Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Lommel United
2 1
17.12.2011 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Tim Pots

Lijnrechters:
Kris Messely - Patrick Plumes
Toeschouwers: 6159

Wedstrijdverslag

Benjamin Lambot opnieuw scherprechter

Eigen bericht - De traditie wil dat Kevin Oris op uitzondering van RAEC Mons tegen al zijn gewezen clubs de weg naar de netten weet te vinden. Goede gewoontes vragen om bevestiging, want de sturmer loopt al enige tijd achter de beste vorm te zoeken. Extra moeilijke opgave voor de spits als schietschijf van onsportieve zangkoren van het Lommelse supportersvak, al stond hij uiteraard niet als enige ex-Lommelnaar in het roodwitte kamp. Bart Wilmssen verkoos verrassend het loopvermogen en de duelkracht van Marvin Peersman op links boven een maatje aan de zijde van de aanvaller. Tosin Dosunmu en Oumar Diouck belandden samen met Kevin Wauthy en Thomas Phibel in de dug-out. Christophe Meyers aan de buitenkant op de rechts was een tweede ingreep waarmee de Antwerpcoach vriend en tegenstander verraste. Geen weer om een hond door te jagen, al kregen de zesduizend aanwezigen en de volgers op het Belgacom-thuisfront wel vanaf het begin waar voor het geld.

De Great Old mocht met de aanmoedigingen van tribune drie in de rug de partij op gang trappen. De krachtsverhoudingen bekend, kwam er geen studieronde aan te pas. Er zat onmiddellijk drive in de partij, Guy Dufour en Molenberghs liepen zich evenwel onmiddellijk in de buitenspelval vast. Andrei Ionescu stelde zich onmiddellijk gevaarlijk aan, doelman Thoelen was ter plaatse. Debauve probeerde van ver het doel van Théo Defourny onder vuur te nemen, maar verloor onderweg de juiste richting. Boeiend samenspel, maar het was even wachten op een dichtere poging. Kevin Oris kreeg aangespeeld van Christophe Meyers en mikte vanuit de halve draai nipt naast. Lommel United antwoordde via Cerigioni, de vervanger van de geschorste Meeus. Ryckx verslikte zich in de bal en tikte onoordeelkundig richting eigen doelman. Kevin Oris aan de haal. Doelman Thoelen voorbijgelopen. Het schot belandde tot ontzetting van velen aan de verkeerde kant van de staak van een geheel ledige goal.

De Lommel-aanhang mocht nog een keer een afgezaagd deuntje ten gehore brengen, maar werd vervolgens toch door de realiteit achterhaald. George Blay onderschepte Ryckx en dan ging het gestaag, zij het niet vliegensvlug, via Benjamin Lambot en Denis Viane naar de rechterflank Andrei Ionescu. Afgeblokt belandde het schot van Kevin Oris op het rechtercornerpunt. Guy Dufour stuurde centraal, het voorhoofd van Kevin Oris verlengde, Denis Viane schoof ongenadig binnen (1-0). Opnieuw brak een verdediger de ban. De bezoekers hadden enige tijd nodig om van de tik te herstellen. Echte kansen gaven ze weliswaar niet weg, maar ze speelden wel in de verdrukking. Antwerpdoelman Théo Defourny kwam nauwelijks in het stuk voor, maar kon desondanks niet verhinderen dat Molenberghs over rechts zijn verdediging uit verband speelde om vervolgens aan de tweede paal Davy Brouwers te vinden die poepsimpel de gelijkmaker nette. Het gejuich nauwelijks uitgestorven of Kevin Oris dwong opnieuw een hoekschop af die hij zelf voorbij Thoelen knalde.

Controle met de hand, oordeelde scheidsrechter Tim Pots en dus ging het feestje niet door. Kevin Oris joeg nog een keer een rilling door het bezoekersvak, maar de afwerking spatte op de dwarslat. Rusten met een wat onvoldane gelijke stand.

