Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R.F.C. Tournai R. Antwerp F.C.
1 1
30.01.2010 Plaats: Stade Luc Varenne

Scheidsrechter: Alexandre Boucaut

Lijnrechters:
Kris Messely - Barry Barri
Toeschouwers: 1807

Wedstrijdverslag

Dťjŗ-vue: R Antwerp FC verspeelt alweer duurbevochten voorsprong

Eigen bericht - Yannick Put was na afloop de drukst omringde Antwerpspeler in het Stade Luc Varenne. Telkens weer mocht 'Putjeuh' zijn nog jonge levensloop bij de oudste club van 't land en het telwerk van zijn aantal doelpunten overdoen. Colin Andrews kreeg vragen van een andere orde. Mogelijk wel hoe hij tegen woensdag een valabel elftal op de been zal weten te brengen. In tegenstelling tot meerdere van zijn voorgangers, houdt hij immers niet van rotatie of andere systemen waarbij het basiselftal geregeld door mekaar wordt gehusseld. Steeds nieuwe gezichten inpassen, daar gruwt hij naar eigen zeggen van. Vandaag moest de Antwerpcoach gelukkig enkel rekening houden met de vorm van de dag van zijn spelerskern. Enkele van die spelers voetballen wel al wekenlang onder dreiging en dan verstoren de gele kaarten voor zowel Tibor Tisza als Thomas Phibel ongetwijfeld in hoge mate het selectiewerk voor de midweekwedstrijd. Bovendien moest targetspits Kevin Oris al vroeg trekkebenend naar de kant. Het aanvalswerk kwam zodoende heel lang op de nog onervaren schouders van Yannick Put terecht.

De sneeuwgrens doorsneed het land over de (denkbeeldige) lijn Charleroi-Oudenaarde-Roeselare. Voetballen was er (ook bij de veldverwarmde eersteklassers!) onmogelijk. Het deed het ergste vrezen voor de speelkansen in het zuidelijker gelegen Stade Luc Varenne te Doornik. Het terrein voor goed twee derde bedekt met een laagje (hardaangevroren?) sneeuw, de lijnen flink geschrobd en welgeteld een rode bal volstonden voor scheidsrechter Boucaut om toch precies op tijd het signaal off te geven. Niet de gitzwarte uitrusting, wel de basisplaats bij R Antwerp FC van Yannick Put was een (kleine) verrassing voor de achterban uit Deurne-Noord. Kleiner in aantal, maar nog steeds beschikkend over een stadionvullend volume. Kevin Wauthy, nu al maanden vastgebakken op de bank, SebastiŠn Setti en Zarko Jelicic kregen het gezelschap van Darko Pivaljevic in de dug-out. Niels Martin keek toe vanuit de tribune, terwijl Manu Kenmogne ergens zijn onmacht zat te verbijten.

Onmacht ook bij zijn ploeggenoten. Handig gebruik makend van de sneeuwvrije rechterzone misten de pupillen van Colin Andrews al binnen de eerste paar minuten enkele fraaie mogelijkheden. Kevin Baert opende, Matthias Trenson volleyde pal op de doelman. Dat was al de tweede misser, want net tevoren werd Kevin Oris in extremis verhinderd om fors met het hoofd uit te halen. Sofiane meldde zich een eerste keer met een voorlangs schot. Even later scheerde de eerste lokale hoekschop het dak van het doel. Hoewel flink in de tang bij de Doornikse verdediging, zag Kevin Oris zijn kopbal door doelman Martin gestopt. Yannick Put zakte dieper uit en liet zich opvallend betrekken in het 'roodwitte' raderwerk. Barul misgleed zich, de Antwerpspits stormde voorbij en knalde zijn eerste competitiegoal staalhard binnen (0-1). Kevin Baert probeerde er een vervolg aan te maken, maar doelman Martin had nu wel een reactie in huis. De plaatselijken deden nochtans veel meer dan zich alleen maar verdedigen.

