Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. Lierse S.K.
0 1
17.03.2010 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Frank De Bleeckere

Lijnrechters:
Peter Hermans - Walter Vromans
Toeschouwers: 8.757

Wedstrijdverslag

Geluksgoal beslist over winst en verlies

Eigen bericht - Colin Andrews hield naar eigen zeggen, een wat shitty gevoel over aan de verliespartij tegen K Lierse SK, zo bekende hij eerlijk aan zijn ervaren collega Antheunis. De Lierse-coach claimde dan wel volmondig de overwinning, maar in die redenering wilde de Antwerpcoach dan weer niet (helemaal) mee, al gaf hij voor het eerst wel een wat moedeloze indruk. Zijn roodwitte fans gingen mogelijk evenzeer met een wat pissig gevoel huiswaarts, al hadden zij zich eens te meer fanatiek en onbevreesd achter het team geschaard. Het waren precies die twee kwaliteiten waaraan het het roodwitte team enigszins mangelde vanavond. "Niemand hoeft nochtans bang te zijn voor een volgepakte Bosuil of zenuwachtig rond te lopen voor zulke toffe opdracht, ook onze jonge gasten niet", beurde Matthias Trenson zijn jeugdige en al iets oudere collega's op. Het mag dan al definitief over zijn voor de prijzen, het seizoen heeft toch een aardig aantal roodwitte klassebakken-in-wording gelanceerd.

Kevin Oris had K Lierse SK een warme ontvangst op de Bosuil beloofd. De politiehelicopter keek discreet vanop grote hoogte toe. Het waterkanon aanwezig en schietensgereed. Opvallend veel zwarte vlaggen wapperden de bezoekers toe. De aftrap geschiedde temidden van rookpotten en bengaals vuur. Zo lang geleden. Zoveel denkwerk in hoofde van de roodwitte technische staf was aan dat wedstrijdbegin voorafgegegaan. Het herstel van Spencer Verbiest was een cruciale factor bij die overwegingen. Meer dan wie ook wordt de all-rounder gemist. Bart De Corte was terug na schorsing, dat was geweten. Matthias Trenson centraal tussen Ransford Addo en Zarko Jelicic was al eens eerder bedacht, maar hield opnieuw een zekere onzekerheid op linksachter in. Toch was dit het finale plan om de bende van Aimť op weg naar de Exqi-titel een pad in de korf te zetten. R Antwerp FC had de aftrap, maar de Lierenaars zetten wel onmiddellijk druk. Weliswaar niet direct doelgericht, want het eerste gevaartje kwam van een vallende vrijschop van Tibor Tisza.

Eerste hoekschop was weer wel voor de bezoekers, het samenspel joeg Thibaut de buitenspelval in. Gelegenheidslinksachter (Kevin) Janssens was zijn zenuwen nauwelijks de baas en daarvan moest Kevin Baert de kwalijke stampen incasseren. Antwerpdoelman Vincent Van Trier moest de kopbal van Matthijs graaien. Roodwit probeerde nadrukkelijk Kevin Oris te betrekken, maar tegen het overwicht van het centrale duo met assistentie van het scheidsrechtersfluitje van De Bleeckere kon de spits niet op. Kwam Niels Martin in stelling, zoefde het gestrekte schot naast. Pas na het kwartier kwam Kevin Oris na matig ontzetten van centrale verdediger (!) Roel van Hemert ook een eerste keer opzetten. Na een duel met de spits had opruimer-van-dienst De Witte enig oplapwerk nodig. Na de herneming knutselde roodwit een langdurige combinatie in mekaar. Finaal draaide het schot van Kevin Oris over de dwarsbalk. Lierse-doelman Kujovic kon slechts met grote moeite een mislukte teruglegger van kortbij ontzetten.

