Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.A.S. Eupen
1 3
24.08.2011 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Laurent Colemonts

Lijnrechters:
Dirk Gilon - Erik Waegemans
Toeschouwers: 8.446

Wedstrijdverslag

Efficiënt KAS Eupen pakt de volle buit in Deurne-Noord

Eigen bericht - De spanning was te snijden en de verwachtingen hooggespannen in Deurne Noord. Voor de komst van neo-tweedeklasser KAS Eupen, net als R Antwerp FC aan de winst gebleven op de openingsspeeldag, was de Bosuil met zo'n negenduizend opnieuw aardig volgelopen. Kristof De Meulder, hoofdsponsor voor dit en de komende twee seizoenen en kampioen van '57 Wim Coremans trapten de eerste thuismatch van hun geliefde kleuren op gang. Nadien mochten Kevin Oris & co. dat nog eens dunnetjes overdoen. De Great Old startte opnieuw in overdrive, kreeg enkele kansen, maar moest toch ook incasseren. "We zijn gebotst op de efficiëntie van de tegenstander", vertelde coach Bart De Roover tijdens de persbabbel. Incasseren en uitdelen op stilstaande faze: rood-wit kwam bijna onmiddellijk aansluiting vinden dank zij Thomas Phibel. KAS Eupen liep nog voor de pauze opnieuw weg en toonde nadien waarom en hoe het zich bij het kransje eindrondekandidaten zal aansluiten. "We hebben in de tweede periode onze kamplust aangesproken tegen een sterk R Antwerp FC en zijn zo tot een resultaat gekomen", verklaarde coach Frank in de derde landstaal na afloop ten behoeve van de nationale en regionale pers.

De dominantie in het Stedelijk Stadion te Lommel en de forfaitoverwinning op beslissing tegen KSK Hasselt, hadden de achterban vleugels bezorgd. Van alle kanten mocht het newlook R Antwerp FC steun verwachten, zeer zeker vanop de Bosuilbanken. Het duurde tot kort voor de match, maar het stadion gaf uiteindelijk een goedgevulde indruk. De grote massa beantwoordde eerbiedig het steunapplaus voor de slachtoffers van het natuurgeweld te Kiewit-Hasselt met een minuut handgeklap. Minder eerbiedig gingen de troepen van Bart De Roover om met de tegenstander uit de Oostkantons. Nieuwe namen op twee plekken, schoven Thomas Phibel als voorstopper en Wesley Pollemans als op commando in op de hun toevertrouwde plek. Daarmee was wel de helft van de achterhoede aan een nieuwe samenstelling toe. Yannick Put(je), Karel De Smet en de vier bankzitters .. keken samen met de vele duizenden met vertrouwen toe hoe de collega's de instructies tijdens het beginoffensief in praktijk brachten. R Antwerp FC had na Wim Coremans & Kristof De Meulder de aftrap en het team liep lekker van start. KAS probeerde wat vanop afstand, Théo Defourny voelde enkel een zuchtje wind zijn doel passeren. De eerste echte mogelijkheid viel af Antun Dunkovic, Christophe Meyers voor de voet.

De centrale middenvelder pegelde onbesuisd over het ledige doel van Deumeland. Antun Dunkovic kwam op zijn beurt in schietvrije positie. Hij borstelde van buiten de rechthoek over het Eupener doelkader. Tosin Dosunmu ging op aangeven van Antun Dunkovic de linkerflank af, joeg de tweede paal aan, waar Kevin Oris voorlangs knalde. Drie reuzekansen, maar steeds 0-0. Aan de overkant ging dat bij de eerste bezoekende kans wel een tikkeltje anders. Goed ingestudeerde corner naar de eerste paal. Centrale verdediger Debefve kopte achterwaarts via de verste staak binnen. Antun Dunkovic schichtte naar de wolken. Fout op Bart Van Zundert met gele kaart bovenop voor Ciani. De vrijetrap bereikte voorbij doelman Deumeland het hoofd van Thomas Phibel die ongenadig binnenbuffelde. R Antwerp FC op gelijke hoogte, maar opnieuw schutterde de Antwerpverdediging. Slechte uittrap van doelman Théo Defourny. Mamanidis recupereerde en stuurde bliksemsnel Saglik aan die via... de verste paal raak trof voor zijn kleuren. En daarmee was het roodwitte leed niet geleden. Kansen laten liggen, was aan de Oostkantonners niet besteed. KAS Eupen trof ook bij zijn derde mogelijkheid raak. Santos stuurde Saglik aan die overhoeks binnenschoof (1-3). Meteen de ruststand.

