Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. R.C.S. Visé
3 1
14.01.2012 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Thierry Derycke

Lijnrechters:
Raphaël Maeck - Geert Simoens
Toeschouwers: 6607

Wedstrijdverslag

Ploeg in beweging

Eigen bericht - De wedstrijd duurde net lang genoeg om Kevin Oris na zijn drieklapper tegen het ambitieuze CS Visé een (laatste?) applausvervanging te geven. Om John Cofie (assist voor het derde doelpunt) of Marvin Peersman (assist voor eerste en tweede doelpunt!) te laten delen in hetzelfde vreugde-exploot vanop de Bosuilbanken, werd helaas net een sekonde te lang geaarzeld. Daarmee zijn de drie van de vele absolute roodwitte uitblinkers genoemd. Gevraagd naar de directe sportieve toekomst van de topschutter op de Bosuil, kon coach Bart Wilmssen niks anders dan het mogelijke vertrek van Kevin Oris en/of Benjamin Lambot betreuren. De geruchten werden noch ontkend noch bevestigd, maar zijn mogelijk wel een rem op de sportieve plannen en ambities voor de komende vier maanden. Zo eindigde een geslaagde sportieve opener van het kalenderjaar in het Bosuilstadion, uiteindelijk toch een beetje in mineur, al heeft het Antwerpvolk John Cofie voor het eerst en allicht niet voor het laatst bedolven onder publieke goedkeuring. De jonge Brit heeft inderdaad een deel van zijn (aangekondigde) talent getoond. En met Justice Wamfor en George Blay in de aanbieding, houdt Bart Wilmssen nog een paar wisseloplossingen voor de volgende opdracht achter de hand...

De technische staf had voor deze ontmoeting met CS Visé gerekend met de onbeschikbaarheid van de nieuwelingen Justice Wamfor (niet speelgerechtigd) en Bruno Carvalho (geblesseerd) en gevestigde waarden Denis Viane en George Blay. De alternatieven op rechtsachter niet dik gezaaid na de eerdere experimenten met Thomas Phibel en Romeo Van Dessel, zakte Christophe Meyers door naar die positie. Romeo Van Dessel vormde duo met Karel De Smet in hart van de roodwitte afweer. Marvin Peersman werd terecht bevestigd in zijn rol links boven de middellijn, al kwam de linkspoot tijdens een moeilijk begin in het oog van publieke afkeur te liggen. CS Visé, niet op volle sterkte door o.a. schorsing van linkspoot Emmanuel Françoise, liet zich nogal makkelijk indrukken op de eigen speelhelft. Ondanks het roodwitte initiatief werd doelman Ingrasia pas rond de tiende minuut mikpunt van een vervaarlijk botsende uithaal van Andrei Ionescu. Helaas, meteen ook het laatste wapenfeit van de jonge spelmaker, want even later moest hij zich laten vervangen vanwege een geblokkeerde heup. Daar waar iedereen een offensieve wissel met Tosin Dosunmu of Oumar Diouck verwachtte, kwam Thomas Phibel het team in op rechtsachter, Christophe Meyers opereerde rechts van nieuwe 'nummer tien' Guy Dufour, zodat Benjamin Lambot een beetje in niemandsland terecht kwam.

Grote emotie rond de twintigste minuut als een doorbraak van Guy Dufour richting Kevin Oris centimeters voor de lijn weggeveegd werd door Rentmeister. De schietkans van Romeo Van Dessel ging het wolkendek tegemoet. Zo rond de drieëntwintigste minuut kwam Antwerpdoelman Théo Defourny voor het eerst in beeld als hij stormenderhand (Cheik) Coulibaly de bal afhandig maakte. De Visétois liet zich in navolging van zijn ploeggenoten grondig behandelen van de opgelopen 'schade'. Ondertussen kreeg John Cofie de handen flink op elkaar, zijn schot stuiterde via de voet van doelman Ingrasia tot bij Kevin Oris die de bal naast devieerde. Marvin Peersman moest nog eenmaal oefenen op zijn flankvoorzet, want bij de volgende bereikte hij de tweede paal, waar Kevin Oris in de vlucht binnen trapte (1-0). Meteen de ruststand, want ook de opgelopen achterstand inspireerde de bezoekers niet om hun egelstelling te verlaten.