Met Oumar Diouck (i.p.v. Marvin Peersman) kreeg de spits na de kampwissel extra vernuft aan zijn zijde. Benjamin Lambot probeerde al vlug zijn schot te oefenen, maar kreeg te weinig snelheid in het watergladde projectiel. Zinou Chergui joeg de bal in de zestien, Kevin Oris kopte voorlangs. De bezoekers probeerden vanachteruit Cerigioni te bereiken. Het schot van Brouwers ging hoog over. Andrei Ionescu bracht samen met Guy Dufour over links vaart in de roodwitte acties. Kevin Oris kopte de assist langs de buitenkant van de paal. Oumar Diouck joeg Benjamin Lambot aan, de buitenspelval klapte opnieuw open. Bijna halverwege de tweede periode met ongewijzigde stand, toch bleef R Antwerp FC geduldig. Benjamin Lambot kopte over het doel. De inbreng van Thomas Phibel op rechtsachter hield inderdaad een risico in tegen Vanaken & co, maar roodwit bleef wel aan zet. Veel was er inderdaad niet nodig. Een vrijschop van Kevin Oris randje zestien meter, na fout op Oumar Diouck, zocht de buitenkant van de staak.

De spits dwong vervolgens doelman Thoelen tot een wel erg forse gestrekte redding. Andrei Ionescu joeg in de vlucht de tweede paal voorbij. Ook Cerigioni kon zijn poging niet kaderen. Zo leek het steeds meer op remise te zullen eindigen, tot Benjamin Lambot een slecht onzette voorzet van Thomas Phibel zomaar in het dak van doel stuurde. Het stadion in lichterlaaie. Zinou Chergui moest in het slotoffensief van bezoeker L.U. nog een gele kaart voor lief nemen, terwijl doelman Théo Defourny tot drie keer toe in enkele sekonden redding moest brengen. Het botsende schot van invaller Ziriouai met de vuist in corner afgeweerd, moest hij de vallende kopbal van Brouwers met de voet ontzetten om vervolgens op handen en voeten de rebound van Delande te klemmen. Bart Wilmssen klimt met twaalf op vijftien de top vijf binnen, maar heeft samen met zijn spelers en de onvergelijkbare achterban nog een moeilijke opdracht tegen KAS Eupen af te werken voor de feestdagen er echt aan komen...

Kevin Oris weet zich alvast van de steun van zijn trainer verzekerd tot... hij opnieuw scoort!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 17/12/2011)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Lommel United

Elftallen

21 Théo Defourny
16 George Blay
17 Denis Viane
6 Karel De Smet
14 Zinou Chergui
20 Guy Dufour
8 Benjamin Lambot
22 Christophe Meyers
43 Marvin Peersman
4 Andrei Ionescu
10 Kevin Oris (K)
1 Yannick Thoelen
19 Toon Lenaerts
16 Sam Vanaken
4 Christoph Delande (K)
5 Jelle Ryckx
6 Jérôme Colinet
14 Ken Debauve
17 Jarno Molenberghs
10 Hans Vanaken
9 Alessandro Cerigioni
18 Davy Brouwers

Wissels

46' 43 Marvin Peersman (uit)/
99 Oumar Diouck (in)
 
72' 16 George Blay (uit)/
2 Thomas Phibel (in)
 
83' 4 Andrei Ionescu (uit)/
15 Tosin Dosunmu (in)
 
14 Ken Debauve (uit)/
8 Ken van Mierlo (in)
55'
 
19 Toon Lenaerts (uit)/
2 Mike De Koninck (in)
69'
 
6 Jérôme Colinet (uit)/
7 Abder Ziriouai (in)
79'
 

Begin Match
23' Denis Viane 1-0      
      Davy Brouwers 1-1 32'
      Ken Debauve 35'
Ruststand 1-1
87' Benjamin Lambot 2-1      
      Jelle Ryckx 87'
88' Zinou Chergui      
94' Eindstand 2-1 94'
TERUG