Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. F.C.V. Dender E.H.
1 3
03.02.2010 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Johan Verbist

Lijnrechters:
Christophe Hemberg - Erik Wagemans
Toeschouwers: 3506

Wedstrijdverslag

Ontgoocheling groot op de Bosuil na eerste nederlaag Colin Andrews

Eigen bericht - Bart De Corte hoopte en had uiteindelijk voor het eerst sedert half oktober in het Bergéstadion zijn basisplaats beet. Veel plezier heeft de jonge verdediger net als toen helaas aan zijn werkstuk tegen duivelse Munyaneza & co. niet beleefd. Hoewel beide clubs mekaar niet zo heel veel in klassering ontlopen, waren de verwachtingen op de Bosuil hooggespannen. Net als in oktober kon roodwit zelden een vuist maken tegen de ex-topklasser. De eerste overwinning voor glunderende nieuwbakken FCV-trainer Borkelmans betekende meteen ook de eerste nederlaag voor Colin Andrews. Moedig, flegmatiek, maar ook aangeslagen stond de Antwerpcoach de pers te woord. De publieke afkeuring voor zijn vervanging van Emmerik De Vriese zat hem hoog, maar ook met kritiek van de twaalfde man moet je dus leren leven. Kritisch was ook de evaluatie van Bas Vervaeke. Kevin Baert wilde niet verder denken dan de komende moeilijke opdracht van zaterdag tegen RFC Luik. Daarmee waren twee van de roodwitte uitblinkers aan het woord geweest bij RAFC.TV.

Sebastián Setti, Zarko Jelicic en Manu Kenmogne hielden samen met Kevin Wauthy een internationaal oogje in het zeil vanuit de dug-out. Colin Andrews had dus nog andere selectieknopen moeten ontwarren. Zo stuurde hij met Darko Pivaljevic en Yannick Put, de meest ervaren en de jongste speler van zijn groep in de vuurlinie. Bart De Corte centraal achteraan en Marco Gbarssin uit het niets, bevolkten de centrale as. En dan waren er de fluogele outfits van FCV Dender, dat met een minibusje supporters was komen aanrijden. Roodwit liet de aftrap aan de bezoekers. Bleek al dadelijk dat de nieuwe coach voor langzame progressie op eigen helft had gekozen met veel gebruik van een stevige diepe bal. Sanchez Davolio ging bij de eerste gelegenheid onder een kopbalkans door. R Antwerp FC wist niet goed hoe reageren. Zelf geduldig opbouwen vanuit de verdediging of zo maar de bal naar voren sturen. Het leverde allemaal niet veel gevaar op. Het roodwitte spitsenduo stevig in de greep bij het centrale tweetal Schurman-Zukanovic.

Antwerpdoelman Vincent Van Trier kwam pas over halverwege een eerste keer vol in beeld. Het mocht zich meteen omdraaien. FCV Dender speelde na een inworp Munyaneza aan, de spits vond een gaatje en vlamde overhoeks binnen. De Antwerp-XI probeerden de bakens te verzetten over de rechterflank. Kevin Baert werkte zich de ziel uit het voetballijf, maar werd even vaak foutief afgestopt. Imschoot en Lauriente incasseerden met graagte de gele kartons. Darko Pivaljevic kon lopen op een van de assists, werd nog afgeblokt, al volgde er geen corner. De rappe jongens van FCV flirtten een paar keer met de buitenspelval en dat zou in de aanvangsfaze van de tweede spelperiode niet anders zijn.

Ondanks de vernieuwde inzet en een bijgetekend tactisch patroon bij roodwit, zou de fusieclub al vlug op een psychologisch belangrijk moment de voorsprong verdubbelen. FCVD combineerde zich doorheen de roodwitte gelederen en stuurde in de lengte-as aan. De Meersman kwam eerder bij de bal dan Vincent Van Trier: 0-2. In een botsing met zijn doelman ging Ransford Addo gehavend neer. De doodsklokken luidden boven de Bosuil. Na verzorging kon de verdediger, met een hele grote jaap op de bil, gelukkig toch verder. Een dubbele wissel moest het roodwitte raderwerk vlot trekken. Kort na zijn doelpunt kreeg De Meersman een applausvervanging van zijn coach. Toch kwamen de Andrews-boys met hulp van de invallers net dan Fel opzetten. Kevin Baert kreeg een reeksje corners te trappen. Vrijgespeeld in de zestien, aarzelde Manu Kenmogne net te lang. Zijn schot werd via een Denderse voet het luchtruim ingecaprioleerd. Niet veel later miste een krachtige kopslag van de spits de juiste richting.

Net ingevallen verstuurde Zarko Jelicic een perfecte vrije trap op het hoofd van Sebastián Setti en de invaller kopte zijn eerste van het seizoen aan de eerste paal binnen. "We hebben er pas een week op geoefend en toch scoren ze op stilstaande faze", zou de nieuwe Dendercoach achteraf klagen. De nieuwe veldbezetting met slechts drie verdedigers en Spencer Verbiest als opgaande vierde had dus een succesje opgeleverd. Toch was dat systeem ook niet van risico's ontbloot. Dat besefte ook de Antwerptrainer. Even voorbij het half uur liep Munyaneza de buitenspelvlag aan flarden en knalde de veilige voorsprong op het bord. Roodwit voelde de grond onder de voeten wegzakken. Moest lijdzaam toezien hoe de bezoekers de resterende tijd volmaakten. De Antwerpcorners leverden niets meer op, enkel Kevin Baert kon in blessuretijd de bezoekende doelman Mollez nog eenmaal naar de grond halen.

De ontgoocheling was groot na de eerste nederlaag van Colin Andrews. Terwijl FCVD een blitz-start nam onder zijn nieuwe hoofdcoach, bleef R Antwerp FC ter plaatse trappelen. De vooruitzichten voor zaterdag staan helaas op somber.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 03/02/2010)

Statistieken

R. Antwerp F.C. F.C.V. Dender E.H.

Elftallen

25 Vincent Van Trier
14 Spencer Verbiest
16 Ransford Addo
26 Bart De Corte
20 Matthias Trenson
7 Kevin Baert
33 Marco Gbarssin
19 Bas Vervaeke
21 Emmerik De Vriese
9 Darko Pivaljevic (K)
24 Yannick Put
1 Peter Mollez
15 Yannick Marchand
12 Steven Schurman
6 Ervin Zukanovic
19 Alexandre Lauriente
10 Tim De Meersman
16 Evarist Ngolok
7 Francisco Sanchez Davolio
8 Kristof Imschoot (K)
22 Henri Munyaneza
13 Damoi Banga

Wissels

55' 33 Marco Gbarssin (uit)/
6 Sebastián Setti (in)
 
55' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
18 Manu Kenmogne (in)
 
67' 21 Emmerik De Vriese (uit)/
52 Zarko Jelicic (in)
 
8 Kristof Imschoot (uit)/
18 Ibrahim Somé (in)
39'
 

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 599

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 599
Tim Demeersman (uit)/
17 Ben Van Den Brandt (in)
55'
 
13 Damoi Banga (uit)/
2 Alexander Simov (in)
77'
 

Begin Match
      Henri Munyaneza 0-1 25'
      Kristof Imschoot 35'
Ruststand 0-1
      Tim De Meersman 0-2 52'
      Alexandre Lauriente 70'
71' Sebastián Setti 1-2      
      Henri Munyaneza 1-3 78'
93' Eindstand 1-3 93'
TERUG