Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Y.R. K.V. Mechelen
0 2
23.07.2011 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Wim Smet

Lijnrechters:
Jozef Van Besauw - Danny Mintjens
Toeschouwers: 5.715

Wedstrijdverslag

Geelrood snelt in de slotfaze de roodwitten voorbij
Eigen bericht - Coach Marc Brys heeft de traditie van Kabouter Eddy doen herleven met zijn roodgele KV Mechelen tijdens deze provinciale derby, die verbeten werd betwist tussen en naast de lijnen. De sportieve patron van de Mechelaars pakte tijdens de laatste wedstrijd van zijn voorbereiding inderdaad opnieuw de zege mee in Deurne-Noord. KV Mechelen heeft er nochtans hard, heel hard voor moeten werken, maar zag het geduld tot grote voldoending van het bezoekersvak in de slotfaze met twee knappe doelpunten bekroond worden. Op een ogenblik dat de ademtank bij R Antwerp FC stilaan leegliep en de organisatie enkele barsten begon te vertonen, snelden de bezoekers met doelpunten van Cordaro en Henkens met de zege weg.

De provinciale derby tegen topklasser KV Mechelen was voor de XI van Bart De Roover een tweede serieuze test in amper een week tijd. Na de Schotse storm in het Tynecastle Stadium min of meer met goed gevolg doorstaan te hebben, stuurde de Antwerpcoach op uitzondering van Niels Martin dezelfde ploeg tussen de lijnen. Verrassing op rechtsmid: linkspoot Wouter Smeets. Yannick Put werd bevestigd als offensieve middenvelder met aan zijn zijde Benjamin Lambot om de actieradius van Gorius te beperken. Deelden de bank met de technische staf: Antwerpjongeren Yens Peeters, Franky Pelgrims, Niels Martin en doelman Kevin Wauthy. Op een ogenblik dat volgende tegenstander Getafe CF met OHL de vloer aanveegde, moest en zou de Great Old naar het onverzettelijke beeld van de coach zich als blok meten met de Maneblussers. Het was overigens van het voorjaar 2007 geleden dat Gibson & co middels een doelpunt van Soufiane KV (met Kenny Van Hoevelen, Abdul-Yakuni Iddi & Bart Van Zundert) een tik uitdeelden. Een ding was duidelijk: ook nu zou met name Kevin Oris hoog moeten torenen om de Mechelse afweer af te troeven.

Dit keer geen Sturm und Drang! De wedstrijd kwam, ondanks de sfeer op de tribunes, helaas bijzonder traag onder stoom. KVM had het bijzonder moeilijk met de roodwitte organisatie, ondanks de inzet van vooral rechtsachter Chen in rechtstreeks confrontatie met ex-ploegmaat Zinou Chergui. Aan de overkant hield het centrale duo Antwerpspits Kevin Oris mooi in bedwang. Yannick Put wierp zich even op als sluipschutter, maar vond de tegenstand op zijn weg. Tosin Dosumnu richtte een voorzet van ex-Mechelaar Zinou Chergui naast. Een poginkje van Wouter Smeets sprong in handen van doelman Clint. KVM ontsnapte aan een strafschop als Kevin Oris neergehaald werd, maar de fout tegen zich geblazen zag door scheidsrechter Smet. KVM kon uit zijn overwicht nauwelijks een doelpoging puren, al ging het schot van Gorius wel heel dicht aan het doel van Théo Defourny voorbij. Wesley Pollemans kopte weliswaar in de richting van zijn eigen doel, maar gaf niet meer dan een hoekschop weg. Cordaro stelde de Antwerpdoelman niet echt op de proef. Karel De Smet had daarbij meer dan zijn aandeel. In zicht van de rust gooide Thomas Phibel er, zeer tot ongenoegen van Cordaro, enkele keren de beuk in. De roodwitte belager werd prompt opgeschreven. In de slotfaze moest Théo Defourny er fors met de vuist tegenaan om een stevige kopslag van Pandza af te weren. Prompt was er een nieuwe supporterskreet geboren met de voornaam van de nieuwe Franse doelman als onderwerp.

