Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

F.C.M. Brussels S. R. Antwerp F.C.
3 3
27.01.2010 Plaats: Stade Edmond Machtens

Scheidsrechter: Gunter Boelen

Lijnrechters:
Mark Simons - Frederic Stalport
Toeschouwers: 1756

Wedstrijdverslag

Wedstrijd met wisselende kansen eindigt onbeslist

Eigen bericht - Derde keer op rij deelt de Great Old de punten. Tiende gelijkspel van het seizoen voor het team van Colin Andrews op bezoek bij eindronderivaal FC M Brussels. In een driepuntensysteem schiet je dan helaas niet zo heel veel op. De Great Old vindt desondanks eindelijk aansluiting met de linkerkolom, heeft nog een (moeilijke) inhaalwedstrijd te goed en is inmiddels wel al vijf keer op rij ongeslagen. Antwerpcoach Colin Andrews toonde zich ondanks het prijsgeven van de ruime voorsprong tevreden over inzet en prestatie van zijn (afgeslankte) kern. Hij werd in zijn woorden gesterkt door de reactie van de spelersgroep na de opgelopen achterstand. "De drie punten meegraaien zou getuigen van te veel inhaligheid", besloot hij zijn analyse. Die mooie en geduldige woorden van de Bosuilpatron stonden in schil contrast met de beoordeling van lokale coach Christophe Dessy. Door ongeduld overmand zei hij erg straffe dingen die eerder thuishoren tijdens een interne nabespreking met de spelerskern... Felicitaties waren er wel voor de voetballende aanpak van zijn collega-coach.

Ondanks de winterse staat van het speelveld, gingen de beide teams inderdaad vrank en vrij van start. Colin Andrews kon daarbij opnieuw rekenen op Tibor Tisza en Ransford Addo. Spencer Verbiest schoof zo opnieuw naar rechtsachter. Bas Vervaeke kwam centraal in de plaats van Sebastián Setti die net als Manu Kenmogne zijn basisplaats moest inleveren. Het concept van zaterdag tegen RAEC Bergen getrouw, behield Darko Pivaljevic zijn opdracht in het middenveld, terwijl diepe spits Kevin Oris de herstelde nummer tien naast zich kreeg. Eerste dreiging kwam er van Tohoua, maar de uitvoering van zijn doelpoging liet te wensen over. Brussels-doelman Werner moest stevig uitpakken om de kopbal van Kevin Oris uit zijn doel te ranselen. Onnodig, want de spits werd teruggevlagd en zou het vervolgens bij voortduring aan de stok krijgen met de wedstrijdleiding. Nog niet in de buurt van de bal of er weerklonk een snerpend fluitsignaal. Hoewel enigszins in ondertal, benutten de Antwerpfans de weerelementen om hun Brusselse collega’s zeer in volume te overstemmen.

In de zeventiende minuut was er de goede vuist van Vincent Van Trier om spits Veselinovic af te houden. Het leverde FCB zijn tweede corner op rij op. Na een kleine twintig minuten schoof coach Colin Andrews met de pionnen. Tibor Tisza en Darko Pivaljevic wisselden van positie. Het leverde vrijwel onmiddellijk het gewenste resultaat op. De Antwerpvoeten Bas Vervaeke, Thomas Phibel, Kevin Baert, Matthias Trenson en Emmerik De Vriese zonderden Tibor Tisza af. Werner bokste. Kevin Baert knalde de rebound droog binnen (23'). FCB stroopte de mouwen op en toog onmiddellijk in de achtervolging. Spits Dalibor Veselinovic kwam daarbij uitdrukkelijk in beeld. Eerst ging het schots en scheef over doel. Vervolgens was er de rechtervoet van Antwerpdoelman Vincent Van Trier van doen om de pegel van kortbij te ontzetten. R Antwerp FC kwam in weinige minuten nog aan een reeksje hoekschoppen en tilde zo de voorsprong over het rustsignaal heen.

