Scheidsrechter: Jan Deboeck
Toeschouwers: 600

Sten Vandenbossche voor het eerst als prof onder de lat
Onze vaste reporter voor het eerst 'opgeëist' als ploegafgevaardigde van ons eerste elftal, neemt De ANTWERPSUPPORTER Online met plezier het verslag van collega Frank Nicola van de officiële website van de club over.

Onder het toeziend oog van Ransford Addo, Darko Pivaljevic, Alex Di Gregorio, de gebroeders Hairemans en de licht geblesseerde Benjamin Lambot speelde R Antwerp FC 90 minuten lang een kat en muis spelletje met eersteprovincialer K. Merksem SC in het Jef Mermansstadion. Voor een duizendtal aanwezigen kregen Ibeagha Christian in het hart van de verdediging en Eric Ndizeye in de aanvalslinie een herkansing om Bart De Roover van hun kunnen te overtuigen. Onze rechtsachter van dienst voor dit oefentreffen was Sylvain Berton en na de citroentjes mocht Nicola Jakimovski trachten zich in de gunst van de Antwerpsupporters te voetballen.

Na een gezapig begin van de wedstrijd zette De Vriese kapitein Oris oog in oog met een uitstekend keepende Vermeulen, de thuisgoalie kon de Kempenzoon het scoren beletten. Nadat Ndizeye naast had gekopt en ook woelwater Oris nog een voorzet van Fedorow binnen het bereik van de doelman knikte brak er zowaar een klein offensiefje van de thuisploeg aan toen een bedrijvige en alle vrije trappen opeisende Moussaoui zijn beide aanvalscompanen net niet wist te vinden. Toen het zomerbriesje van Merksem ging liggen kon R Antwerp FC in een tijdspanne van 5 minuten een dubbele voorsprong bewerkstelligen. Eerst was het de beurt aan tester Berton om zijn visitekaartje af te geven met een enig mooi in de linkerbovenhoek gekrulde plaatsbal en nadat Emmerik De Vriese zijn poeier op de deklat zag stranden zette onze linkerwinger Kevin Oris met een assist op weg naar een dubbele voorsprong, een magistrale overhoekse kopbal gaf Vermeulen het nakijken.

In een overbodige tweede helft werd de kloof verder uitgediept dankzij 2 treffers van Kevin Baert en een intikkertje van Yens Peeters. Tester Jakimovski mocht zijn Antwerpdebuut ook opluisteren met een goal op aangeven van vleugelflitser Diansangu. Hoewel K. Merksem SC bij een schaarse counter nog de deklat trof kon een secure en veel rust uitstralende Sten Vandenbossche zijn eerste clean sheet als prof laten noteren. De testers konden onvoldoende bewijzen dat zij een versterking zouden zijn voor het gevechtsvoetbal van de Belgische tweede klasse. Verder nog een uitzonderlijk toetje van Kevin Baert die twee minuten voor tijd met een Messiaans aandoende stiftbal invallersdoelman Lefever te grazen nam, een onbelangrijk doelpunt gezien de forfaitscore op dat moment, maar acties zoals deze wettigen alleen al de inkomprijs!

Na een dag begonnen met een druk bijgewoonde persbijeenkomst en eindigend met een verwachte zege tegen de ambitieuze eersteprovincialer met speelminuten voor Mike Van der Linden, Stijn Laenen, Bobsam Elejiko en Sacha Verveckken kan de spelersgroep nu twee weken bijtanken om dan op 4 juli de trainingen onder Bart De Roover te hervatten.

14 Eric Ndizeye (T.)

46' 23 Can Arstan (uit)/
Sacha Vervecken (in)

73' 31 Roy Vermeulen (uit)/
30 William Lefever (in)

3 Jasper Vermeerbergen (uit)/
28 Kerem Zevne (in)
46'

30 Niels Martin (uit)/
12 Nikola Jakimovski (T.) (in)
46'

27 Franky Pelgrims (uit)/
15 Thomas De Corte (in)
46'

24 Yannick Put (uit)/
11 Audry Diansangu (in)
46'

22 Emmerik De Vriese (uit)/
7 Kevin Baert (in)
46'

10 Kevin Oris (uit)/
19 Yens Peeters (in)
56'

Christian Ibeagha 34'
      Sylvain Berton 0-1 38'
41' Stijn Laenen
41' Khalid Moussaoui
      Kevin Oris 0-2 43'
Ruststand 0-2
      Kevin Baert 0-3 55'
      Yens Peeters 0-4 71'
      Nikola Jakimovski 0-5 75'
      Kevin Baert 0-6 88'
90' Eindstand 0-6 90'