Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R.C.S. Visé R. Antwerp F.C.
1 0
04.09.2011 Plaats: Stade de la Cité de l'oie

Scheidsrechter: Christophe Delacour

Lijnrechters:
Jan Busschaert - Jozef Carmeliet
Toeschouwers: 2.750

Wedstrijdverslag

Laat doelpunt beslist over onrechtvaardige uitkomst...

Eigen bericht - Bij de presentatie van de seizoenskalender heette het begin voor de rood-witte armada van coach Bart De Roover best pittig te zijn. Na de winnende doortocht te Noord-Limburg, ging de motor aan het sputteren tegen neo-reeksgenoot KAS Eupen, dat met de volle negen punten na drie speeldagen helemaal bovenaan de rangschikking prijkt. De selectie van de club mag dan in de loop van de week een serieuze injectie ondergaan hebben, helemaal zonder gevaar was de reis naar het verre en ambitieuze CS Visé niet. Oud-coach Marc Grosjean erfde er een (naar eigen zeggen) evenwichtige en beslist sterke kern en was er op gebrand met zijn nieuwe club de punten in het Stade de la Cité de L'oie te houden, terwijl de rood-witte directie en achterban daar wel een andere bestemming voor wisten. De Antwerpcoach zat met l'embarras du choix in het hart van de verdediging en dus kampeerde Thomas Phibel voor het eerst in de dug-out. Op rechtsachter was door de blessures van Wesley Pollemans en George Blay, Cercle-huurling Denis Viane de enig overgebleven optie. Nieuweling Guy Dufour completteerde de basiself en dus viel de zo geroemde jonge rood-witte generatie uit de selectie.

Beide coaches hadden mekaars potentieel met zorg geanalyseerd en gingen nogal omzichtig in de tegenaanval. In en rond de zestien werd er weinig aanvallend volk geposteerd. R Antwerp FC ging van start met diepe spits Kevin Oris, terwijl de thuisploeg enkel Caracciolo de diepte injoeg. Hoewel het bezoekersvak pas heel laat, de combiticketregeling ten spijt, bijna volliep, beperkte de beleving zich dus in hoofdzaak tot de tribunes. CS Visé trok vrijwel onmiddellijk de buitenspelval open en deed dat met zorg en precisie. Kansen waren dus schaars en het was dus zaak wat te proberen vanop afstand. Karel De Smet stuurde ei zo na de poging van Zerzouri in eigen doel. Op de eerste bezoekende corner van Antun Dunkovic was het dan nog meer dan vijf minuten wachten. Doelman Ingrassia moest er wel met beide vuisten tegenaan en de lokale ploeg mocht onzetten. CS Visé mocht dan wel vaak geoefend hebben op stilstaande fazes, Antwerpdoelman Théo Defourny verontrusten lukte zelden, daar zorgde het kopbalkrachtige duo Karel De Smet en Romeo Van Dessel voor. Aan de overkant probeerde Tosin Dosunmu enkele keren door te dringen, maar vond geen aansluiting bij Kevin Oris, in de tang bij het duo Mirvic en Schmisser. In de laatste minuten van de eerste periode zette CSV nog aan voor een kortstondig fel offensief, het leverde geen enkele doelpoging die naam waardig op. Aan de overkant kopte Kevin Oris ei zo na de voorsprong op het bord. Rusten met 0-0.

Geen nieuwe namen bij beide ploegen, wel een (verrassende) tactische omschakeling bij R Antwerp FC. Guy Dufour, van nature geen echte flankspeler verduidelijkte hij na de partij bij RAFC.TV, werd centraal geposteerd. Tosin Dosunmu verhuisde tijdelijk naar de rechterflank om in de loop van de partij een aantal keren de oversteek te maken. Veel werk in perspectief links voor Zinho Chergui of voor debutant Denis Viane (ook minder vertrouwd met zijn positie als algemeen gedacht), afhankelijk van de positie van schaduwspits Tosin Dosunmu. De tweede periode begon alvast een stuk feller. Beide teams zouden dat hogere tempo een hele speelhelft proberen vast te houden. R Antwerp FC deed, steeds luider gesteund door de twaalfde man, een greep naar de match. Ondanks de smeekbede van de achterban bleef het wachten op die allesbeslissende goal. Hoewel hij de tegenaanval over links wist te inspireren, werd linksachter Moia gewisseld voor aanvaller Munawar. Op het uur leek Tosin Dosunmu, weggestuurd door Antun Dunkovic, naar zijn eerste competitiedoelpunt te snellen, maar het schot met links ging centimeters naast. Even later bekocht Christophe Meyers zijn inzet met een rode kaart. "Het was fel, maar ik had zuiver de bal", reageerde hij op zijn verwijdering door de Waalse scheidsrechter Delacour. R Antwerp FC leek niet echt ontregeld door het ondertal waarin de ploeg verder moest.

Halverwege de periode miste de kopbal aan de tweede paal van Benjamin Lambot na corner van Antun Dunkovic, van een haartje het doel van CSV. Karel De Smet punterde aan de overkant een hoekschop van Antun Dunkovic bijna binnen. De rood-witte verdediging moest wel vaker een corner weggeven, zonder kwalijke gevolgen evenwel. Toch werd de ploeg in de slotfaze nog op een stilstaande oplawaai getrakteerd. Een cadeauvrijschop vanwege Delacour werd over de grond weggestuurd door aanvoerder Dessart. De bal raakte onderweg het schoeisel van Kevin Oris en knalde binnen. Ondanks de uitsluiting van Conti in de slotfaze, hield CS Visé de voorsprong vast. Met drie punten uit drie wedstrijden, maakt R Antwerp FC geen beste start. "SK Sint-Niklaas betaalt daarvoor de prijs", kondigde Christophe Meyers betere tijden aan, al is de kans klein dat de rijzige middenvelder er vanwege zijn uitsluiting zelf aan zal kunnen meewerken...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 04/09/2011)

Statistieken

R.C.S. Visé R. Antwerp F.C.

Elftallen

88 Giusseppe Ingrassia
19 Francesco Pitaressi
5 Baptiste Schmisser
3 Damir Mirvic
22 Massimo Moia
11 Raphaël Lecomte
8 Steve Dessart (K)
6 Frédérico Conti
14 Redouane Zerzouri
17 Grégory Grisez
9 Fabio Caracciolo
21 Théo Defourny
17 Denis Viane
6 Karel De Smet
3 Romeo Van Dessel
14 Zinou Chergui
8 Benjamin Lambot
22 Christophe Meyers
18 Antun Dunkovic
20 Guy Dufour
15 Tosin Dosunmu
10 Kevin Oris (K)

Wissels

56' 22 Massimo Moia (uit)/
99 Yandi Munawar (in)
 
91' 14 Redouane Zerzouri (uit)/
21 Nicolo Perna (in)
 

Begin Match
Ruststand 0-0
49' Raphaël Lecomte      
      Christophe Meyers 62'
84' Steve Dessart 1-0      
89' Yandi Munawar      
92' Frédérico Conti      
95' Eindstand 1-0 95'
TERUG