FCB probeerde als eerste iets te forceren, maar ondanks een lichte aarzeling kreeg Vincent Van Trier het schotje van Eale onder controle. Voetenwerk van de Antwerpdoelman was nodig om Tohoua af te houden. De lokale coach zat te gruwen in zijn dug-out en vertelde dat achteraf ook in zoveel woorden. En het werd alleen nog maar erger voor de hoofdstedelijke kleuren! Hoewel nu met wind en regen pal in het gelaat veroorzaakten de bezoekende XI beweging in en rond het lokale doelgebied. Spencer Verbiest, Kevin Baert, Darko Pivaljevic, clubtopschutter Tibor Tisza zelf, Matthias Trenson, Kevin Baert en misschien heel even Kevin Oris en tot slot Emmerik De Vriese hadden hun deel in de uitgesponnen aanvalsactie. Met zijn zevende van zijn seizoen verdubbelde de Hongaarse playmaker de roodwitte score (50'). Een lokale nederlaag leek even onafwendbaar als zeker, maar dat was zonder de goddelijke inspiratie of noem het gewoon geluk van de Brusselse coach. Met twee wissels zorgde hij voor een make-over van zijn vleugellamme rechterflank.

Plots draaide de inspiratie volop. De wedstrijd kantelde compleet. De Antwerpverdediging had hoofden en voeten en vuisten nodig om het gevaar de baas te blijven. Acht minuten na de dubbele achterstand, kogelde Eale meesterlijk mooi in de rechterbovenhoek. Amper vijf minuten later werd Antwerpdoelman Van Trier in de tang genomen en kon Durieux zijn team langszij koppen. Nog ging de roodzwarte storm niet liggen. Amper vier minuten verder zette Le Postollec roodwit balverlies om in een bijzonder nuttige assist voor Tohoua die overhoeks binnenwerkte. De Antwerpcoach bracht vervolgens Manu Kenmogne. Nog voor de spits ook maar een keer de bal kon beroeren, stonden zijn kleuren opnieuw gelijk. Roodwit stichtte middels Matthias Trenson en Emmerik De Vriese verwarring over de linkerflank. Kevin Oris knikte Tibor Tisza vrij. De clubtopschutter liftte ijzig kalm over Werner en had zijn achtste van het seizoen en de belangrijke gelijkmaker te pakken.

Tijdens een bewogen laatste kwartier slaagde geen van beide ploegen er nog in te scoren, al gaf de doelpoging van Zarko Jelicic heel lang de indruk binnen te zullen waaien. Ondanks het verspelen van de riante tussenstand sprak Colin Andrews bij RAFC.tv van een geslaagde sportavond.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 27/01/2010)

Statistieken

F.C.M. Brussels S. R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Olivier Werner
21 Anthony Cabeke
4 Zoran Nizic
22 Quantin Durieux
10 Geoffry Cabeke
9 Aurelien Coppin
6 Flavien Le Postollec (K)
16 Jerome Nollevaux
8 Adolph Tohoua
11 Dalibor Veselinovic
24 Lutula Eale
25 Vincent Van Trier
14 Spencer Verbiest
16 Ransford Addo
2 Thomas Phibel
20 Matthias Trenson
7 Kevin Baert
9 Darko Pivaljevic (K)
19 Bas Vervaeke
22 Emmerik De Vriese
99 Kevin Oris
10 Tibor Tisza

Wissels

53' 21 Anthony Cabeke (uit)/
2 Juan Iglesias Martinez (in)
 
57' 9 Aurelien Coppin (uit)/
19 Indiana Bourguignon (in)
 
7 Kevin Baert (uit)/
18 Manu Kenmogne (in)
75'
 
9 Darko Pivaljevic (uit)/
6 Sebastián Setti (in)
80'
 
22 Emmerik De Vriese (uit)/
52 Zarko Jelicic (in)
85'
 

Begin Match
      Kevin Baert 0-1 23'
Ruststand 0-1
      Tibor Tisza 0-2 50'
63' Lutula Eale 1-2      
67' Juan Iglesias Martinez      
68' Quantin Durieux 2-2      
72' Adolph Tohoua 3-2      
      Tibor Tisza 3-3 78'
93' Eindstand 3-3 93'
TERUG