Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Sp. du Pays de Charleroi
1 0
27.11.2011 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Jurgen Brinckman

Lijnrechters:
Cedric Waroux - Jozef Carmeliet
Toeschouwers: 6.750

Wedstrijdverslag

Benjamin Lambot zet Bosuil in lichterlaaie

Eigen bericht - Na een bijzonder povere start kreeg Tibor Balog het roer in handen in het Stade du Pays de Charleroi. Het was voor de interim-coach en zijn voorzitter Abbas Bayat het begin van een ware metamorfose. Het sukkelparcours beëindigd, spurtte de club uit de Borinage zowaar naar de top, enkel het (voorlopig) nog (bijna) ongenaakbare KAS Eupen gaat ze nog vooraf in de rangschikking. De Bosuil was in afwachting van de komst van de reeksrevelatie aardig volgelopen, die bijna vijfhonderd bezoekende fans konden er ook nog wel bij. De roodwitte fans stonden als een man achter Bart Wilmssen, nadat de selectie de voorgaande week de driepunter was gaan ophalen bezuiden de grens. De nieuwe hoofdcoach en zijn groep konden de steun goed gebruiken, want de voorbereiding voor de topper van deze zondag was niet zonder averij verlopen.

Net nu hij een nieuwe stek in de ploeg gevonden had, raakte Romeo Van Dessel helaas helemaal onklaar voor de dienst. Christophe Meyers was zo met de juiste maten eerder dan (zelf?) verwacht aan heroptreden in de hoofdmacht toe en meteen dus een zware tegenstander. In tegenstelling tot een week eerder in het Stade Vedette, liepen Guy Dufour (op de tegenvoetse rechterflank), Oumar Diouck en Marvin Peersman deze zondag de goedheilig man tegemoet die samen met McDonalds de aftrap voor zijn rekening nam. Ook terug van lang weggeweest: Thomas Phibel kreeg net als Kevin Wauthy, Tosin Dosunmu en Andrei Ionescu een zitje naast zijn coach in de dug-out. Andrei Ionescu keerde inderdaad geblesseerd terug uit de Borinage. Rugklachten noopten hem tot een dagenlange doktersbehandeling en werd met slechts een training in de benen, fit genoeg bevonden om later in de partij eventueel een actieve rol te spelen.

De fraaie cijfers van de tegenstander in het achterhoofd opende de Great Old met verzorgd combinatiespel langs de rechterflank. Via Oumar Diouck en Guy Dufour bereikte rechtsachter George Blay spits Kevin Oris die zijn kopbal afgeblokt zag. Reekstopschutter Gueye sleepte er via het brede lichaam van Théo Defourny een eerste corner voor zijn kleuren uit. Milicevic trapte, Dznic kopte in het zijnet. Marvin Peersman tastte in een vooruitgeschoven positie de linkerflank af, zijn voorzet zwaaierde helaas het doel van Coqu voorbij. Milicevic stuurde zijn vrijschop voorlangs. De televisiekijkers die via Belgacom-tv mee aangeschoven waren, kregen dus wel wat te zien en er was nog meer fraais op komst. Kevin Oris verlengde de corner van Guy Dufour met de kop naast, terwijl Christophe Meyers de teruglegger van Kevin Oris buiten het kader schichtte.

De kopbal van Milicevic scheerde na een lang uitgesponnen bezoekende combinatie de dwarsbalk. Oumar Diouck liet zich herhaaldelijk bijzonder nuttig in de combinatie betrekken, de afwerking bleef helaas in de handen van doelman Coqu steken. De bezoekende doelman moest zich met de vuisten reppen om een vrijschop van Guy Dufour na een overstapje van Kevin Oris af te weren. Beste kans van de eerste periode was nog voor Oumar Diouck die vrijgespeeld in de zestien door Kevin oris, op doelman Coqu besloot. Coach Bart Wilmssen had wat graag de voorsprong dan al mee naar de kleedkamer genomen, maar moest zich tevreden stellen met de dubbel blanke gelijke stand na een onderhoudende eerste vijfenveertig minuten.

