Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.V. Turnhout R. Antwerp F.C.
3 1
13.03.2010 Plaats: Stadsparkstadion

Scheidsrechter: Jurgen Brinckman

Lijnrechters:
Robby Keuleers - Edwin Rys
Toeschouwers: 2200

Wedstrijdverslag

Ongeluksdebuut op een dertiende voor Jef Vogels

Eigen bericht - Blessures en schorsing veroorzaakten opnieuw selectiezorgen voor de technische staf op de Bosuil. Bart 'ginger' De Corte had zich tegen KVK Tienen een derde gele kaart op de hals gehaald. Bas Vervaeke verhuisde zodoende, Franky Pelgrims had meteen zijn eerst basisstek beet met daaraan gekoppeld een beer van een (defensieve) opdracht. De plaats van rechtsachter was daarmee een opgeloste zaak, bleef nog de vervanging Van Spencer Verbiest/Thomas Phibel. Allebei geblesseerd en allebei goed voor een plek in de roodwitte achterhoede. Nog maar een week geleden, was hij al even topic van gesprek geweest, maar nu lag de weg dus wagenwijd open voor opnieuw een debutant in roodwit shirt. Jef 'blondie' Vogels, andere (opvallende) haarkleur, maar uit dezelfde jeugdopleiding en dus opteerde coach Colin Andrews weer voor een jonge gast met verdedigende kwaliteiten en stevige clubgebonden roots, samen met drie superjonge bankzitters Audry Diansangu, Yannick Put en MichaŽl Lenaerts een van de weinige Antwerpspelers die al in het spiksplinternieuwe Stadsparkstadion op bezoek was. De plaats van centrale verdediger was daarmee voor vijfkwart wedstrijd een opgeloste zaak, tot de jonge debutant zich vroegtijdig weggestuurd zag. Iedereen vond het een keiharde beslissing van scheidsrechter Jurgen Brinckman die bij een gelijke stand, de thuisploeg en flink zetje, zeg maar forse wind in de zeilen gaf!

KVT liet, na de mislukte midweekvertoning tegen degradatieconcurrenten RBDB, meteen zijn bedoelingen zien. Het stormde onmiddellijk de roodwitte helft op. Overmand door zenuwen verging het Jef Vogels niet best bij zijn eerste interventie. Zonder erg evenwel. "Het was sinds gisterenavond toch een hele dag stressen", wist de debutant bij RAFC.TV uit te brengen. De blauwbloezen traden overigens ook onmiddellijk de roodwitte buitenspelval tegemoet. Eens de eerste Stadsparkstorm voorbij, verlegde het jonge roodwitte middenveld heel rustig het spel. Kevin Baert werkte over de rechterflank en zette millimeterprecies voor. Kevin Oris kon tussen een bos aan lokale verdedigers rustig in de korte hoek binnenkoppen (0-1). Daar hadden ze bij KVT niet onmiddellijk van terug. Ondanks gebrek aan ervaring in de roodwitte lengte-as (Jef Vogels, Franky Pelgrims, Kevin Oris) was het drie minuten later bijna opnieuw prijs. Tibor Tisza legde de corner gebruiksklaar op het hoofd van Kevin Oris, maar de spits knikte dit keer naast. Op de tiende minuut werd Manu Kenmogne erg goedkoop teruggefloten. Antwerpdoelman Vincent Van Trier moest achterwaarts met de vuist redding brengen ten koste de boarding. Niet veel later werd de opvallend blonde kop van Jef Vogels tot bij de leiding ontboden voor een flinke bolwassing. Kevin Oris was inmiddels de inworpspecialist bij roodwit en stichtte waar mogelijk verwarring in de zestien.