Beide ploegen kwamen om uiteenlopende redenen ongewijzigd terug. De Great Old pakte resoluut de match in handen, maar in de buurt van de zestien viel het spel stil. Kevin Oris kon uit de draai zwak besluiten in handen van doelman Deumeland. Even later moest de Eupense Torwart echt wel tot het uiterste gaan om een knappe vrijetrap van Kevin Oris uit de bovenhoek te ranselen. Het leverde een eerste van een lange reeks hoekschoppen op. KAS Eupen gaf geen krimp. De bezoekers hergroepeerden rond en in de eigen rechthoek en vingen de rood-witte storm met behoud van voorsprong op. Wanneer mogelijk, schakelden ze in razende vaart via Masmanidis om. Een botsing tussen de doelman en Kevin Oris eindigde voor de spits in het schrijfboekje van scheidsrechter Colemonts. Een onnodig lange verzorging zou later door de leiding bestraft worden met vier extra minuten, die voor het eerst ook door de stadionomroeper werden aangekondigd. Nieuwe wind door club en stadion, maar tussen de lijnen zochten de Antwerpelf onder aanvoering van Benjamin Lambot met de moed der wanhoop naar openingen en oplossingen.

Coach Bart De Roover schoof nog tevergeefs met Tosin Dosunmu van linker- naar rechterflank en terug, bracht nog Wouter Smeets en Niels Martin, maar KAS Eupen versmachtte de roodwitte hoop. Kevin Oris kopte een halve kans in handen van de prima herstelde Deumeland. Romeo Van Dessel richtte op zijn beurt een scherpaangesneden vrijschop van Zinho Chergui naast. Het roodwitte publiek roerde zich, maar moest net als coach Bart De Roover tijdens een voor het eerst door Thomas Slembrouck gemodereerde personconferentie vaststellen dat de Oostkantonners net zoveel efficiënter met de kansen waren omgesprongen.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 24/08/2011)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.A.S. Eupen

Elftallen

21 Théo Defourny
29 Wesley Pollemans
2 Thomas Phibel
3 Romeo Van Dessel
14 Zinou Chergui
4 Bart Van Zundert
8 Benjamin Lambot
22 Christophe Meyers
18 Antun Dunkovic
15 Tosin Dosunmu
10 Kevin Oris (K)
1 Jonas Deumeland
20 Fisnik Myftari
4 Fazli Kocabas (K)
18 Roméo Debefve
8 Kevin Kis
16 Amick Ciani
19 Ioannis Masmanidis
21 Michaël Lallemand
23 Flavier Le Postollec
11 Christian Santos
28 Enes Saglik

Wissels

71' 29 Wesley Pollemans (uit)/
7 Wouter Smeets (in)
 
75' 4 Bart Van Zundert (uit)/
30 Niels Martin (in)
 
16 Amick Ciani (uit)/
3 Philipp Stiller (in)
58'
 
20 Fisnik Myftari (uit)/
6 Luigi Vaccaro (in)
67'
 
11 Christian Santos (uit)/
24 Valentin Goffin (in)
83'
 

Begin Match
      Roméo Debefve 0-1 17'
30' Thomas Phibel 1-1      
      Amick Ciani 30'
      Enes Saglik 1-2 35'
      Enes Saglik 1-3 44'
Ruststand 1-3
62' Kevin Oris      
      Philipp Stiller 77'
94' Eindstand 1-3 94'
TERUG