Stond de eerste helft niet echt bol van topmomenten, de bijna 8.000 toeschouwers vonden er wel lol in om in een gezamenlijke poging de (bange) beer figuurlijk het vel af te stropen. Beide coaches hielden het invallersmateriaal achter de hand en kwamen ongewijzigd terug. Thomas Phibel stuurde in corner. Even later stond Théo Defourny met handen en vooral voeten paraat om in laatste instantie een clash in de zestien met o.a. Vandenbergh af te weren. Zhairi stuurde als laatste op het dak van het doel. Vervolgens twee Mechelse wissels, waarbij vooral het uitvallen van Gorius (die na de wedstrijd met een stevig harnas rond de knie rondpikkelde) de Mechelse staf zorgen baart. KVM verder met verse krachten. In een poging het slotoffensief voor te bereiden stuurde KVM-coach Brys ook nog Diabang tussen de lijnen. Bart De Roover reageerde met een dubbele wissel, maar het moest duidelijk zijn dat de ademtank bij KVM (een week voor het competitiebegin) nog veel reserves bevatte. De Witte stuurde zijn poging de hemelen tegemoet, maar tegen de insteker van Cordaro, aangestuurd door Wilmet na roodwit balverlies, stond Théo Defourny machteloos. KVM luidde nu voluit het offensief. Roodwit had het nu opvallend moeilijk de organisatie gesloten te houden. Henkens profiteerde om vanop de punt van de rechthoek in de verste hoek te steken.

Daarmee hadden de Mechelse invallers wel een lekker aandeel in de zege van hun kleuren op de Bosuil. Antwerpcoach Bart De Roover zoekt blijkbaar nog een oplossing voor zijn offensieve flanken, al heeft hij momenteel wel heel wat puzzelstukjes op orde en nog enkele spelers in de wachtrij na blessure. STVV-coach Brepoels volgde overigens in het gezelschap van Eupencoach Marc Grosjean en enkele van zijn Nederlandse collega's de partij op de Bosuil, om er de sterkte van zijn toekomstige tegenstander in te schatten.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 23/07/2011)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Y.R. K.V. Mechelen

Elftallen

21 Théo Defourny
29 Wesley Pollemans
6 Karel De Smet
2 Thomas Phibel
43 Marvin Peersman
7 Wouter Smeets
24 Yannick Put
8 Benjamin Lambot
14 Zinou Chergui
9 Tosin Dosunmu
10 Kevin Oris
1 Clint Alliet
8 Xavier Chen
5 Kenny Van Hoevelen
3 Boris Pandza
4 Seth De Witte
14 Liroy Zhairi
15 Julien Gorius
10 Abdul-Yakino Iddi
27 Jonas Laureys
11 Kevin Vandenbergh
29 Alessandro Cordaro

Wissels

72' 24 Yannick Put (uit)/
30 Niels Martin (in)
 
72' 7 Wouter Smeets (uit)/
16 Kai Bastian Evers (T.) (in)
 
81' 9 Tosin Dosunmu (uit)/
27 Franky Pelgrims (in)
 
11 Kevin Vandenbergh (uit)/
17 Milan Bojovic (in)
57'
 
15 Julien Gorius (uit)/
22 Robin Henkens (in)
57'
 
14 Liroy Zhairi (uit)/
7 Boubacar Dialiba Diabang (in)
65'
 
27 Jonas Laureys (uit)/
9 Jonathan Wilmet (in)
76'
 

Begin Match
36' Thomas Phibel      
      Alessandro Cordaro 41'
Ruststand 0-0
      Boris Pandza 67'
      Alessandro Cordaro 0-1 74'
      Robin Henkens 0-2 82'
91' Eindstand 0-2 91'
TERUG