KVT kon er zich telkens weer onderuit wurmen. Looyens stak een van de eerste lokale kansjes naast de kooi van Vincent Van Trier. De Antwerpdoelman mocht zich verheugen in een nieuw ondersteunend supportersliedje met zijn geroemde daden als onderwerp. Tibor Tisza kreeg geen metertje ruimte van Mauro & co. Dat gaf Kevin Oris gelegenheid zijn duivels te ontbinden. Na voorbereiding van Kevin Baert en Niels Martin, knalde de spits in de vlucht over het doel van Horsten. Antwerpdoelman Vincent Van Trier moest met de voet redding brengen op een poging van Noyen. De nieuwgevormde roodwitte verdediging hield onder impuls van (uitblinker) Ransford Addo stand. De rest was inderdaad voor de oranje pakkeman in roodwitte dienst, al lag een foutje van de roodwitte doelman aan de basis van de gelijkmaker. Jef Vogels deed de (onschuldige) overtreding en kreeg prompt zijn eerste gele karton te zien. De staalhard getrapte vrijschop van De Schutter ketste via de borst van de Antwerpdoelman tot bij Looyens die de gelijkmaker binnenprikte. Ransford Addo kreeg op aangeven van Jef Vogels de kans roodwit alsnog opnieuw aan voorsprong te helpen, maar trapte naast.

Keren met een gelijke stand, maar daarmee waren de Binken blijkbaar niet tevreden. Ven en Noyen, niet toevallig allebei bij de pinken voor doel, bestookten de roodwitte achterhoede. In volle beginoffensief moest Antwerpdoelman Vincent Van Trier even buiten de zestien komen om met de voet redding te brengen. Pas minuten later kon roodwit met een poging over doel van Kevin Baert wat terugdoen. Ondanks de stijgende prestatiecurve van Franky Pelgrims, had de Great Old het lastig met het fel opzittende KVT. Pech hield de XI van Andrews-Vandecauter van een tweede goal. Niels Martin zag zijn schot afgestopt worden door een KVT-verdediger. De paal stond in de weg voor Kevin Oris. De tweede rebound werd door de Turnhoutse goalie afgeweerd. In de reactie zag Ven zijn schot voorlangs gaan. Een nieuwe doelworsteling waarin pasingevallen Yannick Put zijn voet had, werd door Kevin Baert links naast het doel van Horsten gejaagd. Yannick Put deed 'm dat enkele minuten later helaas na. Kwam dan de cruciale interventie van scheidsrechter Brinckman. Jef Vogels zag zijn debuutmatch na een overdreven strenge tweede kaart voortijdig eindigen. Coach Colin Andrews spreidde zijn schaarse verdedigers, maar drie minuten later stond zijn team op achterstand. Handspel van Bas Vervaeke ging via de stip als tweede KVT-goal op het bord.

De inbreng van Audry Diansangu bracht het slotoffensief nog enig piment, maar het roodwitte slotoffensief werd nog ontsierd door een derde tegengoal. Noyen dolde met de roodwitte verdediging en koos voor de linkerkant om de KVT-zege veilig te stellen. Ondanks de ontgoocheling van het heden, houdt deze jonge ploeg belofte in voor de toekomst. In die zin sprak ook assistent-coach Guy Vandecauter voor het eerst met RAFC.TV

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 13/03/2010)

Statistieken

K.V. Turnhout R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Wim Horsten
2 Nicholas Tamsin
3 Steven Vandenbergh
17 Gunther Loyens (K)
20 Koen De Schutter
9 Augusta Alves Da Silva
16 Roy Mauro
11 Lorenzo Rimkus
18 Tom Proost
7 Alan Ven
8 Hennie Noyen
25 Vincent Van Trier
19 Bas Vervaeke
16 Ransford Addo
5 Jef Vogels
20 Matthias Trenson (K)
7 Kevin Baert
27 Franky Pelgrims
10 Tibor Tisza
30 Niels Martin
18 Manu Kenmogne
99 Kevin Oris

Wissels

88' 8 Hennie Noyen (uit)/
4 DaniŽl Owusu (in)
 
30 Niels Martin (uit)/
24 Yannick Put (in)
63'
 
27 Franky Pelgrims (uit)/
11 Audry Diansangu (in)
82'
 

Begin Match
      Kevin Oris 0-1 6'
      Jef Vogels 35'
36' Gunther Loyens 1-1      
Ruststand 1-1
      Jef Vogels 71'
      Bas Vervaeke 78'
78' Alan Ven (penalty) 2-1      
      Kevin Baert 85'
87' Hennie Noyen 3-1      
88' Hennie Noyen      
92' Eindstand 3-1 92'
TERUG