Scheidsrechter: Istvan Lagaert

Frank Bleyen - Kristof Meers
Toeschouwers: 4000

R Antwerp FC bekert een ronde verder

Enkele wijzigingen te melden bij de roodwitte starterself voor dit bekerduel in vergelijking met de eerste competitiematch van enkele dagen geleden. Kevin Wauthy mocht plaatsnemen in de goal. Kevin Baert nam de plaats over van Zarko Jelicic, maar kreeg wel de rechterflank voor zich. De geblesseerde Matthias Trenson werd op zijn beurt vervangen door rechtsachter Bas Vervaeke, waardoor Roel van Hemert van kant wisselde en nu op linksachter uitkwam.

De eerste minuten was het meteen Antwerp, met Darko Pivaljevic, die voor het doel van de tegenstander kwam, echter zonder al te veel gevaar. Na een kwartier was het Thomas Phibel die een beetje spanning bracht. Hij zette zich goed door vanuit de verdediging naar het middenveld toe en gaf de voorzet aan Darko Pivaljevic. De bal werd in corner gewerkt. Enkele minuten later gaat Kevin Baert er vandoor op de flank en opnieuw gaat de bal naar Darko Pivaljevic, die hem dit keer over doel schiet. Rond het halfuur schudt Geoffry Hairemans een goed schot uit zijn schoenen, de bal gaat net naast. Aan de overkant moet Kevin Wauthy eindelijk eens aan het werk wanneer Gaetano Lamonaca de bal in de buurt van het Antwerpdoel brengt. Vlak voor rust zet Kevin Baert zich nogmaals door vanop de flank. Hij brengt de bal tot bij Sebastian Setti, die de bal over doel schiet. We gaan rusten met 0-0.

Bij een corner kopt Thomas Phibel, nu al de nieuwe luchtmacht van R Antwerp FC genoemd op doel. Gerald Brolet had echter niet al te veel moeite om de bal in zijn bezit te krijgen. Colin Andrews voert op enkele minuten tijd drie wissels door. Sebastian Setti, Darko Pivaljevic en Ransford Addo maken plaats voor Spencer Verbiest, Audry Diansangu en Marquinhos. R Antwerp FC gaat een versnelling hoger spelen. Slechts enkele minuten op het terrein of Audry Diansangu schiet de bal tegen de netten. Het staat 1-0. Opnieuw Audry Diansangu zet zich door, maar Mamadou Coulibaly (kennen we die naam van ergens?) weet hem af te stoppen. Tien dolle minuten sluiten de bekerpartij af. Eerst wordt een strafschop geclaimd na fout op Kevin Baert. Vervolgens brengt Audry Diansangu de bal tot bij Marquinhos, die foutief neergehaald wordt. Manu Kenmogne geeft een schitterende vrije trap richting winkelhaak.

Gerald Brolet houdt de bal uit doel met een al even fraaie redding. Ook de rebound van Kevin Baert wordt door de keeper van FC Bleid gestopt. Vervolgens wagen Marquinhos en Roel van Hemert nog hun kans op doel. In de laatste minuut valt Julien Gerouville nog een rode kaart te beurt vanwege het foutief afstoppen van Manu Kenmogne. De eindscore van de wedstrijd blijft echter bij 1-0.

20 Sebastien Dorosario

39' 6 Sebastián Setti (uit)/
14 Spencer Verbiest (in)

63' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
11 Audry Diansangu (in)

64' 16 Ransford Addo (uit)/
12 'Marquinhos' Roberto Rocha (in)

3 Mousi Camara (uit)/
18 Gregory Servais (in)
25'

10 Geatano Lamonaca (uit)/
31 Jérémy Falcione (in)
55'

19 Frankie Quere (uit)/
22 Julien Gerouville (in)
70'

Spyridor Laios 42'
67' Audry Diansangu 1-0
      Cyril Detremerie 69'
87' Kevin Baert
      Julien Gerouville 89'
90' Eindstand 1-0 90'