Een voorzet van Wahed werd door Ransford Addo opgeruimd. Het was stevig gekopt van Cavens. Helaas was de richting ook nu een beetje fout. Diezelfde Cavens ging even later achter de ontsnapte Manu Kenmogne aan en ging meteen in het notitieboekje. Rond het half uur kwam Franky Pelgrims even van de bank los, maar die eerste vervanging zat er toch nog niet onmiddellijk aan te komen. Het matchverloop spannend, het balbezit mooi verdeeld, het gevaar in en rond de zestien onder controle, het publiek in strijd om de hegemonie. Beide coaches reageerden toch nogal uiteenlopend op de gebeurtenissen. Net voor inrukken maakte Wahed nog een gesmaakt nummertje. De doelpoging ging eens te meer voorlangs. Rusten met een logische gelijke stand.

Alle drie de andere titelkandidaten hadden al een bonus te verdedigen. De Lierse-coach predikte kalme vastberadenheid en zag geen reden tot wisselen. Antwerpcoach Colin Andrews bracht wel de ervaring van Darko Pivaljevic mee uit de kleedkamer. De Servische spits hoorde weinig fraaie woordenschat en kreeg enkele druppels alcohol over zijn smetteloze shirt. Weinig netjes allemaal voor een club met een geschonden reputatie! De wedstrijd stokte enigszins op de verdedigende hardnekkigheid van beide teams. Bas Vervaeke moest daartoe wat dieper terug en ook Darko Pivaljevic knapte gretig defensief werk op. De doelmannen keken geconcentreerd toe hoe Cavens heel ver naast mikte. Vincent Van Trier kwam met een borstcontrole buiten de zestien tussenbeide en dan kon het zo weer naar de overkant.

Het mangelde roodwit aan balvastheid, beducht voor de tegengoal? Het was ook de coach niet ontgaan, zo merkte hij tijdens de persbabbel op. Hoe degelijk ook het weerwerk, halverwege de tweede helft klommen de bezoekers op voorsprong. "Colin, we have a problem!" als een afgeweken bal van Wahed in de rechterbenedenhoek caprioleerde (0-1). In de nasleep werd de moegestreden Zarko Jelicic vervangen. Terwijl de overblijvende verdedigers over de breedte van het terrein werden uitgesmeerd, moest Yannick Put golven op links. Roodwit probeerde nog te reageren, maar het waren de bezoekers middels Cavens die nog bijna de score verdubbelden. Hoewel ze beiden een punt verdienden, bleven de Bosuilboys met lege handen en een wat wrang gevoel achter. Beide coaches gaven tekst en uitleg bij RAFC.TV

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 17/03/2010)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. Lierse S.K.

Elftallen

25 Vincent Van Trier
26 Bart De Corte
16 Ransford Addo
20 Matthias Trenson (K)
52 Zarko Jelicic
7 Kevin Baert
30 Niels Martin
19 Bas Vervaeke
18 Manu Kenmogne
10 Tibor Tisza
99 Kevin Oris
12 Vladan Kujovic
2 Eric Deflandre
24 Roel van Hemert
3 Bruno Camacho
23 Kevin Janssens
14 Tim Matthijs
5 Seth De Witte
20 Mohamed Abdel Wahed
27 Garry De Graef
21 Gunther Thiebaut
9 Jurgen Cavens (K)

Wissels

46' 30 Niels Martin (uit)/
9 Darko Pivaljevic (in)
 
75' 52 Zarko Jelicic (uit)/
24 Yannick Put (in)
 
88' 19 Bas Vervaeke (uit)/
27 Franky Pelgrims (in)
 
21 Gunther Thiebaut (uit)/
18 Selemani Ndikumana (in)
61'
 
20 Mohamed Abdel Wahed (uit)/
8 Akwetey Mensah (in)
90'
 

Begin Match
      Jurgen Cavens 26'
Ruststand 0-0
      Mohamed Abdel Wahed 0-1 69'
      Kevin Janssens 71'
      Eric Deflandre 77'
91' Eindstand 0-1 91'
TERUG