocker
Toeschouwers: 2.800

Wedstrijdverslag

Glouftsis haalt zijn gram

Eigen bericht - Het nieuwgevormde rood-witte team, voor het eerst zonder captain Kevin Oris, is zeer tot ongenoegen van coach Bart Wilmssen op een serieuze bec-de-gaz gelopen in de Meesterstraat. Assistent Norbert Gadisseur moest tijdens het perspraatje inderdaad zijn meerdere erkennen in Alex Czerniatynksi die na deze partij met een knappe zeven op negen zat te blinken. R Antwerp FC mocht dan tegen CS Visé een mooie verrichting hebben gebracht, dixit de SKSN-coach, dat betekende voor zijn elf, Stavros Glouftsis niet in het minst, enkel een bijkomende motivatie om het ruim aanwezige publiek wat te tonen. Het geelblauwe Wase heir was inderdaad uitgelopen om de jongens van Czernia te steunen in de strijd om het behoud en ook de bezoekende clan was ruim vertegenwoordigd, al werden de rood-witte supporters slechts karig beloond voor hun inspanningen.

Enige spits John Cofie kreeg steun vanuit Manchester in de persoon van Warren Joyce, die in gezelschap van clubsecretaris Paul Bistiaux het roodwitte team achterna reisde. Antwerpcoach Bart Wilmssen stuurde de jonge Mancunian de spits in en liet Justice Wamfor voor het eerst los in een overvol middenveld. Marvin Peersman en Christophe Meyers moesten de buitenkanten belopen, al was de rechtspoot weinig in zijn toegewezen zone. George Blay completteerde de elf na een geslaagde test op vrijdag bij de (jonge) reserven. Rood-wit greep ook nu onmiddellijk naar de bal en kenden al vlug succes. De Klaasjes, zonder de geblesseerde Yannick Put, plooiden gewillig achteruit. Zinou Chergui werd over links foutief staande gehouden. Guy Dufour gooide de bal in een overvol strafschopgebied op de knikker van Karel De Smet en de nieuwbakken captain kopte binnen. SK even aangetikt, maar nog lang niet tegen het canvas. Bijna onmiddellijk kon Coulibaly uit een duel met Romeo Van Dessel aanleggen, maar hij lepelde de bal over het onverdedigbare Antwerpdoel. R Antwerp FC verlegde onmiddellijk de actie, maar de bezoekers kwamen maar moeizaam aan een schaarse mogelijkheid. Guy Dufour nam Ivan Willockx in het vizier, maar de brede borst van de ex-Bosuildoelman hield roodwit in twee tijden van succes. Aan de overkant maakte Coulibaly zich opnieuw vrij van Romeo Van Dessel, het schot van Vandermarliere scheerde bovenkant balk. Stavros Glouftsis lag op vinkenslag en eens vrijgespeeld over het roodwitte middenveld door Gaye, was er geen houden meer aan. De ex-Bosuilaanvaller stak de vijandelijke speelhelft over en klopte Antwerpdoelman Théo Defourny (1-1).

Hoewel Antwerpcoach Bart Wilmssen met Tosin Dosunmu het aanvallende compartiment verstevigde, kwamen de Klaasjes het snedigst uit de kleedkamers. Petrovic schoot naast en Gaye joeg zijn poging naar het wolkendek. Benjamin Lambot, door de aanwezigheid van alomtegenwoordigde Justice Wamfor wat naar de kant geduwd, ging na een halve solo zijn kans, maar de uithaal streelde de bovenkant van de dwarsbalk van Ivan Willockx. En nog meer gevaar richting geel-blauw doel als Guy Dufour naast de verkeerde kant van de staak pegelde. Een ongelukkige actie tussen George Blay en Christophe Meyers bracht Théo Defourny in moeilijkheden. De Bosuilportier ranselde de poging van Koulibaly uit zijn doelvalk. Niet veel later mocht Petrovic opnieuw naar het hoekje na een fraaie vrijetrap van Delanoy richting rechterbovenhoek. Vertonghen klom hoger de de roodwitte torens en kopte aan de tweede paal binnen (2-1). De onverhoopte tussenstand stond op het scorebord van de Meesterstraat te blinken. De ingevallen Oumar Diouck kwam vervolgens de voet van doelman Willockx tegen, de rebound van John Cofie werd ongenadig afgevlagd. Thomas Phibel kwam mee het rood-witte slotoffensief gestalte geven. Liefst zeven hoekschoppen wisten de bezoekers nog te versieren. Oumar Diouck joeg zijn kans over het doel. Doelman Ivan Willockx pakte in de allerlaatste sekonden uit met een meesterlijke redding op kopbal van Romeo Van Dessel en hield de driepunter mee vast.

Vreugde in het huis, woorden van lof van coach Alex Czerniatynski voor 'vijand' en vooral vriend, maar ook een forse waarschuwing voor het zegedronken SK Sint-Niklaas. Assistent Norbert Gadisseur verving zijn felgeplaagde hoofdcoach tijdens de persbabbel en stelde mee het gemis aan Kevin Oris vast...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 22/01/2012)

Statistieken

S.K. Sint-Niklaas R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Ivan Willockx (K)
8 Sven Delanoy
4 Steven Schurmann
15 Lode Vertonghen
5 Marko Petrovic
6 Jonas Vandermarliere
16 Roy Mauro
25 Malik Gaye
17 Pan Pierre Koulibaly
9 Henri Munyaneza
14 Stavros Glouftsis
21 Théo Defourny
16 George Blay
3 Romeo Van Dessel
6 Karel De Smet (K)
14 Zinou Chergui
22 Christophe Meyers
8 Benjamin Lambot
29 Justice Wamfor
43 Marvin Peersman
20 Guy Dufour
9 John Cofie

Wissels

43 Marvin Peersman (uit)/
15 Tosin Dosunmu (in)
46'
 
22 Christophe Meyers (uit)/
99 Oumar Diouck (in)
71'
 
16 George Blay (uit)/
2 Thomas Phibel (in)
86'
 

Begin Match
      Karel De Smet 0-1 9'
39' Stavros Glouftsis 1-1      
Ruststand 1-1
71' Lode Vertonghen 2-1      
74' Henri Munyaneza      
      Thomas Phibel 87'
90' Eindstand 2-1 90'
TERUG