Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.A.S. Eupen
1 1
14.04.2010 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Gunter Boelen

Lijnrechters:
Yves Kenens - Jozef Carmeliet
Toeschouwers: 3750

Wedstrijdverslag

Vreugde van korte duur!

Eigen bericht - KAS Eupen kwam naar de Bosuil voor de volle buit en in dat opzicht is de missie van coach Danny Ost & zijn ploeg gedeeltelijk mislukt. Aan die kant van de tafel klonken er overigens opzichtige verwijten richting grasmat, alsof de winter niet ook in Vlaanderen ongenadig hard en lang geweest was! Bij R Antwerp FC had de technische staf na de leuke away-zege aan het zeetje, het Bosuilpubliek graag een vrolijke(r) avond aangeboden. Daarin zijn de roodwitte spelers slechts in beperkte mate geslaagd en dus volgde er een publieke verontschuldiging van coach Colin Andrews. Zonder bij naam genoemd te worden, werden de beide centrale verdedigers met pek en veren overgoten en allicht deelde doelman Kevin Wauthy ook wel in de afkeuring na een wat twijfelachtig optreden.

De Antwerpcoach had overigens alweer aan zijn elftal moeten sleutelen. Naast geelgeschorste sterkhouder Kevin Baert, bleef ook Matthias Trenson opnieuw langs de lijn. Daar kwam in laatste instantie de onbeschikbaarheid van Bas Vervaeke bovenop. Zondag nog op het strafbankje, kon Thomas Phibel zijn plaats centraal in verdediging opnieuw innemen. Gelegeneheidsverdediger Benjamin Lambot kon zo een rijtje opschuiven. Yannick Put vormde onverminderd duo met Tibor Tisza zodat Kevin Oris ook na zijn geslaagde optreden in het Albertparkstadion samen met Manu Kenmogne en 'King' Darko Pivaljevic zijn geduld moest verbijten in de dug-out. Roodwit nam de bezoeker uit de O(o)stkantons tijdens een verrassend stevige opener in de klem. Ransford Addo trapte op een afgeweerde vrijschop van Tibor Tisza en sleepte er de eerste hoekschop van de partij uit. Volgde onmiddellijk een poging van Lambot, terwijl Zarko Jelicic een eerste keer afgevlagd werd. Tibor Tisza miste de voorzet van Niels Martin van een haartje, terwijl Ransford Addo aan de overkant balverlies van Thomas Phibel moest opruimen. Een nieuwe hoekschop na werk van Franky Pelgrims en Benjamin Lambot zorgde voor verwarring in de zestien, helaas niet voor een goal.

Antwerpdoelman Kevin Wauthy moest de vuisten gebruiken om een vrijschop van Milicevic te ontzetten. Aan de overkant had Petr twee pogingen nodig om een harde trap van Niels Martin te overwinnen. Na een onzacht contact behoefde Diakathé enig oplapwerk. Even later moest de wonderspons Niels Martin op zijn beurt overeind helpen. Ondanks het harde zwoegen van Yannick Put, die werkelijk overal opdook, moest roodwit geleidelijk een beetje terug. KAS Eupen nam het initiatief over, al kon Niels Martin schroeihard uithalen op de vuisten van Petr. Druk in de roodwitte zestien bij een aantal goed getrapte hoekschoppen. Ondanks een mooi geplaatste kopbal van specialist Diakathé, geen beweging in de score evenwel, die zou er pas in de tweede helft komen.

Pas opnieuw bezig of Ransford Addo moest in hoge nood een corner weggeven. Aubameyang profiteerde bijna, maar zijn kopbal was te hoog gericht. Zarko Jelicic werd in de buitenspelval gevangen. Aan de overkant ging Aubameyang er op aangeven van Iandoli er wel doorheen. Het leverde de Panda's een nieuwe hoekschop op. Het schot van Aubameyang spatte op de vuisten van Kevin Wauthy uiteen. Er zat een wissel aan te komen voor de thuisploeg, maar voor het zover was kon Benjamin Lambot stevig (naast)koppen op een corner van Zarko Jelicic. Een beetje verrrassend kwam Kevin Oris nog voor het uur voor (een wat vermoeid ogende) Tibor Tisza. Het kon niet mooier beginnen voor de spits. Kevin Wauthy moest even een afwijkertje vastgrijpen. Uittrap tot bij Kevin Oris die er op ideale afstand een vrijschop uitsleepte. De spits trapte zelf: mooi langs de muur en tot tegen de achtertent. R Antwerp FC een beetje onverwacht op voorsprong, maar de vreugde was er niet minder om. Helaas snel gevolgd door een domper: Milicevic sneed de corner door het luchtruim en Diakathé kopte aan de tweede paal nagenoeg ongehinderd binnen.

Wie moest wie verwijten? Er bestaat een remedie tegen zulke calamiteiten en Kevin Oris vertelde erover bij RAFC.TV. KAS greep nu opnieuw naar de wedstrijd, al zorgde de Antwerpspits wel nog voor gevaar. Franky Pelgrims gaf aan, Kevin Oris controleerde en trapte tussen twee verdedigers door op... de vuisten van doelman Petr. Antwerpcoach Colin Andrews bracht nog aanvallende versterking voor een zinderend slotoffensief, maar het was integendeel bezoeker KAS Eupen dat nog bijna de driepunter beethad. Na eerdere pogingen kopte invaller Mombongo-Dues in de allerlaatste seconde over een gribbelende Kevin Wauthy. Gelukkig ook over de dwarsbalk. Nauwelijks blijdschap bij het laatste fluitsignaal. Colin Andrews vond dat z'n team te weinig had gebracht, Danny Ost was ontgoocheld over de mee te nemen buit...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 14/04/2010)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.A.S. Eupen

Elftallen

21 Kevin Wauthy
14 Spencer Verbiest (K)
16 Ransford Addo
2 Thomas Phibel
26 Bart De Corte
30 Niels Martin
27 Franky Pelgrims
8 Benjamin Lambot
52 Zarko Jelicic
10 Tibor Tisza
24 Yannick Put
1 Petr Radek
6 Marc Hendrickx
4 Fazil Kocabas
16 Jérôme Colinet
3 Alessandro Iandoli
17 Gilles Colin
7 Danijel Milicevic
5 Mijat Maric (K)
24 Juan Aguilar
12 Willy Aubameyang
35 Moussa Diakathé

Wissels

57' 10 Tibor Tisza (uit)/
99 Kevin Oris (in)
 
80' 24 Yannick Put (uit)/
18 Manu Kenmogne (in)
 
84' 52 Zarko Jelicic (uit)/
9 Darko Pivaljevic (in)
 
12 Willy Aubameyang (uit)/
9 Freddy Mombongo-Dues (in)
80'
 
35 Moussa Diakathé (uit)/
21 Olivier Vinamont (in)
89'
 

Begin Match
Ruststand 0-0
61' Kevin Oris 1-0      
      Mijat Maric 62'
      Moussa Diakathé 1-1 63'
      Marc Hendrickx 73'
93' Eindstand 1-1 93'
TERUG