De paal stond Doorniks succes in de weg. De rebound ging via roodwit in hoekschop. De eerste in een reeks van drie. Ondertussen stond SebastiŠn Setti helemaal koud aan de zijlijn om de onklaar geworden Kevin Oris te vervangen. In een poging Tibor Tisza af te stoppen, liep Delbeeke tegen het eerste geel van de partij aan. Net als woensdag, rusten met bezoekende voorsprong. Niets liet dan de (dramatische) ommekeer in de krachtsverhoudingen al voorzien.

RFC Doornik wierp zich na de kampwissel vol overgave in de strijd en sloot de bezoeker op zijn eigen helft op. R Antwerp FC kreeg inderdaad geen voet aan grond meer. De roodwitte verdediging had meer dan de voeten vol met de infiltraties van de Doornikse middenvelders. In de fatale zone werd snel duidelijk waarom deze club enkel het noodlijdende RFC Luik achter zich weet te houden. Frutos (Alexandre van de voornaam) en Soufiane wisselden mekaar af in het verprutsen van de kansen. Ook invaller Cardon mikte zijn schot voorlangs. De komst van Zarko Jelicic en Darko Pivaljevic gaf de Antwerpfans even hoop, maar het kantelmoment kwam er niet. Tibor Tisza werd bovendien geboekt en heeft woensdag een verplichte strafdag voor de boeg. Op driekwart van de partij schoot RFC het lokale orkest in gang. De hele verre vrije trap van Breleur raakte ongewild de borst van Thomas Phibel die zo zijn toesnellende doelman in de wind zette.

Geelrood op gelijke hoogte en helemaal zinnens de volle buit thuis te houden. Het regende kansen, maar het kader was voor de lokale schutters niet hoog en breed genoeg. Roodwit plaatste er middels rechtsachter Spencer Verbiest een mooie actie tegenover. In de slotfaze bekocht Thomas Phibel zijn ijsdansje met de fatale gele prent. Denkwerk dus voor de roodwitte technische staf. Helemaal in blessuretijd redde uitblinker Ransford Addo zijn team op de lijn van de fatale tweede tegengoal. Nog geen nederlaag dus voor Colin Andrews en zijn assist Guy Vandecauter, al blijft hun groep na dit vierde gelijkspel op rij wel ter plaatse trappelen in de rangschikking.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 30/01/2010)

Statistieken

R.F.C. Tournai R. Antwerp F.C.

Elftallen

16 Christophe Martin
5 Fabien Delbeeke (K)
4 Patrick Barul
15 Abdel Nour Mohamed
17 Romain Haghedoren
29 Bastien Chantry
22 Sylvio Breleur
8 Alexandre Frutos
6 Aland Motte
10 Michael Seoudi
9 Youssef Sofiane
25 Vincent Van Trier
14 Spencer Verbiest
16 Ransford Addo
2 Thomas Phibel
20 Matthias Trenson (K)
7 Kevin Baert
10 Tibor Tisza
19 Bas Vervaeke
22 Emmerik De Vriese
99 Kevin Oris
24 Yannick Put

Wissels

61' 29 Bastien Chantry (uit)/
14 David Cardon (in)
 
88' 10 Michael Seoudi (uit)/
24 Julien Desire (in)
 
99 Kevin Oris (uit)/
6 SebastiŠn Setti (in)
36'
 
7 Kevin Baert (uit)/
52 Zarko Jelicic (in)
61'
 
24 Yannick Put (uit)/
9 Darko Pivaljevic (in)
63'
 

Begin Match
      Yannick Put 0-1 21'
44' Fabien Delbeeke      
Ruststand 0-1
      Tibor Tisza 66'
68' Sylvio Breleur 1-1      
74' Aland Motte      
      Thomas Phibel 88'
89' Romain Haghedoren      
93' Eindstand 1-1 93'
TERUG