Ook in de openingsfaze van de tweede spelperiode kwamen de beide doelmannen geregeld in beeld. Marvin Peersman stelde Coqu nog voor de moeilijkste opgave, maar die redde het in twee tijden. De tweemansbuffer Lambot-Meyers hield het gevaar verre van de eigen goal en wat er toch tussendoor spurtte werd oordeelkundig door de roodwitte verdediging afgeweerd. George Blay dartelde over de flank, in zijn werk gesteund door Guy Dufour. De linkspoot haalde verrassend vanop afstand uit en de bal belandde via Bojovic in hoekschop. Guy Dufour stichtte verwarring in de zestien. Kevin Oris kopte door. Benjamin Lambot was on spot om aan de tweede paal de bal in doel te verlengen. Net geen uur gespeeld en de Great Old had de felbegeerde, luidbejubelde en verdiende voorsprong beet. Even later kwam Andrei Ionescu een handje toesteken. Het was net geen applausvervanging voor Oumar Diouck, hoewel de jongeling zijn deel van het werk behoorlijk goed had opgeknapt.

De invaller bewees alvast dat hij over al zijn beste mogelijkheden beschikte. Kumedor had het er behoorlijk lastig mee en liep tegen geel aan. De Karolo's probeerden nog wel wat terug te doen, schakelden via enkele gerichte wissels over op een driemansachterhoede, maar zagen de Great Old enkele keren dreigend op zich afkomen. Guy Dufour krulde vanuit een bijzonder moeilijke hoek op de dwarsbalk. Kevin Oris werd de bevrijder onthouden vanwege een ingebeelde fout op doelman Coqu met gele kaart bovenop. De Charleroi-doelman liet zich even later een tweede maal met de wonderspons behandelen. Het leek wel of zijn kleuren hadden een voorsprong te verdedigen. Roodwit speelde ook de vijf minuten extra-tijd die scheidsrechter Brinckman de bezoekers nog gunde, volwassen uit. Marvin Peersman werd net als Guy Dufour op een applausvervanging getrakteerd. Terwijl hun coach de roodwitte zege correct noemde, reageerden de zwartwitte fans op een bijzonder ongepaste en kwetsende manier op de nederlaag van hun team...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 27/11/2011)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Sp. du Pays de Charleroi

Elftallen

21 Théo Defourny
16 George Blay
6 Karel De Smet
17 Denis Viane
14 Zinou Chergui
20 Guy Dufour
8 Benjamin Lambot
22 Christophe Meyers
43 Marvin Peersman
99 Oumar Diouck
10 Kevin Oris (K)
29 Stéphane Coqu
8 Javier Francisco Martos
21 Mijusko Bojovic
3 Elvedin Dzinic
93 Jean-Christof Vergerolle
27 Ederson Tormena (K)
25 Abraham Kumedor
77 Danijel Milicevic
10 Herve Kage
17 Matija Smrekar
18 Moussa Gueye

Wissels

64' 99 Oumar Diouck (uit)/
4 Andrei Ionescu (in)
 
90' 20 Guy Dufour (uit)/
2 Thomas Phibel (in)
 
93' 43 Marvin Peersman (uit)/
15 Tosin Dosunmu (in)
 
17 Matija Smrekar (uit)/
16 Pedro Santa Cecilia (in)
64'
 
25 Abraham Kumedor (uit)/
26 Christoph Verbist (in)
80'
 
8 Javier Francisco Martos (uit)/
14 Samuel Fabris (in)
83'
 

Begin Match
37' Marvin Peersman      
      Javier Francisco Martos 42'
Ruststand 0-0
60' Benjamin Lambot 1-0      
      Abraham Kumedor 67'
87' Kevin Oris      
95' Eindstand 1-0 95'
TERUG