Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

KV RS Waasl.-SK Bev. R. Antwerp F.C.
1 0
23.10.2011 Plaats: Freethielstadion

Scheidsrechter: Christof Virant

Lijnrechters:
Gino De Belder - Patrick Van Ackere
Toeschouwers: 7500

Wedstrijdverslag

Lijnrechter velt onrechtvaardig vonnis

Eigen bericht - Niet toevallig siert Spencer Verbiest de cover van het Waasland-Beveren Magazine bij de komst van zijn ex-club naar de Freethiel. De Great Old stak overigens de Schelde over met Michaël Van Geele, bijna uitgegroeid tot vaste bankzitter en Marvin Peersman als vervanger van zieke Guy Dufour aan boord. De spelersgroep reisde overigens niet alleen. Vele honderden, zeg maar enkele duizenden Antwerpfans volgden in combi-ticketregeling karavaan of belandden heel alleen of in kleine groepjes op de comfortabele zitjes van de afgewerkte nieuwe zittribune. Dirk Geeraerdt wilde het dipje bij de fusieclub bezweren met liefst vier wijzigingen t.o.v. de vorige opdracht te Visé/Wezet. Antwerpcoach Bart De Roover schoof dus op links met Marvin Peersman en Zinou Chergui, omdat het niet anders kon. Onder de toeschouwers ook Patrick Goots als co-commentator bij de live-stream van nr10.be. Ook Emmerik De vriese kwam zijn gewezen ploegmaats aanmoedigen.

Na de stille minuut die uiliep in handgeklap, mocht KVRS de westrijd op gang trappen. Roodwit had de massa en het volume in de rug, maar moest in de aanvangsperiode achteruit en de Waaslandse storm ondergaan. Sarki poogde al vlug het pleit in het voordeel van de fusieclub te beslechten. Hij zorgde voor het eerste gevaartje. Zijn vrije trap schoot aan het kader voorbij, meteen gevolgd door een poging die naast het doel van Théo Defourny, van alle acteurs misschien wel de meest ongelukkige. Terwijl het terrein baadde in een zonnige warmte, stond hij in de schaduw van de tribune te koukleumen. Mooi toch hoe hij in laatste instantie de vallende bal van Seoudi uit zijn doelvlak ranselde. Pas na een kwartier meldde roodwit zich na balverlies van Paulussen aan de overkant. Antun Dunkovic trakteerde Tosin Dosunmu op een ideale bal. Mooie loopactie, maar het schot belandde in het zijnet. Gereputeerd schutter Onana, deze zomer ook in de belangstelling van R Antwerp FC, deed 'm dat even later na. Halverwege de periode was dat de wat flauwe tussenbalans. Veel beterschap zat er niet aan te komen, beide team deden hun uiterste best te volharden in de opgedragen organisatie.

Oud-speler Spencer Verbiest mocht dan de overhand halen op Kevin Oris, hij moest wel een corner weggeven aan Zinou Chergui. Benjamin Lambot kon in tweede instantie trappen, maar richtte naast. Beter leek het de voorzet van Tosin Dosunmu te zullen vergaan, maar Kevin Oris richtte op zijn beurt zijn kopslag naar de verkeerde kant van de staak. De poging van Zinou Chergui vanop afstand onderging hetzelfde lot. "Al wie da ni springt", kreeg niet alleen in het bezoekersvak navolging, ook op de grote zittribune kwam de roodwitte twaalfde man in beweging. Elke halve bezoekende actie werd luidkeels toegejuicht, zo ook de hoekschop van Antun Dunkovic die in handen van Clepkens belandde. Kiélo Lezi activeerde net voor rusten nog eenmaal Antwerpdoelman Théo Defourny. Doumbia kopte een vrijschop af de rechterflank tot slot helemaal naast. De 22 doken (niet helemaal naar de zin van Patrick Goots) de kleedkamers in met een ongewijzigde beginscore. De twee teams kwamen ook in ongewijzigde samenstelling terug.

De Great Old probeerde, allicht op instructie van coach Bart De Roover, dadelijk na de hervatting de wedstrijd open te breken. De bezoekers trokken inderdaad het tempo op en doelman Clepkens moest een verre botser van Andrei Ionescu neutraliseren. Bijna volle twee minuten, een hoekschop tussendoor bijgerekend, belegerden de bezoekers het Wase doel. Pechvogel Tosin Dosunmu zag zijn pegel op het houtwerk stranden, maar daarmee was het nog niet over. Andrei Ionescu bracht terug en ook Kevin Oris haalde nog een schot uit de voetbalschoenen. De Beverense afweer kreeg het even benauwd, maar bleef dank zij de vuisten van Clepkens overeind. Een korte corner, weggeven door Marvin Peerman, luidde activiteit op de andere helft in. De voorzet van Sarki zocht in de zestien een voet of been, niemand kwam er evenwel bij. Niet alleen verwarring bij de stadionomroeper bij de dubbele wissel van R Antwerp FC. Uiteindelijk waren het naar plan en inzicht van hun coach Antun Dunkovic en Tosin Dosunmu die hun plaats afstonden. Oumar Diouck mocht een aanvallende kaart trekken, terwijl Michaël Van Geele speelminuten tegen zijn ex-club kreeg.

En het beviel de beide spelers wel. Ze raakten al vlug betrokken in de roodwitte combinaties. Oumar Diouck legde enkele keren aan vanop afstand. Michäel Van Geele zette doelman Clepkens ook effectief aan het werk. Bij KVRS volgden de wissels in twee kort op mekaar volgende beurten. Sébastien Didier moest de druk komen verhogen, maar het was uiteindelijk het scheidsrechterlijke duo dat de uitkomst bepaalde. Een licht contact in rood-witte rechthoek belandde op de stip en Kiélo Lezi maakte dankbaar gebruik van het cadeau. Net als op Sclessin, besliste scheidsrechter Virant het opnieuw in het nadeel van R Antwerp FC. Met een van ingehouden woede verwrongen stem vertolkte Karel De Smet de rood-witte frustratie, terwijl Denis Viaene de blik al op de start van de tweede periode richtte. Kas Eupen lijkt nu al heel ver weg...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 23/10/2011)

Statistieken

KV RS Waasl.-SK Bev. R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Michael Clepkens
20 Jan Masureel
3 Kristof Lardenoit (K)
4 Spencer Verbiest
21 Ibrahima Diallo
8 Laurens Paulussen
25 Emmanuel Sarki
9 Mickael Seoudi
5 Kassim Doumbia
12 Hervé Onana
10 Jean-Paul Kielo-Lezi
21 Théo Defourny
16 George Blay
17 Denis Viane
6 Karel De Smet
43 Marvin Peersman
4 Andrei Ionescu
8 Benjamin Lambot
18 Antun Dunkovic
14 Zinou Chergui
15 Tosin Dosunmu
10 Kevin Oris (K)

Wissels

46' 9 Mickael Seoudi (uit)/
28 Sebastien Didier (in)
 
78' 25 Emmanuel Sarki (uit)/
15 Joachim Van Damme (in)
 
15 Tosin Dosunmu (uit)/
99 Oumar Diouck (in)
67'
 
18 Antun Dunkovic (uit)/
26 Michaël Van Geele (in)
68'
 
10 Kevin Oris (uit)/
3 Romeo Van Dessel (in)
88'
 

Begin Match
      Kevin Oris 28'
Ruststand 0-0
      Marvin Peersman 89'
90' Jean-Paul Kielo-Lezi
(penalty) 1-0
     
90' Eindstand 1-0 90'
TERUG