Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.V.K. Tienen
2 0
08.10.2011 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Dennis Higler

Lijnrechters:
Terry Hoekstra - Bart Grosveld
Toeschouwers: 6.007

Wedstrijdverslag

Karel De Smet of Alex Di Gregorio aan 't feest?

Eigen bericht - Voor twee spelers moest dit een bijzondere avond worden, want van kamp gewisseld tijdens de zomertransferperiode. Karel De Smet verdedigt sedert begin juni de roodwitte kleuren van R Antwerp FC. Alexandre Di Gregorio zocht emplooi dichter bij huis en kwam uit bij KVK Tienen en speelt vanavond voor het eerst in andere kleuren in vertrouwde omgeving. 't Moet gezegd, dat tenue in hemelsblauw staat 'm wel beeldig en aan sympathie heeft de ex-skipper nog niets ingeboet, maar de zege cadeau krijgen? Neen, dat was geen optie voor Karel De smet & co.! Het clubbestuur van KVK Tienen had te elfder ure nochtans nog een noodgreep uitgehaald door de spelersgroep met een nieuwe tweekoppige hoofdcoach naar Deurne-Noord te sturen. Bij R Antwerp FC keerde hoogopgeschoten Karel De Smet terug in de basis. Romeo Van Dessel moest zich na een voortreffelijke prestatie in Roeselare opnieuw verzoenen met een zitje op de bank samen met Kevin Wauthy, Oumar Diouck en MichaŽl Van Geele, voor elke linie dus een back-up. Immer populaire Hans-Peter Lehnhoff stond opnieuw aan de aftrap, maar liet de huidige generatie in handen van de in Belgenland totaal onbekende Nederlandse scheidsrechter Dennis J. Higler.

KVK Tienen kroop onmiddellijk met z'n elven in egelstelling, vast van plan weinig tot niets weg te geven. Toch gebeurde er al onmiddellijk een eerste corner van Guy Dufour en een langdurige combinatie uit de afvallende bal van de blauwwitte verdediging. Op het eerste gevaar was het wel even wachten, maar het waren er dan ook meteen twee dotten van kansen. Kevin Oris kon na fout op Antun Dunkovic met aanvankelijk voordeel, uithalen op de vuisten van Govoni. George Blay en Antun Dunkovic in de voorbereiding, Tosin Dosunmu zette de heerlijke mogelijkheid naast de 'lege' goal. Karel De Smet haalde Govoni ver uit zijn doel. De Tienense doelman moest met de voet redding brengen. Nog was KVK niet helemaal uit de zorgen, maar de corner van Guy Dufour leverde evenmin wat op. Bijna een kwartier ver en KVK had nauwelijks voet aan grond gehad op de roodwitte helft. Thťo Defourny stond werkeloos toe te kijken. Halverwege de periode klapte de buitenspelval voor het eerst. KVK had met Kevin Oris meteen een ferme prooi gevangen. Guy Dufour belandde op aangeven van Tosin Dosunmu op het dak van het doel.

Na de eerste echt degelijk en snel uitgevoerde omschakeling over de rechterflank, kwam het Antwerpdoel even onder dreiding. Audoor plaatste zijn schot voorlangs. Kevin Oris deed een nieuwe kopbalpoging, werd opnieuw in offside bevonden. In de achtergrond klonk een welgemeende smeekbede tot het scoren van een goal. Even leek Peeters op de afspraak na corner van Di Gregorio. Hij joeg zijn schot voorlangs, anders had R Antwerp FC nog verder van huis gestaan... Tijdens een kansenarm derde kwartier was er precies tijd voor enkele roodwitte corners, een gele kaart voor Benjamin Lambot en een schot op doel van Biatour dat doelman Thťo Defourny bijna voor het eerst tot handelen dwong. Kevin Oris sloot de periode, die zelfs twee minuten overtijd liep vanwege manifeste tijdsdiefstal van doelman Govoni, hors jeu af...