Dat gebeurde verrassend genoeg wel bij het begin van de tweede helft. Inderdaad, de jongens van coach Dominissini claimden enkele minuten het initiatief. Offensief wat klaarmaken lukte helaas maar heel gedeeltelijk. Eerste hoekschop van een kleine reeks was opnieuw voor Guy Dufour. De blauwwitte verdediging durfde het zomaar aan John Cofie buiten het spel te zetten. Even later nog een tweede keer ook. Théo Defourny moest simpel de handen uitsteken om een vrijschop van Lecomte vanop een gevaarlijk plekje vast te grijpen. Het Waalse stormpje was al een paar minuten gaan liggen als Marvin Peersman uit een vierhoekscombinatie met Benjamin Lambot, John Cofie en Zinou Chergui de bal in de zestien kon droppen, waar Kevin Oris simpel kon binnen werken. In de reactie na de bezoekende spelherneming, moest Théo Defourny Siamsir het scoren beletten. Meteen diens laatste wapenfeit, want daar verscheen Vonder Putten om even later samen met de ploegmaats de aansluitingstreffer te vieren. Linksachter Moia met het goudgele schoeisel trapte de corner en bereikte indirect Twabalamony die niet aarzelfde om Théo Defourny te grazen te nemen. Het stadion hield even de adem in, maar de rood-witte verdediging kroop na dit tegendoelpunt 'op stilstaande faze' onmiddellijk recht.

Rentmeister mocht bijna onbestraft aan John Cofie gaan hangen, maar vloog na een wat drieste fout tegen Guy Dufour even later toch op de bon. Voorlopig geen derde voor Kevin Oris: de spits kopte de vrijschop van Guy Dufour vol op de linkerpaal. Weggestuurd door Christophe Meyers, ging Kevin de topschutter over de verdediging, maar stuurde zijn schot over de dwarsbalk. Ingrassia greep de krachtige kopbal van Karel De Smet na hoekschop van Guy Dufour vast. Even later moest de bezoekende doelman zich nog een derde keer gewonnen geven. John Cofie pikte het balverlies van CS Visé op, stuurde Kevin Oris slim door de blauwwitte afweergordel en de spits knalde zijn derde van de avond op de tabellen. Even later voegde debutant John Cofie er nog bijna een vierde treffer aan toe, doelman Ingrasia redde in twee keer het schot uit stand. Tijdens het slotoffensiefje van de bezoekers moest Théo Defourny nog een keer ingrijpen op inzet van Mirvic. De truk met de tweevoudige applauswissel van coach Bart Wilmssen in blessuretijd mislukte jammerlijk. Kevin Oris kon wel nog zijn aanvoerdersband overdragen aan Karel De Smet. Oumar Diouck kwam zo nog aan welgeteld 15 sekonden speeltijd, Tosin Dosunmu bleef aan de zijlijn plakken...

De Visé-coach loofde middels een (Franstalige) tolk zijn jongens voor het moedige verweer, maar met nul op zes uit de laatste twee optredens zakt de ambitieuze Luikse club stilaan weg uit de sub-top. R Antwerp FC doet opnieuw een klein stapje vooruit, maar zoals ook Bart Wilmssen opmerkte: de ploeg is (met het mogelijke vertrek van Kevin Oris en/of Benjamin Lambot) volop in beweging. Ook in het meest ongunstige geval, wil zijn groep knokken voor dat felbegeerde eindrondeticket!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPORTER Online - 14/01/2012)

Statistieken

R. Antwerp F.C. R.C.S. Visé

Elftallen

21 Théo Defourny
22 Christophe Meyers
3 Romeo Van Dessel
6 Karel De Smet
14 Zinou Chergui
4 Andrei Ionescu
8 Benjamin Lambot
20 Guy Dufour
43 Marvin Peersman
18 John Cofie
10 Kevin Oris (K)
88 Giuseppe Ingrasia
4 Marrin Lacroix
30 Jeffrey Rentmeister
3 Damir Mirvic
22 Massimo Moia
17 Gregory Grisez
6 Frederico Conti
11 Raphael Lecomte (K)
77 Alam Syamsir
25 Cheik Coulibaly
27 Mateo Prandelli

Wissels

15' 4 Andrei Ionescu (uit)/
2 Thomas Phibel (in)
 
90' 10 Kevin Oris (uit)/
99 Oumar Diouck (in)
 
6 Frederico Conti (uit)/
18 Alfin Tuasalamony (in)
31'
 
77 Alam Syamsir (uit)/
10 Gerardo Vonder Putten (in)
64'
 
4 Marrin Lacroix (uit)/
14 Redouane Zerzouri (in)
79'
 

Begin Match
37' Kevin Oris 1-0      
Ruststand 1-0
61' Kevin Oris 2-0      
      Alfin Tuasalamony 2-1 64'
      Jeffrey Rentmeister 65'
74' Kevin Oris 3-1      
86' Christophe Meyers      
93' Eindstand 3-1 93'
TERUG