Nog net geen striemend protest, maar echt tevreden was niemand op de Bosuilbanken, of je zou dat oneven aantal bezoekende fans moeten meerekenen. De tweede periode trok zich al even landerig op gang. Roodwit had opnieuw al snel een corner beet en een tweede volgde weldra. Kevin Oris kopte aan de eerste paal naast. Geen van de dragende Antwerpspelers Andrei Ionescu, Guy Dufour of nog Antun Dunkovic speelde echt een fijnbesnaarde partij. Grote opwinding in de Tienense zestien bleef evenwel uit. Benjamin Lambot deed nog een poging, maar stuurde naast. KVK-interim-coach zag de match inzakken en wisselde prompt Biatour voor Matusiwa. De nieuweling spurtte door de 'buitenspelval', Thťo Defourny moest met bekwame spoed redding brengen met de voet. De eerste assistent kreeg het publiek over zich. Nog meer opwinding, oplopende ruzie in de zestien, fysiek protest zelfs vanwege bezoekend doelman Govoni lastens de Nederlandse scheidsrechter. De voorzet van rechtsachter George Blay raakte onderweg een hand, maar werd desalniettemin door klaarkijkende Oumar Diouck (pas op het terrein voor Tosin Dosunmu) tegen het touwwerk verlengd. De bal werd uit de netten gevist en belandde op de stip, zo oordeelde de scheidsrechter.

Vandenbergh werd volgeboekt weggestuurd en even later volgde doelman Govoni nadat hij net iets meer dan een Waalse scheldcannonade richting scheidsrechter afstak. De rust weergekeerd, joeg Kevin Oris feilloos in de linkerbenedenhoek voorbij een nutteloos grabbelende invallersdoelman Cochet. Te weten dat bij deze faze ervaren doelman Schuermans machteloos in de dug-out stond toe te kijken! Een zucht van opluchting ging door het stadion. De spanning ging evenwel opnieuw crescendo: pas met z'n negenen wilden de bezoekers eindelijk voetballen en dat deden ze meer dan behoorlijk. Oude rot Di Gregorio stuurde zijn troepen de vuurlinie in. Ook de komst van extra-buffer MichaŽl Van Geele kon de stormloop niet afremmen. Tweede keer pech voor jonge Oumar Diouck en zijn ontelbare fans. Ten tweede male werd een doelpunt van de jonge spits afgekeurd, dit keer voor nogal twijfelachtig buitenspel. Helemaal in blessuretijd bekroonde Antun Dunkovic na combinatie tussen Romeo Van Dessel en Kevin Oris zijn recente vaderschap met een eerste competitiedoelpunt in roodwit shirt. RAFC.tv registreerde de uiteenlopende reacties van de beide coaches op de voetbalavond in het Bosuilstadion.

Niet Alexandre Di Gregorio, maar wel Karel De Smet mocht een bescheiden feestje vieren...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 08/10/2011)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.V.K. Tienen

Elftallen

21 Thťo Defourny
16 George Blay
17 Denis Viane
6 Karel De Smet
14 Zinou Chergui
4 Andrei Ionescu
8 Benjamin Lambot
20 Guy Dufour
18 Antun Dunkovic
15 Tosin Dosunmu
10 Kevin Oris (K)
20 Ludovic Govoni
6 Steven Vandenbergh
19 Lennert Vanherberghen
2 Sven Vandeput
5 Gaetan Audoor
23 Jonas Bogaerts
27 Rocky Peeters
22 Alexandre Di Gregorio (K)
8 Siegerd Degeling
3 Gilles Collin
11 Arnaud Biatour

Wissels

70' 15 Tosin Dosunmu (uit)/
99 Oumar Diouck (in)
 
86' 4 Andrei Ionescu (uit)/
26 MichaŽl Van Geele (in)
 
87' 20 Guy Dufour (uit)/
3 Romeo Van Dessel (in)
 
11 Arnaud Biatour (uit)/
10 Diangi Matusiwa (in)
63'
 
27 Rocky Peeters (uit)/
14 Glenn Neven (in)
65'
 
19 Lennert Vanherberghen (uit)/
1 Wouter Cochet (in)
75'
 

Begin Match
      Steven Vandenbergh 7'
43' Benjamin Lambot      
Ruststand 0-0
      Ludovic Govoni 74'
      Steven Vandenbergh 74'
75' Kevin Oris (penalty) 1-0      
      Glenn Neven 82'
89' Antun Dunkovic 2-0      
      Jonas Bogaerts 90'
95' Eindstand 2-0 95'
TERUG